Hra smrti (1978)

Hra smrti (Game of Death)
68.1 %
 
 

Game of Death

Další název: 死亡魔塔; Enter the Game of Death; Bruce Lee's Game of Death

    Žánr: akční / krimi / drama
    Země: Hongkong / Spojené státy americké
    Délka: 85 min.
Billy Lo je hvězdou akčních filmů. Chodí s krásnou a nadanou vycházející hvězdou hudebního průmyslu Ann Morrisovou. Vše se zdá skvělé. Až na to, že v zemi všechny velké hvězdy veškerého zábavního průmyslu vlastní jeden syndikát. Chce do své sbírky přidat i Ann a Billyho, jenže Billy se nehodlá vzdát bez boje.
Při natáčení nového filmu je střelen do obličeje. Přežije a za pomoci přítele novináře se uzdraví na soukromé klinice. Předstírá smrt, aby se mohl syndikátu pomstít a zničit ho.

Ann věří, že je Billy mrtev, a na pohřbu se psychicky zhroutí. V léčebně ji navštíví muž zvaný Doktor, který celý syndikát řídí. Ann ho vyhodí.
Billy připravuje odplatu. Sleduje vedení syndikátu do Macaa, kde se bude konat mistrovské finále v karate. Zde v přestrojení zabije šampiona v karate, který patří syndikátu.

Poté se schází s Ann, aby ji přesvědčil o nutnosti odjezdu do USA. Ann je unesena a Billy vydírán, aby přišel do skladu, kde ji drží…

Zdroj: FTV Prima

režie:
Bruce Lee, Robert Clouse
 
 
hraje:
Bruce Lee (Billy Lo), Dean Jagger (Dr. Land), Gig Young (Jim Marshall), Robert Wall (Carl Miller), James Tin Jun (Charlie Wang), Kim Tai Chung (Billy Lo), Yuen Biao (Billy Lo), Kareem Abdul-Jabbar (Hakim), Mel Novak (Stick), Jackie Chan (fanoušek postavy hrané Brucem), Colleen Camp (Ann Morris), Taky Kimura, Hugh O'Brian, Dan Inosanto, Casanova Wong
 
 
scénář:
Bruce Lee, Jan Spears
 
 
hudba:
John Barry
 
 
kaskadér:
David R. Ellis
 
 
účinkuje:
Maria Yi (neuvedena (archivní záběry))
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.