Jack Frost (1998)

Jack Frost
72.8 %
 
 
    Žánr: komedie / rodinný / pohádka
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 101 min.
„Zimní pohádka o splněném přání, oživlém sněhulákovi a také o tom, co je v životě opravdu důležité.“
Hlavní postavou rodinného příběhu je bluesový muzikant Jack Frost, který se probíjí tak akorát, aby dokázal uživit rodinu - manželku Gabby a jedenáctiletého syna Charlieho, který je nepříliš úspěšným členem místního žákovského hokejového mužstva. Chlapec touží po tom, aby táta trávil méně času na cestách a víc se mu věnoval. Právě před Vánocemi to začne vypadat, že by se Jackova kapela mohla konečně prosadit, když si jich jednoho večera všimne zástupce velké nahrávací firmy. A tak Jack nesplní svůj slib a nepřijde se podívat na Charlieho důležitý hokejový zápas. Místo toho hraje a snaží se získat smlouvu. Jako omluvu daruje Charliemu foukací harmoniku s tím, že je kouzelná, a když na ni zahraje, splní se mu to, co si bude v té chvíli přát. O Vánocích, kdy opět tráví většinu doby bez své rodiny, si najednou uvědomí, že takhle to nechtěl, a přímo uprostřed štace se otočí a vydá se domů. Bohužel tam nedorazí, protože zahyne při tragické autonehodě. Uplyne rok, opět se blíží Vánoce, Charlie hraje na harmoniku od otce a má velké přání. Chce, aby se táta vrátil domů. Velký sněhulák před domem ožívá. To se vrací Jack, aby dal do pořádku vztah se svým synem. Dělá s ním vše, na co si neudělal čas, dokud ještě žil. Jenže co se stane, pokud se nečekaně oteplí a přijde obleva?

Zdroj: Nova

režie:
Troy Miller
 
 
hraje:
Michael Keaton (Jack Frost), Joseph Cross (Charlie Frost), Kelly Preston (Gabby Frostová), Mark Addy (Mac MacArthur), Henry Rollins (Sid Gronic), Mika Boorem (Natalie), Andrew Lawrence (Tuck Gronic), Eli Marienthal (Spencer), Will Rothhaar (Dennis), Taylor Handley (Rory Buck), Benjamin Brock (Alexandr), Joe Rokicki (Mitch), Ahmet Zappa (řidič pluhu), Paul F. Tompkins (divák), Dweezil Zappa (John Kaplan), Lili Haydn (Lili (Violin)), Scott Colomby (Scott (Bass)), Trevor Rabin (Trevor), Pat Crawford Brown (zapisovatel), Golden Henning (zákazník v bance), Wayne Federman (policista Dave), John Ennis (řidič náklaďáku), Scott Kraft (táta Natálie), Googy Gress (táta Spencera), Scott Thomson (táta Dennise)
 
 
scénář:
Steve Bloom, Mark Steven Johnson
 
 
hudba:
Stevie Nicks ("Landslide")
 
 
výtvarník:
Adam Austin
 
 
dabing:
Jan Šťastný (Jack Frost), Jan Škvor (Charlie Frost), Ilona Svobodová (Gabby Frostová), Jitka Tošilová (dialogy a režie českého znění), Daniel Rous, Miloš Vávra, Veronika Freimanová, Martin Kolár, Eva Miláčková, Pavel Nečas, Pavlína Kostková Dytrtová, Vojtěch Rohlíček, Radek Škvor, Jan Palouš, Tomáš Hlavička, Miloš Zajdl (zvuk), Jiří Beránek (produkce)
 
 
zpěv:
Spice Girls, Fleetwood Mac ("Landslide")
 
 
animace:
David Gosman
 
 
vizuální efekty:
Michael Gleason, Marc Cooper, Henry Preston
 
 
překlad:
Alena Křížková
 
 
asistent produkce:
Sam Hill
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.