Halloween (2018)

Halloween
67.5 %
 
 
    Žánr: horor / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 18.10.2018        
    Délka: 106 min.
POZOR, SPOILER

Do nemocnice pro duševně choré a zároveň vězení přichází reportér Aaron Corry s kolegyní Danou. Zajímají se o muže jménem Michael Myers. Starý doktor Sartain se jich ujme a vypráví jeho pohnutý osud. Vzpomíná na doktora Loomise, u kterého studoval, než zemřel. Sartain si na univerzitě prosadil, aby mohl na Michaelovi pracovat dále. Ten neopustil budovu a na svobodě jej prý zažil jen jediný člověk, a to byl právě Loomis. Takto to totiž Sartain alespoň tvrdí.

Aaron na Michaela promlouvá, pak vytáhne jeho masku, ve které vraždil. Chce, aby promluvil. Michael však mlčí.

Aaron a Dana pak ještě navštíví Laurii Strodeovou, ale ani od ní se toho moc nedozví. Lauriina vnučka Allyson je studentka. Na večer má přijít do rodiny její kluk Cameron. Allyson by ráda měla u toho svou babičku a matka Karen tvrdí, že jí volala. Jenže Allyson ví, že lže, protože jí volala také.

Babička přijede a dává vnučce peníze, aby mohla cestovat. Později také přijde ke společné večeři. Zde to však nezvládne a předčasně odchází.

Otec a syn jedou na lov, i když by raději tančil, a zastaví u bouraného vězeňského autobusu. Neví, že v něm byl Myers. Kluk vyleze z auta za tátou a hledá jej. Během té chvilky totiž zmizel. Kluk najde jen raněného policistu, který mu říká, aby utekl. Kluk neposlechne a omylem postřelí muže. Když uteče do auta, lapne jej zde Michael. Ten pak na benzínové pumpě napadne Aarona a Danu. Udělá s nimi krátký proces a z jejich auta si bere svou masku.

Laurie chápe nebezpečí a jde ke své dceři. Snaží se ji varovat, ale ona jí nevěří.

Michael zavraždí další ženu a vezme si u ní dranžírák, aby s ním ihned spáchal další zločin. Mladí jsou na zábavě a právě poskakují při „hudbě“, když sem Allyson volá Vicky, která hlídá dítě. Chce, aby za ní ze zábavy přišli. Jenže Allyson se se svým klukem Cameronem pohádá. Za Vicky přichází Dave. Moc si s ní neužije, protože ji Michael zabije.

Allyson se drápe s jiným klukem, Oskarem, přes plot. Pak od něj odchází a ponechává ho svému osudu. Ten je takový, že jej tu napadne Michael. Allyson se k Oskarovi vrací, ale najde už jen jeho mrtvolu. Přijede policie a naloží Allyson do auta.

Zatím její babička bere k sobě její rodiče. Ukáže jim svůj dům, který je plný skrýší a zbraní, že by se armáda nemusela stydět.

Doktor s šerifem srazí Michaela autem a doktor si myslí, že je mrtvý. Dojde k hádce, ve které doktor na šerifa zaútočí skalpelem - a dostane ho. Michaelovi pak sebere jeho masku a sám si ji nasadí na hlavu. Ale jen na chvíli. Hlavně dal do auta Michaela a věří, že ještě obživne. Což se i stane a doktor je ihned zabit. Allyson z auta prchá a její babička se chystá doma k obraně. A Michael už je zde. Otec Allyson je venku, a tak to odskáče jako první.

Začíná bitva o život...  Autor: Pitryx

režie:
David Gordon Green
 
 
hraje:
Judy Greer (Karen Strodeová), Jamie Lee Curtis (Laurie Strodeová), Virginia Gardner (Vicky), Nick Castle (Michael Myers), Will Patton (Hawkins), Toby Huss (Ray), Miles Robbins (Dave), Jefferson Hall (Martin), Andi Matichak (Allyson), Haluk Bilginer (Sartain), Dylan Arnold (Cameron), Omar J. Dorsey (šerif Barker), Chris Holloway (důstojník), Rhian Rees (Dana Hainesová), Pedro Lopez (Lynch), Drew Scheid (Oscar)
 
 
námět:
John Carpenter (postavy)
 
 
scénář:
David Gordon Green, Danny McBride, Debra Hill
 
 
kamera:
Michael Simmonds
 
 
hudba:
John Carpenter
 
 
výprava-architekt:
Richard A. Wright
 
 
zvuk:
Ryan Baker, Christof Gebert
 
 
dabing:
Zlata Adamovská (Laurie), Kateřina Lojdová (Karen), Anna Brousková (Allyson), Zdeněk Maryška (Sartain), Petr Pospíchal (Hawkins), Miroslava Součková (Dana), Ondřej Kavan (Aaron), Ladislav Cigánek (Ray), Vanda Chaloupková (Vicky), Jan Battěk (Cameron), Robin Pařík (Dave), Matěj Havelka (Julian), Jiří Krejčí (Warden), Michal Gulyáš (Haskell), Jan Szymik (Francis), Petr Neskusil (Stanford), Martin Hruška, Zbyšek Horák, Bohuslav Kalva, Linda Křišťálová, Rudolf Kubík, Eva Miláčková, Klára Sochorová, Karolína Křišťálová, Zuzana Ďurdinová (Shameel), Roman Hajlich (Oscar)
 
 
koproducent:
Ryan Turek
 
 
koordinátor kaskadérů:
Rawn Hutchinson
 
 
výkonný producent:
John Carpenter, David Gordon Green, Danny McBride, Zanne Devine, Ryan Freimann, David Thwaites
 
 
producent:
Jason Blum, Malek Akkad
 
 
kaskadér:
Taylor Towery
 
 
překlad:
Markéta Brožková
 
 
casting:
Terri Taylor
 
 
režie českého znění:
Petr Pospíchal (Barrandov Studio, 2018)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.