Je třeba zabít Bona (2011)

Je třeba zabít Bona (Killing Bono)
70 %
 
 

Killing Bono

    Žánr: hudební / komedie / drama
    Země: Velká Británie / Irsko
    Délka: 114 min.
„Sny dvou bratrů se zhroutily díky jejich spolužákovi Bonovi.“
Neil McCormick vždycky věděl, že bude slavný. Mladý irský skladatel písní a nadějný génius se přece nehodí pro nic menšího než rockenrollovou síň slávy. Jenže ve školní kapele Hype je místo jen pro jednoho zpěváka - a tím je Paul. Neal tedy založí se svým bratrem Ivanem svou vlastní kapelu a natrhnou Hype zadky! Jenže Hype si změnili jméno na U2 a z Paula se stal Bono. Neilovi tedy zbývá jediné: stát se slavnějším než U2. A tak se bratři vydají do Londýna a pokoušejí se prorazit, jenže nohy jim podrážejí nespravedlnosti, které vládnou hudebnímu průmyslu a navíc je vše, o co se pokusí, jen lehkým nevýrazným odvarem úspěchu jejich starých kámošů. Když se na ně konečně usměje štěstí, odhalí Ivan šokující pravdu a důvody, proč Neil tak urputně soupeří s U2… Zhroutí se vše jako domeček z karet? Neilovy sny o rockenrollové slávě jsou rozbité na kusy a on má pocit, že jeho neúspěch je přímo úměrný Bonovu úspěchu. Je Neil YIN k Bonovu YANG? Je mu navždy souzeno žít ve stínu slávy? Nevyřeší se všechno, když Bona jednoduše zabije…?

Zdroj: HBO Europe

režie:
Nick Hamm
 
 
hraje:
Ben Barnes (Neil McCormick), Krysten Ritter (Gloria), Pete Postlethwaite (Karl), Robert Sheehan (Ivan McCormick), Justine Waddell (Danielle), Peter Serafinowicz (Hammond), Luke Treadaway (Nick), Stanley Townsend (Danny Machin), Hugh O'Conor (Gary), Lisa McAllister (Erika), Martin McCann (Bono), Ralph Brown (Leo), Joni Kamen (Joss), Sam Corry (Paul McGuinness), Slinky Winfield (Morgan)
 
 
námět:
Neil McCormick
 
 
scénář:
Dick Clement, Ian La Frenais, Simon Maxwell
 
 
kamera:
Kieran McGuigan
 
 
kostýmy:
Lorna Marie Mugan
 
 
střih:
Billy Sneddon
 
 
zvuk:
Ronan Hill, Dan Johnson
 
 
koproducent:
Simon Maxwell, Isibeal Ballance
 
 
koordinátor kaskadérů:
Rob Inch
 
 
vizuální efekty:
Zissis Papatzikis
 
 
výkonný producent:
Robert Bevan, Simon Bosanquet, Mark Foligno, Samantha Horley, Cyril Megret, Steve Milne, Deepak Sikka, Nigel Thomas, Charlotte Walls, Ian Hutchinson
 
 
producent:
Ian Flooks, Mark Huffam, Piers Tempest
 
 
kaskadér:
Stuart Clark, Marcus Shakesheff
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.