Guantanamero (2007)

Guantanamero (Arritmia)
46.7 %
 
 

Arritmia

    Žánr: drama / mysteriózní / válečný
    Země: Velká Británie / Španělsko
    Délka: 89 min.
„Svoboda je stav duše“
Po divoké bouři Ali procitne na opuštěné pláži nemocný a zmatený. Pronásledují ho, musí pryč. Ivan, místní Kubánec, vezme Aliho do bytu své sestry Manuely, tanečnice v Havaně. Nejdříve má obavy přijmout tohoto utrápeného cizince. Nakonec se ale slituje, neboť je přitahována k tomuto záhadnému muži, který se objevil na jejím prahu. Aliho pronásledují noční můry, kdy se mu zdá o hrůzách výslechové místnosti v Guantanamu a tyto zarážející vize spojují jeho minulost se současností. Jsou tyto noční můry zkušenostmi z vězení nebo jen sny zmučené duše?

Zajímavost: 11. ledna 2002 byli na základnu na Guantanámo Bay přivezeni první tajní vězni. Teprve až v květnu 2006 USA zveřejnili seznam 759 zadržovaných osob. V září 2006 bylo přivezeno dalších 14 vězňů, kteří byli předtím drženi v tajných vězeních CIA. Propuštění vězni vypovídají o bití, mučení vodou a dušením, připoutání do bolestivých poloh, dlouhé dny vystavování přímému slunci.

režie:
Vicente Peñarrocha
 
 
hraje:
Rupert Evans (Ali / Jeb), Derek Jacobi (Guido / Commander), Natalia Verbeke (Manuela), Nicolás Belmonte (tázající), Mohamed Chafik (překladatel), Ako Chavarri (doktor), Ismael de Diego (Ivan), Said El Mouden (Smail), Carolina Chico Hernandez (tanečnice), Marta Bataller Leiva (tanečnice), Javier Manrique (Manuelin bratr), Sean Myers (Philips), Erica Prior (tázající)
 
 
scénář:
Vicente Peñarrocha, Philip Palmer, Michiyo Yoshizaki
 
 
kamera:
Kiko de la Rica
 
 
hudba:
Richard File
 
 
střih:
Sam Sneade
 
 
zvuk:
Ricardo Steinberg
 
 
produkce:
Beatriz Revilla
 
 
fotograf:
José Haro
 
 
spolupráce:
Lorena Álvarez, Daniel Izar de la Fuente, Fernando Beltrán, María Jesús Ezcurra
 
 
producent:
Vicente Peñarrocha, Mark Foligno, Dean Goldberg, Akito Ide, Akira Ishii, Maxine Julius, Cuguhiko Kadokawa, Antonio Mansilla, Iker Monfort, Juan Romero, Elvira M. Sales, Guadalupe Balaguer Trelles, Zack Winfield, Penny Wolf, Masako Yoshida, Ado Yoshizaki Cassuto, Michiyo Yoshizaki
 
 
ostřič:
Cristina Rodríguez, Guillermo Sempere
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.