Hacker (2015)

Hacker (Blackhat)
60.7 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Blackhat

Další název: Cyber; Heker

    Žánr: akční / krimi / drama / mysteriózní
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 15.1.2015        
    Délka: 132 min.
„Svět už řídí někdo jiný.“
Jakmile jste online, tak vás mají. Hackeři, kterým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ti s ambicemi. Ti, kteří mají v plánu ochromit celý svět. Michael Mann, režisér mistrovských thrillerů (Collateral, Nelítostný souboj), natočil další klenot do své sbírky. Film, který je mrazivý navzdory tomu, že v něm víc než zbraně rachotí prsty na klávesnici.

Zatím neznámý počítačový machr si s námi rozhodl hrát a zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by ho zastavil. Protože zoufalí lidé rádi dělají zoufalé věci, vytáhnou tajné služby z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který v něm kroutí patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, je to absolutní špička v oboru, teď navíc se speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá. Když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo určitě lepší, kdyby zůstal sedět za mřížemi. Jeho soupeř mezitím chystá další úder. Kde? Kdekoliv.

zdroj: Cinemart

režie:
Michael Mann
 
 
hraje:
Chris Hemsworth (Nicholas Hathaway), Lee-Hom Wang (Chen Dawai), Wei Tang (Chen Lien), Viola Davis (Carol Barrettová), Manny Montana (Lozano), William Mapother (Rich Donahue), John Ortiz (Henry Pollack), Jason Butler Harner (Frank), Spencer Garrett (Gary Baker), Tracee Chimo (sekretářka), Archie Kao (Shum), Ritchie Coster (Kassar), Abhi Sinha (Daniels), Danny Burstein (asistent), Sophia Santi (Novo), Fabiola Sicily (Jasmine), Holt McCallany (Mark Jessup), Yorick van Wageningen (Sadak), Joanna Modes (Prodavačka), Wilfred Lopez (kuchař), Andy On (Alex Trang), Ales Ordelt, Kirt Kishita (Paul Shin), Christian Borle (Jeff Robichaud)
 
 
scénář:
Michael Mann
 
 
kamera:
Stuart Dryburgh
 
 
hudba:
Harry Gregson-Williams
 
 
kostýmy:
Colleen Atwood
 
 
střih:
Leo Trombetta
 
 
dabing:
Jiří Krejčí (Nick), Vojtěch Hájek (Chen), Klára Sochorová (Chen Lien), Irena Hrubá (Carol), Jakub Saic (Mark), Jaroslav Horák (Elias), Tomáš Juřička (Henry), Pavel Vondra (Sadak), Zdeněk Mahdal (George), Ivo Novák, Adéla Kubačáková, Otto Rošetzký, Svatopluk Schuller, Antonín Navrátil
 
 
zvláštní efekty:
Marc Banich
 
 
vizuální efekty:
Tomáš Kalhous (vedoucí 2D oddělení), Marshall Richard Krasser, Viktor Müller, John Nelson, Cyril Kotecký, Lukáš Herrmann, John Kasprzak
 
 
výprava:
Guy Hendrix Dyas
 
 
výkonný producent:
Eric McLeod
 
 
producent:
Michael Mann, Jon Jashni, Thomas Tull
 
 
kaskadér:
Jwaundace Candece (double), David A. Kilde, Chad Guerrero, Brian Avery
 
 
casting:
Bonnie Timmermann
 
 
režie českého znění:
Jiří Balcárek
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.