It Conquered the World (1956)

It Conquered the World
20 %
 
 
    Žánr: horor / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 71 min.
POZOR, SPOILER

Rozhovor tří mužů je ukončen odchodem jednoho z nich, a následným startem rakety. Právě muž, který vše řídí, tvrdí, že několikráte před projektem varoval. Jmenuje se Tom Anderson. Má doma manželku Claire a přístroj. Ten předvede svému kamarádovi Paulu Nelsonovi, který je zde na návštěvě s manželkou Joan a tvrdí mu, že pomocí tohoto aparátu zachytává vysílání z Venuše. A tvrdí také, že tomu rozumí, a že Venušané přijdou brzy na Zem.

Paul je odvolán a následuje havárie letícího disku. Přestane fungovat spousta věcí, spojení jsou přerušena, a z havarované věci se vypotácí mimozemšťan. Ten začne „plodit“ další. Ti ovšem vypadají zcela jinak než on. On je takový „zvrásněný jehlan“ s tykadly a klepety, kdežto to co „plodí“ ze všeho nejvíce připomíná netopýry. A ti začnou napadat lidi. Nejprve to schytá strážník, a pak generál. Strážník hodí mrtvolku do koše, a generál ji ukryje pod kámen. Potvůrka totiž po kousnutí člověka do zátylku ihned hyne. V městečku nastává panika. Na jednoho netopýra je stříleno, a později je jeden ubit přímo v bytě. Někteří jsou již tímto tvorem „ovlivněni“. Asi proto napadne jeden muž ženu přímo v řídícím centru. U jeskyně, kam se tvor nastěhoval, se objevuje Claire se zbraní v ruce. Míní se postarat o záchranu lidstva. Má nějakou naději?  Autor: Pitryx

režie:
Roger Corman (.)
 
 
hraje:
Peter Graves (Dr. Paul Nelson), Beverly Garland (Claire Andersonová), Lee Van Cleef (Dr. Tom Anderson), Sally Fraser (Joan Nelsonová), Russ Bender (generál James Pattick), Taggart Casey (šerif N.J. Shallert), Karen Kadler (Dr. Ellen Petersová), Dick Miller (seržant Neil), Jonathan Haze (desátník Manuel Ortiz), Paul Pauley (Dr. Floyd Mason), Charles B. Griffith (Dr. Pete Shelton), Thomas E. Jackson (George Haskell), Marshall Bradford (Platt), David McMahon (generál Carpenter), Paul Blaisdell (monstrum)
 
 
scénář:
Lou Rusoff, Charles B. Griffith
 
 
kamera:
Frederick E. West
 
 
hudba:
Ronald Stein
 
 
střih:
Charles Gross
 
 
producent:
Roger Corman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.