Fuga na černých klávesách (1964)

Obrázek není k dispozici.

Další název: The Black Keys Fugue

    Žánr: drama
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 1964        
    Délka: 34 min., 1 029 metrů
Student z Afriky studuje u profesora Raucha hru na klavír a bydlí u české rodiny. V Praze si získá přátele mezi studenty, ale občas čelí i narážkám na barvu své pleti. Je také jednou fyzicky napaden v hospodě a musí se bránit. Zamiluje se do jedné dívky, ale ta se nechává před ním zapírat.

Od profesora dostává rady před absolventským koncertem, ale v ten den je student pozván ambasádu svého domovského státu, ale zde se dovídá o tragickém konci své rodiny v Africe.

Jde velmi sklíčený k místu konání absolventského koncertu, profesor se jej ujímá a snaží se mu psychicky pomoci a přesvědčí svého studenta, aby hrál tak, aby ke svému lidu promluvil závěrečnou klavírní skladbou od J. S. Bacha.

Erkul  Autor: Erkul

režie:
Drahomíra Vihanová
 
 
hraje:
Julian Diaz (student hudby Fati Farari), Jiří Stivín (student hudby, Fatiho přítel), Antonín Novotný (muž v bufetu), František Rauch (profesor hudby, on sám), Ladislav Zajíc (tělocvikář), Jiří Štíbr (student), Alena Bradáčová (slečna), Milan Jonáš (rváč), Růžena Dvorská, Guanaratna Piaysiri, S. N. Munyua, Mohi El Din Diab
 
 
scénář:
Drahomíra Vihanová, Haik Mardirossian, Bohumil Sobotka
 
 
kamera:
Jiří Macák
 
 
střih:
Drahomíra Vihanová
 
 
zvuk:
Bohumír Brunclík (zvukové efekty), Josef Hubka, Adolf Řípa, Oldřich Tichý
 
 
mluví:
Karel Höger (komentář)
 
 
spolupráce:
Václav Wasserman (pedagogické vedení (režie)), Miloš Václav Kratochvíl (pedagogické vedení (scénář)), Bohumil Šmída (pedagogické vedení (produkce)), Jan Kališ (pedagogické vedení (kamera)), Ludvík Pavlíček (pedagogické vedení (střih))
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.