Hlavní výhra (1982) [TV inscenace]

Hlavní výhra
60.4 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Délka: 50 min.
„Televizní komedie v níž se odhalují všechny skryté vášně obyvatel jednoho domu.“
POZOR, SPOILER

V jednom větším domě s více rodinami zvoní budíky. Také u instalatéra Jindřich Kouby, kterého žene navíc z postele i jeho žena Jája. U Vondřichů je v malém bytě spousta lidí a vstávání je u nich dost velký problém. Zato u Strasíků je místa dost, přestože tu má pan Strasík milenku i manželku.

Vondřich využívá nabídky dalšího souseda, pana Podhrázkého, ke svezení a bere s sebou i manželku.
Jindřich se ocitl na opravu pračky u své bývalé milenky a hned obnovili vztahy. A ona mu dá svoje telefonní číslo. Lístek s ním najde Jindrova manželka, ale on se vymluví, že je to číslo losu, který má u sebe Strasík. Také je pro něj ihned ženou vyslán. Strasík tomu rozumí a dává Jindrovi los se zcela jiným číslem, protože ví, že si toho Jindrova žena nevšimne. Má pravdu. Jenže uběhne nějaký čas a Jája zjistí, že los vyhrál. Okamžitě začíná blbnout a objednávat nábytek, ledničku a další věci. Pak chce los po svém muži, ale náhodou je tu Strasík a ten řekne, že jej má ona. Jenže los nikde není, a tak se hledá i venku. Potmě s baterkou. Takže všímavý soused volá na bezpečnost a při šetření události řekne Jája o losu. Rázem to ví celý dům a hledají všichni. Každý má potřebu peněz - a tedy i důvod. Nakonec to končí tak, že se pan Vondřich ocitá přímo v budově státní loterie, kde hlásí ztrátu svého majetku, tedy losu. Nu a pak jej čeká velké překvapení…  Autor: Pitryx

režie:
Miroslav Sobota
 
 
hraje:
Pavel Zedníček (instalatér Jindra Kouba), Naďa Konvalinková (dispečerka OPBH Jája Koubová), Petr Nárožný (Vondřich), Míla Myslíková (Vondřichová), Lucie Žulová (dcera Vondřichových Marcela), Ljuba Krbová (dcera Vondřichových Petra), Pavel Trávníček (Mirek, manžel Petry), Žaneta Fuchsová (nejmladší dcera Jiřinka Vondřichová), Vladimír Huber (dědeček), Vlasta Kalendová (babička), Jiří Císler (Strasík), Karolina Slunéčková (Jiřina Strasíková), Zdeněk Řehoř (Podhrázký), Ivana Andrlová (dcera Podhrázkého Julinka), Dagmar Havlová (Miluška), František Ringo Čech (prodavač televizorů), Mirko Musil (pracovník loterie), Ivo Niederle (příslušník VB)
 
 
námět:
Jan Křtitel Sýkora, Jiří Stránský
 
 
scénář:
Jan Křtitel Sýkora, Jiří Stránský
 
 
kamera:
Ivan Koudelka
 
 
hudba:
Milan Baginský
 
 
výprava-architekt:
Josef Diviš (výtvarník dekorací)
 
 
kostýmy:
Stela Drozdová (výtvarník kostýmů)
 
 
střih:
Jaroslav Kotlant
 
 
zvuk:
Josef Rozhoň
 
 
II. kamera:
Miloslav Borovanský, Antonín Daňhel, Martin Šec, Petr Vaněček
 
 
dramaturgie:
Libuše Pospíšilová
 
 
pomocná režie:
Libuše Čížková
 
 
fotograf:
Zuzana Kovaříková
 
 
vedoucí výroby:
Petr Švejda (vedoucí výrobního štábu)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.