Garde (2011)

Garde (The Chaperone)
65.6 %
 
 

The Chaperone

Další název: Garde na výletě

    Žánr: komedie / rodinný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 103 min.
POZOR SPOILER!!!
(Následuje obsah filmu)

Z kriminálu volá nějaký vězeň do rádia. Volá tam, že jej čeká propuštění…

Tento muž je svými spoluhříšníky přezdíván Ray – Ray. Jakmile vězení opustí, čeká jej před ním jeho bývalý komplic Larue, z čehož Ray nemá pražádnou radost, protože jej kdysi nechal ve štychu a Ray si za to odseděl sedm let. Tak mu Ray alespoň ukrade auto, ve kterém pro něj Larue přijel.
Ray – Ray, občanským jménem Ray Bradstone, se pak oholí a upraví a jde navštívit svou bývalou rodinu. Jeho dcerka Sally se však kněmu nechce znát. Stejně jako její matka.

Ray marně shání práci, také mu některá nevoní, takže ji nevezme, ale o nic jiného se mu nějak nedaří zavadit. A tak přijme nabídku Larueho a jeho dvou kompliců na vyloupení banky. Ray má jen řídit únikový vůz, což ostatně dělal vždy předtím. Když však jeho komplicové do banky vpadnou, rozmyslí si to a nasedne do autobusu, ve kterém jede jeho dcera na výlet. Loupež skoro vyšla, ale gangsteři jsou nuceni utíkat a jeden z nich hodí tašku s lupem právě do inkriminovaného autobusu, který vzápětí odjíždí. Ray mezi dětmi dělá trošku pořádek svým drsným způsobem, ale také zaskočí za průvodce, který je měl provádět mezi kostrami dinosaurů. A pak si všimne Larueho s komplicem. Ti autobus pochopitelně pronásledovali. Na WC jim Ray jednoznačně ručně a stručně vysvětlí svůj postoj, ale rabiáti jej zjevně nepochopí, neb Ray pronásledují i dále. Jasně, že jim jde především o tašku s penězi. Ray je ochoten ji vydat, nechce již s tím vším mít nic společného. Jenže to už je v televizi označen jako lupič. Ergo to tak všichni chápou a věří tomu. Ray sice tašku s penězi předat chce, ale na místě předávky na něj čeká banda rváčů, která zcela brzy pochopí, že s Rayem je lépe komunikovat na velmi velkou vzdálenost. Jenže mezitím Larue unesl Sally a Ray spěchá s taškou na místo, kde ji má vyměnit za peníze z loupeže. Odtamtud dceru odváží taxikář pryč a lupiči se hrnou k právě předané tašce s lupem. Jenže se ukáže, že není taška jako taška. Takže nakonec musí situaci zachránit právě dcerka Sally, která si boji proti bandě pozve i své dětské kamarády.  Autor: Pitryx

režie:
Stephen Herek
 
 
hraje:
Paul Levesque (Ray Bradstone), Ariel Winter (Sally), Kevin Corrigan (Larue), José Zúñiga (detektiv Carlos), Yeardley Smith (paní Millerová), Kevin Rankin (Goldy), Enrico Colantoni (Dr. Etman), Annabeth Gish (Lynne), Jake Austin Walker (Ted), Israel Broussard (Josh), Darren O'Hare (Augie), James DuMont (Stanley), Nick Gomez (Nick), Kate Adair (bankovnice), Luke Hawx, Cullen Chaffin (Simon), Ashley Taylor (Meredith), John Neisler (pan Lewis)
 
 
scénář:
S.J. Roth
 
 
kamera:
Kenneth Zunder
 
 
hudba:
Jim Johnston
 
 
kostýmy:
Claire Breaux
 
 
střih:
Michel Aller
 
 
zvuk:
David Jobe, Michael Babcock
 
 
koproducent:
Nancy Hirami, Suzanne Lyons
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jeffrey Galpin
 
 
vizuální efekty:
Neishaw Ali, Kirk Brillon
 
 
výkonný producent:
David Calloway
 
 
producent:
Michael Pavone
 
 
digitální efekty:
Kirk Brillon
 
 
kaskadér:
Holly O'Quin, William Scharpf, Chris J. Fanguy
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.