Jádro lži (1992) [TV film]

Jádro lži (Calendar Girl, Cop, Killer? The Bambi Bembenek Story)

Calendar Girl, Cop, Killer? The Bambi Bembenek Story

Další název: The Heart of the Lie

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
„Televizní drama, inspirované skutečnou událostí, sleduje osud ženy neprávem odsouzené za vraždu.“
Bývalá policistka z Milwaukee, atraktivní Lawrencia ´Bambi´ Bembeneková, známá jako Laurie, byla v roce 1982 usvědčena z vraždy bývalé manželky svého manžela a odsouzena k doživotnímu odnětí svobody. Její příběh získal pozornost médií poté, co se jí podařilo uprchnout z nápravného zařízení v Taycheedah, kde si odpykávala trest, a utéct do Kanady. A právě tato etapa jejího života se stala inspirací pro televizní film.
Novinář, který zkoumá její případ, má podezření, že se stala obětí spiknutí úřadů, veřejnosti a svých blízkých. Odhalí příběh hezké, sebevědomé ženy, policistky bojující za rovnoprávnost. Kvůli svým způsobům si vytvořila řadu nepřátel a od policie ji nakonec vyhodili. Vzala si bývalého kolegu policejního detektiva Freda Schultze, jehož bývalá žena Christine vyžadovala stále více peněz. Když byla Christine zavražděna, stala se Laurie příhodným viníkem. Obžaloba tvrdila, že Bembeneková byla jediná osoba s motivem, prostředky a příležitostí k provedení trestného činu. I přes několikero odvolání strávila Laurie ve vězení přes 10 let.  Autor: Veronika42

režie:
Jerry London
 
 
hraje:
Timothy Busfield (Fred Schultz), Lindsay Frost (Laurencia 'Bambi' Bembeneková), John Karlen (John Garner), Linda Blair (Jane Maderová), James Sloyan (obhájce), Kathleen Garrett (Paula Fultonová), John Pleshette, Peter Jurasik, Tobin Bell, James Handy, Tom Mason (Frank Rutter), Ed Lauter (poručík Driscoll), Don S. Davis (McCann), Susanna Thompson (Christine), Stephen Liska (Razboni), Steve Sandor (Sam Corbett), Matt Roe (Greg Esperson), Mort Sertner (soudce), Anthony Addabbo (Nick), Adam Hendershott (Shannon), Roger Rook (vězeňský dozorce)
 
 
scénář:
Paul Barber (podle knihy Johna Greenya), Larry Barber
 
 
kamera:
Billy Dickson
 
 
hudba:
Dana Kaproff
 
 
střih:
Michael Brown
 
 
výkonný producent:
Robert M. Sertner, Frank von Zerneck
 
 
producent:
Jerry London
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.