J. Edgar (2011)

J. Edgar
68.8 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Další název: Hoover; Najmocnejší muž FBI (SK)

    Žánr: drama / životopisný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 1.3.2012        
    Délka: 137 min.
„O životě J. Edgara Hoovera, jemuž jsou často připisovány zásluhy za to, že vytvořil FBI.“
Když spojíte ambice, houževnatost, odhodlání, závislost na matce a potlačení vlastní přirozenosti, dostanete šéfa federálního úřadu pro vyšetřování. Prezidenti se střídají, J.Edgar Hoover zůstává.

Leonardo DiCaprio v další ze svých výborně zahraných rolí. Za podpory perfektně propracované masky starého muže převtělil se velmi uvěřitelně do postavy ředitele FBI na sklonku života. Neméně působivě pak vystřihl jeho osobu v mladé i v pozdější etapě života.

Ačkoliv film je nabitý informacemi a člověk ne zcela znalý podrobných amerických dějin se poněkud "nechytá", děj je velmi plynulý a rozhodně nesvádí k usnutí...

Americké vlastenectví se někdy jeví trošku úsměvně, mnohdy připomíná alibismus podobný náboženským důvodům pro válečné kořistění. Avšak, co my víme...

Ať už film přesně kopíruje historická fakta nebo ne, je to velmi zajímavé a dobře natočené. Vždy ocením dobový vzhled a hudební podbarvení. Film, který stojí za to vidět a poslouchat.

Jo a pokud se jinde o homosexualitě jen spekuluje, tady je myslím, naprosto jasně předestřena.  Autor: beneva

režie:
Clint Eastwood
 
 
hraje:
Leonardo DiCaprio (J. Edgar Hoover), Naomi Watts (Helen Gandyová), Armie Hammer (Clyde Tolson), Judi Dench (Annie Hooverová), Josh Hamilton (Robert Irwin), Geoff Pierson (Mitchell Palmer), Kaitlyn Dever (Palmerova dcera), Gunner Wright (Dwight Eisenhower), Ed Westwick (agent Smith), Jack Donner (Edgarův otec), Leslie Augustine (Lindberghova chůva), Amanda Schull (Anita Colby), Geoff Stults (Raymond Caffrey), Sadie Calvano (Edgarova neteř), Josh Lucas (Charles Lindbergh), Jessica Hecht (Emma Goldmanová), Josh Stamberg (agent Stokes), Taylor Tunes (účastnice na premiéře), Keith Middlebrook (agent Newhouse), Christopher Shyer (Richard Nixon), Scott C. Roe (agent), Larkin Campbell (H.R. Haldeman), Cheryl Lawson (Palmerova manželka), Brady Matthews (inspektor), Cameron Webb (fotograf)
 
 
scénář:
Dustin Lance Black
 
 
kamera:
Tom Stern
 
 
hudba:
Clint Eastwood
 
 
výprava-architekt:
Dermot Mulroney (plukovník Schwarzkopf)
 
 
střih:
Gary Roach, Joel Cox
 
 
zvláštní efekty:
Ryan A. Riley, Steve Riley
 
 
vizuální efekty:
Ollie Rankin (supervisor: Method Studios), Trent Claus, Wilson Tang
 
 
výprava:
James J. Murakami
 
 
producent:
Brian Grazer, Ron Howard, Clint Eastwood, Robert Lorenz
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.