Hledá se Dory (2016)

Hledá se Dory (Finding Dory)
78.6 %
 
 

Finding Dory

Další název: Finding Nemo 2 (prac. název); Hľadá sa Dory; Findet Dorie

    Žánr: animovaný / dobrodružný / komedie / rodinný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 16.6.2016        
    Délka: 103 min.
V animovaném filmu od studií Disney•Pixar „Hledá se Dory“se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové.
Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje.

Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina.

Falcon

režie:
Andrew Stanton, Vicky Jenson
 
 
námět:
Andrew Stanton (postavy), Bob Peterson, Victoria Strouse
 
 
scénář:
Victoria Strouse
 
 
kamera:
Jeremy Lasky
 
 
střih:
Axel Geddess
 
 
zvuk:
Doc Kane
 
 
dabing:
Barbora Munzarová (Dory), Ivan Trojan (Marlin), Jaromír Meduna (Hank), Anna Brousková (Naděje), Otakar Brousek (Bailey / Zurčík), Simona Postlerová (Jenny), Petr Gelnar (Charlie), Michal Dlouhý (Fluke), Zbyšek Pantůček (Rudder / měsíčník), Jiří Štěpnička (pan Rey), Radka Stupková (manželka), Ladislav Cigánek (manžel Stan), Jiří Ployhar (Závozník), Jiří Macháček (Bourák), Adéla Nováková (rybí kluk / náctiletá Dory), Zdeněk Štěpán (krab Bill), Otto Rošetzký (Gill), Karel Gult (Baloun / Bubla), Zuzana Skalická (hvězda), Bohuslav Kalva (Jacques), Linda Křišťálová (malá Dory), Šimon Fikar (Nemo), Marek Eben, Michal Kaprálik (rýbätko (SK))
 
 
mluví:
Ellen DeGeneres (Dory), Albert Brooks (Marlin), Ed O'Neill (Hank), Kaitlin Olson (Dořina adoptivní sestra), Ty Burrell (Bailey), Diane Keaton (Jenny), Eugene Levy (Charlie), Willem Dafoe (Gill), Vicki Lewis (Deb / Flo), Idris Elba (Fluke), Dominic West (Rudder), Bob Peterson (pan Ray), Kate McKinnon (manželka), Bill Hader (manžel Stan), John Ratzenberger (krab Bill), Stephen Root (Bubla)
 
 
animace:
Kristoff Vergne, David Torres, Paul Diaz, Jim Capobianco
 
 
koproducent:
Bob Roath
 
 
vizuální efekty:
Robert Anderson, Lloyd Bernberg, Brian Boyd
 
 
spolupráce:
Jeff Gartenbaum
 
 
výkonný producent:
John Lasseter
 
 
producent:
Lindsey Collins
 
 
překlad:
Vojtěch Kostiha
 
 
režie českého znění:
Jiří Sádek
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.