Jak se dělá sci-fi (2006)

Jak se dělá sci-fi (The Sci-Fi Boys)
76.7 %
 
 

The Sci-Fi Boys

    Žánr: dokument
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 80 min.
„Unikátní dokumentární snímek Paula Davidse o největších filmařských hvězdách vědeckofantastického žánru, díky nimž se příběhy z dalekých galaxií staly neodmyslitelnou součástí kinematografického průmyslu.“
Jen díky Peteru Jacksonovi, Georgi Lucasovi, Stevenu Spielbergovi, Johnu Landisovi, Rayi Harryhausenovi a několika dalším světoznámým filmařským hvězdám se vědeckofantastický žánr vymanil z krabičky druhořadých béček a došel až do dneška, do svého Zlatého věku, kdy jsou na natáčení sci-fi snímků vynakládány horentní sumy, mnohdy o několik řádů převyšující rozpočty ostatních produkcí. Cesta k tomuto stavu ale nebyla krátká a už vůbec ne jednoduchá. Výše jmenovaní „sci-fi chlapci“, kteří svorně odrostli na tom nejhorším filmovém odpadu, však nikdy nepřestali snít a nakonec dovedli svoji bujarou představivost až k výsledkům, které ohromily celý svět. A dokumentární snímek Paula Davidse je právě jejich příběhem a pomníkem. Příběhem dospělých kluků, kteří vždy vzhlíželi ke hvězdám a hledali v nich exotické světy plné hrdinů, napětí a dobrodružství.

režie:
Paul Davids
 
 
scénář:
Paul Davids
 
 
kamera:
Alex Scott, Paul Davids, Michael Stuart, Chris Toussaint
 
 
hudba:
Brian Thomas Lambert
 
 
střih:
Scott M. Davids
 
 
zvuk:
Jeff Mee (post produkce)
 
 
produkce:
Paul Davids
 
 
animace:
Evan York
 
 
koproducent:
Scott M. Davids
 
 
výprava:
Stan Winston (sebe)
 
 
producent:
Hollace Davids
 
 
účinkuje:
Peter Jackson (sebe), Ray Harryhausen (sebe), Leonard Maltin (sebe), Forrest J. Ackerman (sebe), John Landis (sebe), Dennis Muren (sebe), Stephen Sommers (sebe), Bob Ducsay (sebe), Rick Baker (sebe), Roger Corman (sebe), Steve Johnson (sebe), Ray Bradbury (sebe), Donald F. Glut (sebe), William Malone (sebe), Bob Burns (sebe), Paul Davids (sebe), Johnny Grant (sebe - hollywoodský starosta), George Lucas (sebe), Steven Spielberg (sebe), Phil Tippett (sebe), Frank Darabont (sebe), Robert Rotstan (sebe), Tom Hanks (archivní záběry), Bela Lugosi (archivní záběry), Christien Tinsley (archivní záběry), William Castle (archivní záběry)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.