Jeden svět
ohodnotit

Hitler: vzestup zla [TV film]

Hitler: The Rise of Evil

Další název:
Hitler - Aufstieg des Bösen
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
177 minut

Obsah filmu Hitler: vzestup zla

 
Sled událostí popisující Hitlerův výstup na výsluní moci, je jen částí příběhu.
Ani Adolf Hitler ani Německo se neobjevili na světové scéně plně zformováni. Tomu předcházel vývoj obou. Společně se poučili z chyb minulosti, společně hledali, nač by svalili vinu a ve snaze nalézt stabilitu a silnější identitu vstoupili do smrtonosného tance. Vybičováno až k horečnatému strachu zažehnutého Hitlerovými plamennými proslovy, se Německo ochotně podvolilo hlasu jediného muže.
Adolf Hitler uchopil moc díky mlčení těch, kteří mohli promluvit, ale nikdy tak neučinili. A jejich mlčení umožnilo rozkvět zla.
Strhující herecký výkon Roberta...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.11.2021
Z tohoto televizního projektu mám poněkud   rozporuplné pocity. Ryze televizní zpracování   chvílemi až na hranici hraného dokumentu, ale   na to je přítomno příliš mnoho kvalitních   herců, čemuž odpovídají i herecké výkony.   Robert Carlyle v roli Adolfa Hitlera byla   zajímavá a nikoli špatná volba. S některými   sekvencemi a pojetím dějinných událostí bych   docela polemizoval, ale nakonec ve mně přece jen   trošku převažují pozitivní pocity.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.4.2015
Myslím si, že největší chybou tohoto filmu je   samotná televizní produkce, která filmu nedala   tu správnou smršť. Film je spíš dokument a to   také není dobře. Délkaj e tři hodiny, ale i   tak je zde děj moc urychlovaný a většina   scén, kde byste čekali, že se ještě něco   stane, tak jsou sestřiženy a přichází nová   scéna. Nejlepší na celém filmu ja hlavní   představitel Hitlera Robert Carlyle, který podal   opravdu brilantní výkon, ale stejně u mě   vítězí Bruno Ganz z filmu Pád Třetí říše.   Scénář si i vymýšlý různé historické   sekvence. Zpracování je také dost chabé, je   zkrátka vidět, že je to televizní film.   Příšerná hudba, dějová výprava, scénář,   režie. Film časem unudí.
matushome
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Absolútne perfektný film... Presne takto som si   adolfa predstavoval....cholerika, ktorý nie je s   ničím spokojný a neschopný podriaďovať sa.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Skutočne historický?
No trocha som prekvapený tými pozitívnymi   hodnoteniami. Prvá časť nič moc, druhá ešte   horšia. Tie tri hodiny boli fakt viac ako dosť.   Takže začnem pozitívami (nie je ich moc). Dobre   zahraný Von Hindenburg a Ernst Rohm (i keď sa   moc nepodobal). Celkom niektoré dobré scény,   boje v uliciach (potýčky s komunistami pri   soche) a nakoniec niekedy dobrá atmosféra,   napríklad v pivárniach. No a nasledujú   negatíva, alebo veci, ktorým nechápem.   Obsadenie, taký Rhom sa absolútne nepodobá,   podobne Hess, Goebels, ani ten Goring moc nie,   aspoň tie najznámejšie postavy mohli   priblížiť tomu, ako vyzerali v skutočnosti.   Ďalej hrozná a myslím, že zbytočná postava   novinára, ktorý nemal v tej celej mašinérii   nejaký význam. Taktiež mnoho historických   nepresností a mnoho scén, kde si páni tvorcovia   notne primýšľali, priam vymýšľali. Aspoň   nech tomu nedávajú prívlastok historický. By   ma zaujímalo, odkiaľ nabrali, že Hitler ako   malý pálil otcovi úle. Vyznamenanie dostal   skutočne za plnenie rozkazov (bol spojka v   predných líniach), nie za citové vydieranie   nadriadeného. V zákopoch možno nebol   najobľúbenejší, ale určite sa všetci z neho   nesmiali (zo spomienok jeho spolubojovníkov). Psa   nemlátil, mal k psom pozitívny vzťah (tiež zo   spomienok spolubojovníkov zo zákopoch). No a   ešte charakter hlavnej postavy. Tu je vykreslená   ako šašo, klaun, karikatúra, ktorá prská,   slintá a je skôr k smiechu, všetkých naokolo   ignoruje a je k ním opovržlivý. Plus správa sa   chvíľami ako deviant (fakt šialená scéna v   obilí). Myslíte, že by takto vykreslený   človek sfanatizoval milióny Nemcov a dostal na   svoju stranu skúsených politikov (napríklad Von   Papen), taktiež bankárov (napríklad Schacht),   vojenských hodnostárov, majiteľov obrovských   fabrík (napríklad Krupp), a nakoniec   vyprodukoval apokalyptickú svetovú vojnu? Zlý   film. Aj s tou Geli dodnes nie je jasné, ako to v   skutočnosti bolo, ale tvorcovia majú zrejme   jasno
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2010
Na TV produkci výtečné
Nesmírně zajímavý dvoudílný TV film, který   táhnou velmi přesvědčivé herecké výkony   (Carlyle, Margulies, Stormare). Škoda, že tu   nebylo dáno více prostoru vysvětlení např.   Hitlerově nenávisti vůči židům (Začátek se   tomu věnuje jen okrajově.) či vzniku SS, ale   jinak fakty je film naplněn až po okraj.   Povinnost vidět.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2010
Z tohoho filmu o Hitlerovi jsem byl přímo   nadšený.Tvůrci to výborně zfilmovali,to se   musí uznat.Je zde velmi dobré herecké   obsazení,potěšili mě tady i naši   herci.
Hodně se mi tu také líbil Peter   Stormare v roli Rohma.Ale nejvíc mě tu   překvapil a nemyslím si,že jenom mě, Robert   Carlyle.Docela tomuto herci fandím a je i můj   oblíbený,ale nevěřil jsem,že ten zatracený   chlap dokáže takto brilantně zahrát   Hitlera.Byl jsem nadšen.Určitě tento film   doporučuju všem,ale myslím si,že největší   zalíbení v něm najdou fanoušci (jako třeba   já)filmů podobného typu (2.světová,Hitler   atd.).
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2009
Takový televizni film aspon mi tak připadal   hvězdy sice tam byli.Ale ten herec co hrel   Hitlera se mi nelíbyl jinak film celkem ušel.
cicis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Dobre spracovaný film podľa histórie do   detailov.škoda iba že hlavnú úlohu aspoň na   konci nedostal Bruno Ganz.Toho považujem zatiaľ   za najlepšieho "Hitlera"
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2009
celkom podarený film o postupnej ceste A. Hitlera   k moci. Dobrý herecký výkon R. Carlyla v role   A. Hitlera, ale aj viacerých ostatných hercov,   no myslím si, že Bruno Ganz sa viac hodí na   rolu A. Hitlera.
cackles88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2008
gaia253
suhlasim film by mal byt natoceny po nemecky ale   cesky dabing bol tiez dobre urobeny ....celkom v   pohode filmik len keby to malo aj dalsiu cast lebo   tie dve casti za pomaly ale isto dostavali do   finale....je vobec 3 cast ci nie??mam rad tiez   nemecko a vsetky filmy ktore sa udiali pocas   2sv.vojny a vsetky filmy suvisiace s   2sv.vojnou.....
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26537minih26537Kult hákového kříže (1998) 
American history X n
minih9149minih9149Interview s upírem (1994) 
Interview with the Vampire n
minih87637minih87637Pavučina (1989) 
Das Spinnennetz n
minih60882minih60882Stefanie (1995) [TV seriál] 
Für alle Fälle Stefanie n
minih23583minih23583Zámotek 2: Návrat (1988) 
Cocoon: The Return n
minih33392minih33392Prci, prci, prcičky 3: Svatba (2003) 
American Wedding n
minih14904minih14904Oko jehly (1981) 
Eye of the Needle n
minih165248minih165248Přes prsty (2019) 
Přes prsty n
minih30732minih30732Telefonní budka (2002) 
Phone Booth n
minih32894minih32894Holka na roztrhání (2002) 
Sweet Home Alabama n


Hodnocení:n12345678910
dopisovateldopisovateldopisovateldopisovatel
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10