Guru (2002)

Guru (The Guru)
66.4 %
 
 

The Guru

Další název: Guru of Sex

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Velká Británie / Spojené státy americké / Francie / Spolková republika Německo
    Premiéra v ČR: 26.12.2002        
    Délka: 95 min.
„Jak pustit tygra z klece. Když mluví on, ženy naslouchají.“
Ramu Gupta odjíždí z Indie do Ameriky, aby se z něj stala filmová hvězda, jelikož mu kamarád Vijay v dopisech psal, jak se mu v Americe dobře daří. Když však Ramu do Ameriky přijede, zjišťuje, že kamarád v dopisech lhal a pracuje v restauraci jako číšník. Ramu se rozhodne jít za svým snem a navštíví manažera Dwaina, který mu nabídne roli ve filmu, ale Ramu netuší, že jde o roli v pornu. Ramu není schopen se před kamerou uvolnit a je nepoužitelný, i když se mu jeho kolegyně Sharonna snaží pomáhat dobrými radami. Ramu se vrátí k zaměstnavateli, který ho vyhodil, ale zrovna potřebuje Inda, aby zahrál osvíceného muže pro bohatou slečnu Lexi. Ramu je nesvůj, dokáže hovořit jen o sexu, při čemž si vzpomene na rady od Sharony. Nakonec začne tančit a roztančí i celou společnost. Lexi je Ramuem nadšená a představuje ho svým známým jako Guru. Ramu bere školení od Sharonny jak se uvolnit pro natáčení porna, při čemž se do Sharonny zamiluje. Lexi zatím rozpoutává kampaň a z Ramuna vytváří Guru sexu. Jelikož každý věří Ramuovým slovům, dostává se rychle do povědomí Američanů…

Zdroj: FTV Prima

režie:
Daisy von Scherler Mayer
 
 
hraje:
Jimi Mistry (Ramu Gupta), Marisa Tomei (Lexi), Heather Graham (Sharrona), Christine Baranski (Chantal), Rob Morrow (Josh Goldstein), Malachy McCourt (otec Flanagan), Ajay Naidu (Saňdžív), Raahul Singh (Amit), Dwight Ewell (Peaches), Anita Gillette (paní McGeeová), Pat McNamara (pan McGee), Parul Shah (filmová princezna), Omar Rahim (filmový princ), Douglas Dolan (malý Ramu), Damian Young (kameraman Hank), Phillip Levy (zvukař), Bobby Cannavale (Randy), Thomas McCarthy (Lars), Sakina Jaffrey (mladá žena), Michael McKean (Dwain), Dash Mihok (Rusty), Emil Marwa (Vidžaj), Ronald Guttman (Edwin)
 
 
scénář:
Tracey Jackson
 
 
kamera:
John de Borman
 
 
hudba:
David Carbonara, Dawn Soler (supervize), Nick Angel (supervize), Billy Joel ("Just The Way You Are")
 
 
výprava-architekt:
Robin Standefer, Stephen Alesch, Aradhana Seth
 
 
kostýmy:
Michael Clancy
 
 
střih:
Cara Silverman, Bruce Green
 
 
zvuk:
Michael Barosky
 
 
produkce:
Tim Bevan, Eric Fellner, Michael London, David Crockett
 
 
titulky-česká verze:
Natálie Nádassy
 
 
zpěv:
Olivia Newton-John ("You're The One That I Want"), Sophie Ellis-Bextor ("One Way Or Another"), Heather Graham ("Just The Way You Are"), Sugababes ("Round Round"), Samantha Mumba ("Read My Mind"), Paulina Rubio ("Don't Say Goodbye"), Jo O'Meara ("Every Kinda People")
 
 
choreografie:
Mary Ann Kellogg
 
 
koordinátor kaskadérů:
Peter Bucossi
 
 
výkonný producent:
Shekhar Kapur, Liza Chasin, Debra Hayward
 
 
digitální efekty:
Stargate Digital
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.