Gryfon (2007) [TV film]

Gryfon (Gryphon)
45 %
 
 

Gryphon

Další název: Čarodejník (SK) / Attack of the Gryphon (SK)

    Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 86 min.
„Získá zlý čaroděj s pomocí mystického ptáka Gryfona nesmrtelnost, zmocní se vlády a bude panovat v království na věky?“
Na Valonském království leží kletba. Byla přivolána bojem dvou královských synů o trůn jejich otce. Tím začala dlouhá staletí plná krveprolití a bojů. Král Locklandského království požádá o pomoc v boji svého čaroděje Armanda. Ten má znovu oživit gryphona, temného ochránce locklandského království. Krále ale podvede a gryphona získá pro sebe. Čaroděj i s netvorem musí přežít zatmění měsíce. Pokus se jim to povede, získávají oba nesmrtelnost. Čaroděj má v plánu zmocnit se vlády a panovat navěky. Zabránit tomu může podle legendy jen Drakonský meč. Ten se vydává hledat princ Delphského království Seth a Princezna Locklandu Amelia. Naštěstí se jim podaří jej včas najít a obě království zachránit.

režie:
Andrew Prowse
 
 
hraje:
Jonathan LaPaglia (princ Seth z Delphi), Amber Benson (princezna Amelie z Locklandu), Larry Drake (čaroděj Armand), Andrew Pleavin (David), Sarah Douglas (královna Cassandra z Delphi), Adrian Pintea (král Phillip z Locklandu), Douglas Roberts (Gorwin), Ashley Artus (Gerard), Amy Gillespie (Daphne), Simone Levin (Kyra), Stefan Velniciuc (Orin), Constantin Barbulescu (mnich), Radu Andrei Micu (Sir Patrick z Delphi)
 
 
scénář:
Kenneth M. Badish, Tim Cox, Boaz Davidson, Sean Keller
 
 
kamera:
Viorel Sergovici
 
 
hudba:
John Dickson
 
 
střih:
John Lafferty
 
 
zvuk:
Xavier Sol
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.