Halloween 2 (2009)

Halloween 2 (H2: Halloween II)
59.8 %
 
 
 
Film na Blu-ray

H2: Halloween II

Další název: Halloween 2

    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 29.10.2009        
    Délka: 101 min.
„Rodina je věčná.“
POZOR, SPOILER

Matka přichází do ústavu za Michaelem, který je ještě dítě. Baví se o snech a bílých koních.

O patnáct let později zříme kráčet zakrvácenou Laurie ulicí. Ubránila se Michaelově útoku. Končí v nemocnici a Michael v sanitce. Jenže ta bourá. Michael toho využije, zraněnému pomůže a ukončí jeho trápení.

Laurie se v nemocnici jde podívat za Annie na jiný pokoj. Ta je tam na přístrojích. Když pak jde za zdravotní sestrou, tak ta už mele z posledního. Je zde totiž Michael. Laurie prchá až na vrátnici. Zde je vrátný, který chce pomoci, ale upadne do spárů Michaela, který se do strážního minidomku dobývá. A když už je skoro tam, probouzí se s křikem Laurie v posteli.

O rok později. Nyní Laurie bydlí u šerifa a je stále s Annie. Pracuje v malém obchodě.

Doktor Loomis se na tiskové konferenci odmítá odpovědnost a prohlašuje Myerse za mrtvého.

Dva tatíci s dcerou jedou na pole zbít tuláka. Dají mu pořádnou nakládačku, ale netuší, že je to Michael. Ten jim to oběma vrátí i s úroky, dcerunku zabije také.

Že vynášení pytle s odpadky nemusí být bez rizika, se přesvědčí mládenec z baru Červený králíček. Narazí na Michaela a obuje se do něj. Za to je mu rozšlápnuta hlava. Následuje návštěva inkriminovaného baru a další dva mrtví.

Šerif se zlobí při čtení Loomisovy čerstvě vydané knihy a ihned volá domů, aby pohovořil s Laurií. Jenže to zvedá Annie, protože volaná je již pryč.

Loomis má zrovna autogramiádu ke knize a lidé zájem mají. Ale je zde i muž, jehož dceru Michael zavraždil. Muž dokonce vytáhne zbraň. Kniha rozčílí i Laurii, a to do nepříčetnosti. Bere si věci a utíká z šerifova domu. V knize se totiž prozradilo, že Laurie není ona, ale že je Angel Myersová, tedy sestra Michaela Myerse.

Všichni se baví, je přece Halloween, mimo Ann, která je hlídaná policistou na příkaz jejího otce.

Na taneční zábavě zatáhne klučina do své dodávky slečnu a hodlají se věnovat sexu. Jenže on odejde na stranu - a Michael mu radovánky zarazí známým způsobem. Té slečně pak také.
I přes přísný dozor se Michael dostane do šerifova domu, kde je jen Annie. Laurie se sem vrací opilá a dělá blbiny. Ty ji ovšem přejdou, když najde Annieninu mrtvolu. To ji vyděsí a prchá. Na silnici ji zastaví auto, které pak Michael převrátí do příkopy i s Laurií. Nakonec je Michael ve starém srubu, kde má Laurii jako rukojmí. Přichází sem doktor Loomis a chce vyjednávat. Nedaří se mu to a je ubodán. A nakonec Laurie bodá do Michaela. Bere mu jeho masku a nasadí si ji...  Autor: Pitryx

režie:
Rob Zombie
 
 
hraje:
Tyler Mane (Michael Myers), Ezra Buzzington (Ned Atkins), Mark Christopher Lawrence (King), Scout Taylor-Compton (Laurie Strode), Chris Hardwick (David Newman), Daniel Roebuck (Lou Martini), Malcolm McDowell (dr. Samuel Loomis), Sheri Moon Zombie (Deborah Myersová), Brad Dourif (šerif Lee Brackett), Danielle Harris (Annie Brackett), Brea Grant (Mya Rockwellová), Howard Hesseman (Strýček Maso), Mary Birdsong (Nancy McDonaldová), Chase Vanek (malý Michael), Margot Kidder (dr. Collierová), Caroline Williams (dr. Mapleová), Weird Al Yankovic (Weird Al Yankovic), Angela Trimbur (Harley Davidová), Bill Fagerbakke (šerifův zástupce), Greg Travis (šerifův zástupce), Duane Whitaker (Sherman Benny), Jeffrey Daniel Phillips (Howard), Betsy Rue (striptérka), Richard Riehle (Buddy), Sylvia Jefferies (Misty Dawn), Matthew Lintz (Mark), Nicky Whelan (Wendy Snow)
 
 
scénář:
Rob Zombie, John Carpenter, Debra Hill
 
 
kamera:
Brandon Trost
 
 
hudba:
Tyler Bates, Rob Zombie (supervize)
 
 
kostýmy:
Mary E. McLeod
 
 
střih:
Glenn Garland
 
 
zvuk:
Buck Robinson
 
 
zpěv:
10CC ("The Things We Do For Love")
 
 
zvláštní efekty:
Ron Trost (koordinátor), Robert Vazquez, Andrew Mortelliti
 
 
koordinátor kaskadérů:
Rawn Hutchinson
 
 
vizuální efekty:
Mark Dornfeld (supervize), Custom Film Effects
 
 
masky:
Wayne Toth (Zvláštní maskérské a prostetické efekty)
 
 
výprava:
Garreth Stover
 
 
nahrál:
Lynyrd Skynyrd (skladba "What's Your Name?")
 
 
výkonný producent:
Andrew G. La Marca, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Matthew Stein
 
 
producent:
Malek Akkad, Andy Gould, Rob Zombie
 
 
kaskadér:
Ashley Cusato, Nicole Randall (double: Brea Grant), Samantha MacIvor, Caroline Vexler (double: Laurie), Dina L. Margolin
 
 
překlad:
Petr Fantys
 
 
casting:
Monika Mikkelsen
 
 
režie českého znění:
Veronika Veselá
 
 
grip:
James McMillan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.