Jeden deň pre starú paniu (1966)

Jeden deň pre starú paniu
68.6 %
 
 

Další název: Hriešné mesto

    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 6.1.1967        
    Délka: 81 min.
Rodiče mají cestu do Bratislavy, proto se rozhodli navštívit svoji dceru Janu Jasenkovou, která v nemocnici dělá instrumentářku. Zde se dozví, že jejich dcera si našla podnájem a na ubytovně již nebydlí. Adresu dostanou v kanceláři, kam jdou Janu navštívit. Jaké je jejich překvapení, když v okně spatří polonahého muže, který mává podprsenkou. Přítel Ivan Gavroň se potichu vytratí z dohledu, kolikrát jí nabízel sňatek… Jana dostane rodičovské kázání.

Na silnici ze Žiliny do Trnavy jede Heda Millerová a její kolega. Cestou muž musí zastavit, zřejmě jej postihl žlučníkový záchvat a potřebuje odvézt do nemocnice, stopnou automobil. Žena na silnici se pokouší nastartovat auto, došel snad benzín, proto vyhledá servis, kde ale pracuje Ivan a ten ji odmítne. Ale při slibu, že jej odveze do Bratislavy, benzín dá, ale auto benzín nepotřebovalo. V Bratislavě na adrese, kterou navštívila, nikdo nebyl, poté hledá volné místo po hotelích. Ivan Hedě nabídne ubytování u sebe. Ve filmu hrají české herečky Milena Dvorská a Carmen Mayerová...  Autor: jarda53

režie:
Martin Hollý
 
 
hraje:
Milena Dvorská (Heda), Štefan Kvietik (Ivan), Július Pántik (Jasenka), Ctibor Filčík (Juro), Carmen Mayerová (Jana), Erna Suchánová (Jasenková), Jiří Papež (kněz Martin), Mária Markovičová (teta), Hana Grissová (Darinka), Ondrej Jariabek (domácí), Slávo Drozd (muž z auta), Marián Gallo (barman), Viliam Polónyi (detektiv), Dušan Blaškovič (detektiv), Imrich Fábry (muž z volhy), Vladimír Kostovič (kostelník), Ján Géc (muž z espresa), Eugen Senaj (starý), František Brestovanský (lékař)
 
 
námět:
Milan Smolík (povídka)
 
 
scénář:
Milan Smolík, Martin Hollý, Tibor Vichta
 
 
kamera:
Vincent Rosinec
 
 
hudba:
Zdeněk Liška
 
 
výprava-architekt:
Juraj Červík
 
 
kostýmy:
Stanislava Vaníčková
 
 
střih:
Maxmilián Remeň
 
 
zvuk:
Jaroslav Plavec
 
 
vedoucí produkce:
Viliam Čánky
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Ján Loučičan
 
 
pomocná režie:
Alexander Bada
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.