It's Love I'm After (1937)

It's Love I'm After
100 %
 
 

Další název: Láska je slepá

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
"It's Love I'm After" byla americká veselohra, jaké byli tehdejší diváci zvyklí vídat v našich kinech. Přinášela s sebou i ve svém standardním průměru mnoho typických kladů zaoceánské komiky, v níž nikdy nechyběl pohyb, dramaticky prudký spád děje, ruch a rej, vynalézavost vtipných situací a mnoho jiného.

Film postrádá však téměř všech vyjmenovaných složek. Již sám děj je otřelým námětem skalního matematika - nešiky handicapem zajímavosti. Rozpaky nezkušeného finančníka, který vidí život jen mediem abstraktních číslic, působí spíš jako vylhaně trapná naivita a předstíraná hloupost než jako neobratnost čistého a spravedlivého prosťáčka božího, který nakonec doroste v humanitního inspirátora revolty všech propuštěných zaměstnanců velkého filmového podniku v Hollywoodu.

Leslie Howard, představitel hlavní role (u nás již dobře známý z nezapomenutelného "Červeného bedrníka" a z Romea), byl jistě umělcem vysokých hereckých kvalit, ale jeho pravým polem zůstávala komorní scéna. Do role operetního buffotenora se i při nejlepší snaze a některých zdařilých komických momentech nehodil. Po stránce režijní trpěl film příliš rozvleklou expozicí, pomalým tempem a zbytečnými scénami, kde je málo děje, ale o to víc se mluví.  Autor: Asmodej

režie:
Archie L. Mayo
 
 
hraje:
Leslie Howard (Basil Underwood), Bette Davis (Joyce Ardenová), Olivia de Havilland (Marcia Westová), Patric Knowles (Henry Grant Jr), Eric Blore (Digges), George Barbier (William West), Bonita Granville (Gracie Kaneová), Spring Byington (teta Ella Paisleyová), Georgia Caine (Mrs. Kaneová), Veda Ann Borg (Elsie), E.E. Clive (sluha), Valerie Bergere (služebná), Sarah Edwards (Mrs. Hinkleová), Thomas Pogue (Mr. Hinkle), Grace Field (Mrs. Babsonová), Harvey Clark (Mr. Babson), Edmund Mortimer (Mr. Kane), Thomas R. Mills (druhý sluha), Bess Flowers (dáma v divadle)
 
 
námět:
Maurice Hanline (Gentlemen After Midnight (povídka))
 
 
scénář:
Casey Robinson
 
 
kamera:
James Van Trees
 
 
hudba:
Heinz Roemheld, Leo F. Forbstein
 
 
kostýmy:
Orry-Kelly
 
 
střih:
Owen Marks
 
 
výtvarník:
Carl Jules Weyl
 
 
producent:
Harry Joe Brown, Hal B. Wallis
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.