Jack staví dům (2018)

Jack staví dům (The House That Jack Built)
64.8 %
 
 

The House That Jack Built

Další název: Dom, który zbudowal Jack; Jack stavia dom

    Žánr: drama / horor / thriller
    Země: Dánsko / Francie / Spolková republika Německo / Švédsko
    Premiéra v ČR: 24.11.2022        
    Délka: 155 min.
POZOR SPOILER

1. incident
Muž jménem Jack je ve středním věku. Zrovna projíždí autem kolem stojícího vozu a ženy. Ta má zlomený hever a on ji odveze ke kováři, který jí hever opraví. Žena se „nacpe“ Jackovi do auta, aby ji odvezl zpět. On to tedy udělá, ale hever se opět poškodí. Žena ho zase uhání k dalšímu návratu ke kováři. Na této cestě již Jack nevydrží její věčné tlachání o masových vrazích a heverem ji utluče. Mrtvolu schová do velké mrazící místnosti, kterou kdysi koupil.


2. incident
Jack sleduje ženu a „vetře“ se k ní do bytu. Zde ji začne rdousit, ale žena přežije. On jí hned začne pomáhat a omlouvá se. Když se žena začne zvedat, znovu jí ubere kyslík a dorazí ji nožem. Nakonec si udělá pár fotek a její mrtvolu ukryje za autem, protože jej vystrašil příjezd policejního vozu. Policajtovi lže, jako když tiskne, a ten jej nakonec posílá pryč. No, a protože Jack nemůže mrtvolu naložit zpět, přiváže ji za lano k zadní klice a tahá ji za sebou. Nakonec ji schová v mrazáku.
Další ženu uškrtí, další srazí autem, vraždí dál a fotí.


3. incident
Jednoho dne pozve celou rodinu do lesa. Všem dá červenou kšiltovku, aby byli dobře vidět, a kluka poučí o střelbě. Pak si z nich udělá lovnou zvěř a všechny je postřílí. Mrtvolku chlapce po jeho smrti v určitém stádiu pomocí různých věcí upravuje tak, aby vypadal jako živý člověk.


4. incident
Jack je u krásné blondýny Jacqueline. Nezaútočí ihned, ale až po nějaké době. Dokonce až poté, co je nahlášen policii.


5. incident
V mrazicí místnosti jsou svázaní muži s hlavami vedle sebe. Jack k nim ještě přidá černocha a poví jim, že chce udělat experiment s jedním ocelovým nábojem. Míní jim prostřelit hlavy, ale náboje, které koupil, jsou lovecké. To Jacka naštve a odjíždí je urgovat, neuspěje a cestou zpět jej jeho známý, ke kterému přišel, ohrožuje pistolí. Policie už prý ví, co Jack udělal, mluví o krádeži. Chvíle nepozornosti, Jack jej sejme a vezme si náboje, které potřebuje. Zastřelí přišedšího poldu, ukradne mu auto a jede zpět k mrazáku, aby dokončil experiment s ocelovou kulkou.


Epilog - cesta do podsvětí
Jack si postavil dům v druhé mrazící místnosti, postavil jej z mrtvol. Dovnitř se již někdo dobývá i s koltem a Jack skáče do podzemí. S ním je tam i Verge, muž, který jej celou dobu sledoval a nyní jej vede do pekla…  Autor: Pitryx

režie:
Lars von Trier
 
 
hraje:
Matt Dillon (Jack), Bruno Ganz (Verge), Jeremy Davies (Al), Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl, Riley Keough, Ed Speleers, Ji-tae Yoo
 
 
scénář:
Lars von Trier
 
 
kamera:
Manuel Alberto Claro
 
 
výprava-architekt:
Simone Grau
 
 
střih:
Jacob Secher Schulsinger, Molly Malene Stensgaard
 
 
zvuk:
Kristian Selin Eidnes Andersen, Andreas Hildebrandt, Julien Naudin, Kristoffer Salting
 
 
koproducent:
Madeleine Ekman, Tine Grew Pfeiffer, Jonas Bagger, Bettina Brokemper, Lizette Jonjic, Marianne Slot
 
 
výkonný producent:
Tomas Eskilsson, Peter Aalbæk Jensen, Piv Bernth, Thomas Gammeltoft
 
 
producent:
Louise Vesth
 
 
casting:
Avy Kaufman, Des Hamilton
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.