Hlas krve (1979) [TV film]

Hlas krve (Flesh and Blood)
70 %
 
 

Flesh and Blood

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 240 min., dvoudílný
„Televizní snímek o životě a kariéře mladého boxera podle románu Peta Hamiltona“
Mladý pouliční rváč Bobby Fallon se spolu s černým kamarádem Kirkem dostane po rvačce v místním baru do věznice pro napadení policisty. Ve vězení začne boxovat a brzy se ukáže, že je velký bojovník a má talent. Po předčasném propuštění z vězení za dobré chování si Bobbyho vezme pod svá křídla trenér Gus Caputo. Navenek tvrdý Bobby je mučen vzpomínkami na své neradostné dětství, které poznamenala i incestní epizoda s jeho matkou. Obětavý učitel Guse má vliv nejen na Bobbyho sportovní kariéru, ale i na vývoj jeho osobnosti. Bobby dozrává ve vztahu k matce i k přítelkyni, atraktivní televizní reportérce Michelle. Rozhodne se ukončit amatérské boxování a stát se profesionálem, brzy je považován za vycházející ´bílou´ hvězdu. Bohužel úspěch přitahuje lidi, kteří ho chtějí využít. Film uzavírá šampionát v těžké váze, který financoval před dlouhou dobou ´ztracený´ Bobbyho otec.

Dvoudílný psychologicky laděný snímek o mladém muži, kterému náhoda nabídne kariéru boxera, natočil podle románové předlohy Peta Hamiltona režisér Jud Taylor. John Cassavetes byl za roli trenéra nominován na cenu Emmy. V rolích Bobbyho a Kirka se přestaví ve svých hereckých začátcích Tom Berenger a Denzel Washington.  Autor: Veronika42

režie:
Jud Taylor
 
 
hraje:
Tom Berenger (Bobby Fallon ), John Cassavetes (Gus Caputo), Suzanne Pleshette (Kate Fallonová), Mitchell Ryan (Jack Fallon), Denzel Washington (Kirk), Kristin Griffith (Michelle), Bert Remsen (Joe Jorgenson), Dolph Sweet (Thompson), Luca Bercovici (hotelový poslíček), Orestes Matacena (muž v baru), Pat Corley, Jack Rader (Charlie), Anthony Charnota (Freddie), Ji-Tu Cumbuka (Woody Shaw), Stack Pierce (velký Moony)
 
 
námět:
Pete Hamill (román)
 
 
scénář:
Eric Bercovici
 
 
kamera:
Vilmos Zsigmond
 
 
hudba:
Billy Goldenberg
 
 
střih:
Gerard Wilson
 
 
producent:
Herbert Hirschman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.