Freddyho úlet (2001)

Freddyho úlet (Freddy Got Fingered)
56.8 %
 
 

Freddy Got Fingered

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 87 min.
„Bláznivá komedie, která jde lidem na kloub a zvířatům pod kůži.“
Osmadvacetiletý Gordon Brody by rád pracoval jako filmový animátor. Odjede z rodného Oregonu do Hollywoodu, aby tam prodal své kreslené nápady. Tam ho však šéf studia zdvořile vyprovodí, takže se zhrzený mladý muž musí vrátit domů. Gordonova otce Jima to jen ujistí v přesvědčení, že jeho syn je absolutně k ničemu. Gordon se však zakouká do půvabné invalidní lékařky Betty, která se pokouší vyvinout kolečkové křeslo na raketový pohon. Když Brodyovi po další rodinné hádce navštíví psychiatra, Gordon zalže, že otec sexuálně obtěžuje jeho mladšího bratra Freddyho, aniž by se zmínil, že Freddymu je pětadvacet. Tak vypukne nesmiřitelný boj mezi otcem, který chce, aby si Gordon konečně našel práci a začal žít jako ostatní, a synem, který touží naplnit své sny…

Drsná americké komedie, které není svaté opravdu vůbec nic, je dílem režiséra a herce Toma Greena, extravagantní osobnosti MTV, známé provokativním a nevybíravým humorem. O svérázných kvalitách filmu mluví i skutečnost, že z osmi nominací na Zlatou malinu získal Freddyho úlet pět těchto nechvalně známých cen.

Zdroj: ČT

režie:
Tom Green
 
 
hraje:
Tom Green (Gord Brody), Rip Torn (Jim Brody), Marisa Coughlan (Betty), Eddie Kaye Thomas (Freddy Brody), Harland Williams (Darren), Anthony Michael Hall (pan Davidson), Julie Hagerty (Julie Brodyová), Jackson Davies (pan Malloy), Connor Widdows (Andy Malloy), John R. Taylor (farmář 1), Bob Osborne (farmář 2), Fiona Hogan (těhotná žena), George Gordon (doktor), Ron Selmour, Drew Barrymore (recepční), David Neale (muž v restauraci)
 
 
scénář:
Tom Green, Derek Harvie
 
 
hudba:
Chad Hugo (soundtrack: "I Just Wanna Love You Give It 2 Me"), Bill Backer (skladba "I'd Like To Teach The World To Sing"), Clark Anderson ("Who's Gonna Love You")
 
 
kostýmy:
Glenne Campbell
 
 
zpěv:
Moby (performer: "Natural Blues"), Green Day ("Blood, Sex And Booze")
 
 
text písně:
Too Short ("I Just Wanna Love You (Give It 2 Me)")
 
 
kaskadér:
Lori Stewart
 
 
casting:
Caitlin McKenna-Wilkinson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.