Hotel Artemis (2018)

Hotel Artemis
55.7 %
 
 
    Žánr: akční / krimi
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 26.7.2018        
    Délka: 93 min.
POZOR, SPOILER

V Kalifornii v roce 2028 zuří nepokoje. V jedné z bank jsou lupiči, ale nějak se jim nedaří. Nakonec jsou nuceni prchnout a dostávají se právě do těchto nepokojů. Zde je i policie a dochází ke střelbě. Sherman a jeho bratr Lev to stále nevzdávají, i když je Lev postřelen.

V hotelu zvoní telefon a Jean Thomasová jej zvedá. Ano, má volné pokoje, odpovídá. A jde vítat hosty. Těmi jsou právě Sherman se zraněným bratrem a muž zvaný Buke. Nejprve musí zahodit zbraně a pak potvrdit, že do hotelu mohou, že jsou členy. S tím má Buke problémy, a protože „má řeči“, volá Jean pomocníka Everesta. Ten Buka „zpracuje“ a jde jej vyhodit ven. Mezitím Jean ověří krycí jména obou bratrů. Raněný je Honolulu a druhý Waikiki. Honolulu má četná zranění a nebude lehké jej z toho dostat. Oba bráchové tu nejsou sami. Je zde Acapulco, už skoro zdravý, ale také dívčina Nice. Ta se chová nejvýš podivně. Asi zde někoho hledá. Další zájemce je Orian Flamme - ten, co mu patří půl města a vlastně i hotel Artemis. Volá jeho syn. Ten pak blokuje ostatní vchody, aby sem nikdo nemohl. Jenže zrovna v té době prosí o pomoc policistka a evidentně zná Jean, protože ji osloví příjmením. Představí se i ona jako Morgan Danielsová. Jean pro ni jde, ještě si ji ověří pomocí fotky v rámečku. Ano, znají společné dítě - Joanina syna, který se utopil. Jenže vtom sem vpadne policie honící dva kluky. Chtějí Jean zatknout, ale to už sem vrazí Everest a věc rychle vyřídí.

Waikiki ukazuje Nice věcičku, se kterou si neví rady, ale ona ji lehce otevře. Vypadá to jako plnicí pero, ale uvnitř jsou diamanty v hodnotě 18 milionů. Ta věc patřila tomu, kdo se sem blíží a jehož syn obsadil všechny vchody. Nice radí Waikikimu, aby rychle zmizel, jinak jej Orian zvaný Vlčí král nechá utopit, jako každého, kdo mu něco ukradl. A vlk je již zde. Ovšem tady se mu musí říkat krycím jménem Niagara. A také se již ukázalo, že je to on, koho Nice hledala, a že je to její cíl. Ano, ona vraždí za peníze.

Everest vyváží ven policajtku a Waikiki říká bratrovi, že je to poslední možnost jak a kdy utéci. Bratr si netroufá, a tak Waikiki zůstává také. Je to jeho osudové rozhodnutí.

Jean díky 30 miligramům benzedrinu přišla na to, že Niagara znal jejího syna. Řekl totiž jeho jméno, které ona nikdy nevyslovila. A také řekl, že mu její syn něco ukradl.

Na střeše tiká nastražená bomba, co tam dala Nice. Niagara se přiznává k vraždě Jeanina syna.

Na střeše exploduje bomba a tím vyhodí i všechny přístroje. Lev umírá a Acapulco má zrušený odvoz ze střechy. Waikiki ví, že to udělala Nice, a míní ji zabít. Ta již provedla svou práci, a když na ní Waikiki míří, není jí do smíchu. Jenže se tu vynoří Acapulco a ihned to do Waikikiho napálí.

Jean prchá a Everest zůstává, aby zadržel co nejdéle gangstery, co se sem dobývají i se synem Vlka. Prostě a krátce, vypuklo zde peklo na Zemi. Vlastně v hotelu.  Autor: Pitryx

režie:
Drew Pearce
 
 
hraje:
Sofia Boutella (Nice), Dave Bautista (Everest), Sterling K. Brown (Waikiki), Jodie Foster (Jean Thomasová), Jenny Slate (Morgan), Jeff Goldblum (The Wolf King / Niagara), Charlie Day (Acapulco), Zachary Quinto, Evan Jones (Trojan), Kenneth Choi, Ramses Jimenez, Sandra Rosko, Mark Kubr, Nathan Davis, Fatimah Hassan, Angela Sprinkle (recepční), Brandon Morales, Geraldine Moreno (Rioter), Brian Tyree Henry (Honolulu)
 
 
scénář:
Drew Pearce
 
 
kamera:
Chung-hoon Chung
 
 
hudba:
Cliff Martinez
 
 
kostýmy:
Lisa Lovaas
 
 
střih:
Paul Zucker
 
 
zvuk:
Joe Cappelletti, Harry Cohen, Mark DeSimone
 
 
dabing:
Dagmar Čárová (Sestra), Filip Švarc (Waikiki), Jiří Schwarz (Everest), Jolana Smyčková (Nice), Martin Sobotka (Acapulco), Pavel Vondra (Honolulu), Hana Ševčíková (Morgan), Marek Holý (Crosby), Pavel Trávníček (Niagara), Bohdan Tůma, Dana Pešková, Klára Sochorová, Ivo Novák, Vojtěch Hájek, Jakub Saic, Robin Pařík
 
 
koproducent:
Bill Wohlken
 
 
producent:
Simon Cornwell, Stephen Cornwell, Drew Pearce, Marc Platt
 
 
kaskadér:
Rob de Groot (double: Dave Bautista)
 
 
překlad:
Jan Feldstein
 
 
režie českého znění:
Martin Těšitel (TSPJ ve studiu Pro-Time, 2018)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.