Až budou krávy lítat (2019) [TV epizoda]

Až budou krávy lítat
60 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Česká republika
    Délka: 83 min.
„Bojíte se, že se svléknu? Ne víc, než já.“
POZOR SPOILER

Mladá učitelka Bětka má potíž s jedním žákem, Štěpánem Svobodou, který ji posléze urazí. Bětka má pár kilo navíc a on toho zneužije. Poznámka a polití je trest paní učitelky.
Doma za to dostane vyndáno od matky, která je též na stejné škole ředitelkou.
Bětka má vlohy k tancování a když se jednou dostane k burlesce, rozhodne se ji vyzkoušet. Začíná pravidelně cvičit a baví ji to. Další konflikt se Štěpánem Svobodou na sebe nedá dlouho čekat. Ona se mu omluví, ale když to má udělat on, uteče.
Teprve pak se Běta dozví, že Štefan má potíže se svým hrudníkem, a proto se chová jako dobytek. Když mu pak nenápadně nabízí smír, není to přijato.
Bětčino první veřejné vystoupení proběhlo zdárně, jenže je někdo hodil na YouTube a hned je zaděláno na potíže. Další je v podrazu kamarádky, a tak jde Běta za kolegou, na kterého si dělá tak trochu naději. Jenže on tam má přítelkyni.
Nakonec se Bětka dostává až do televize, do pořadu Jana Krause…  Autor: Pitryx

režie:
Tereza Kopáčová
 
 
hraje:
Eva Hacurová (Bětka), Sabina Remundová (matka), Filip Král (Štěpán Svoboda), Stanislav Majer (Svoboda), Eva Burešová (Lotta), Daniel Bambas (Daniel), Jacob Erftemeijer (Zbyněk), Jiří Kniha, Jindřich Skokan (David), Adam Vohánka (Matěj), Amélie Pokorná (Tereza), Michaela Pecháčková (osmačka), Simona Postlerová (učitelka Věra), Karel Beseda (ředitel školy), Jan Kraus (Jan Kraus), Adam Mišík (Adam Mišík), Markéta Čekanová, Jana Burkiewiczová (Salome), Soňa Křepelová (profi burleska), Vendula Skalická (profi burleska), Simona Matásková (Simona), Roman Bartoš (asistent režie), Zdeněk Pilecký (taneční mistr), Jiří Bránský, Luisa Vrabelová, Rozárka Krchová, David Schovánek, Jakub Goldschmied, Jakub Ivanovský, Štěpán Jordánek, Pavel Jordánek
 
 
scénář:
Pavel Gotthard
 
 
kamera:
Martin Štěpánek
 
 
hudba:
Jiří Hájek
 
 
výprava-architekt:
Milan Býček
 
 
kostýmy:
Petia Krčková
 
 
střih:
Michal Hýka
 
 
zvuk:
František Šec
 
 
výkonný producent:
Matěj Stehlík
 
 
vedoucí projektu:
Tereza Kopáčová
 
 
kreativní producent:
Michal Reitler
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.