Jack Rozparovač: Velké odhalení (2009) [TV film]

Obrázek není k dispozici.
80 %
 
 

Jack the Ripper: Killer Revealed

    Žánr: dokument
    Země: Velká Británie
    Délka: 53 min.
Britský dokument se po více než 120 letech vrací k nikdy neobjasněným případům prvního novodobého sériového vraha Jacka Rozparovače.
Policejní psycholožka Laura Richards z New Scotland Yardu zkoumá ve všech dostupných materiálech i místním šetřením v inkriminovaných lokalitách (pokud jsou ještě po tolika letech zachovány) známé i neuveřejněné okolnosti, které by mohly i po tak dlouhé době vydat nová svědectví.
Londýn v roce 1888 vyděsila série pěti brutálních vražd prostitutek, které měl na svědomí pravděpodobně jediný sadista, fantóm nočních uliček v chudinské čtvrti Whitechapel. V rozmezí pouhých tří měsíců (srpen až listopad 1888), ale vždy v době od půlnoci do svítání a vždy v den pracovního klidu, zemřely rukou běsnícího vraha postarší příslušnice nejstaršího řemesla. Policie měla přes 200 podezřelých - od pouličního dělníka či nezaměstnaného řezníka, přes královského lékaře až po následníka anglického trůnu, ale vrah zůstal po 4 letech usilovného vyšetřování nikdy nevypátrán a navždy tak nepotrestán.
Britská psycholožka se přitom kloní k názoru, že Jack nebyl nijak nápadný, ale spíš obyčejný a důvěryhodný "člověk od vedle", kterého nejspíš Policie i vyslýchala, ale posléze z okruhu podezřelých i vyloučila. Geografickým profilováním šlo nejspíše o člověka, který v oné čtvrti i bydlel a pravděpodobně i trvale pracoval. Dále chce v tomto dokumentu zdůraznit fakt, že naprostá absence moderních vyšetřovacích metod (DNA, otisky prstů, krevní zkoušky atd.) a mimořádné "štěstí", které stálo při brutálním zabijákovi, učinilo z této nikdy neodhalené tragédie věčný mýtus...  Autor: Angelika2808

Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.