Frank Riva (2003) [TV minisérie]

Frank Riva
77.1 %
 
 
    Žánr: krimi / drama / thriller
    Země: Francie
    Délka: 100 min., Šest dílů po 100 min.
„Už dávno chtěl odejít, ale mafie rozdala další karty. Jeho oči jsou chladné a srdce tvrdé - Alain Delon jako policista, který se nebojí pravdy.“
S novým seriálem Frank Riva se opět před kamery vrací Alain Delon. Po velkém úspěchu třídílné série Fabio Montale natočil nyní šestidílnou minisérii odehrávající se v Paříži. Tvrdý osamělý muž, s ne zrovna klidnou minulostí, který nedělá kompromisy a dokáže přijmout veškeré riziko.

1.díl:
Frank Riva, bývalý policista, který se úspěšně infiltroval do mafiánského klanu, se po dvaceti letech vrací do Paříže. Tenkrát musel narychlo odjet, protože po prozrazení byla na jeho hlavu vypsána odměna a znalo ho celé podsvětí. Nemohl se ani rozloučit, ani nic vysvětlit svým blízkým. Nyní se vrací, aby vypátral vraha komisaře pařížské kriminálky Marca-Antoina Rezzoniho. Tenkrát byli tři: Frank, Marc-Antoine a Xavier. Nyní je Marc-Antoine mrtev, Xavier je ředitelem policie a povolává Franka, aby skoncoval s klanem Loggiů. Frank je nucen znovu otevřít svou minulost. Ví dobře, že buď Loggiové nebo on sám.

2.díl:
Kdosi vraždí muže, kteří byli spojeni s klanem Loggiů. Vše napovídá tomu, že jde o vendetu. Frank ví, že je třeba nejdříve nalézt motiv, který ho dovede k tomu, kdo mstí své blízké, jenž zničil tento mafiánský klan. Znovu stojí Frank tváří tvář starém Loggiovi a jeho synovi, který touží co nejdříve nastoupit na místo svého otce a stát se hlavou klanu. V cestě za mocí je jeho největší překážkou Frank, který s překvapením zjistil, že i on má své "pohledávky" v hnízdě zločinu.

3.díl:
Od Frankova návratu do Paříže se toho příliš nezměnilo. Snad jen střídání generací. Maxime Loggia se chce za každou cenu stát hlavou klanu a neváhá jít přes mrtvoly. Také policie omladila své řady a Xavier Unger, jako policejní ředitel, pracuje v pozadí, ze své dobře hlídané kanceláře. Při odjezdu z Francie Frank netušil, že žena, kterou tolik miloval, čeká jeho dítě. A nyní před ním stojí jeho dospělá Nina. Ale to není vše, otcem dítěte, které nosí pod srdcem, je Maxime Loggia a ten se pokračovatele klanu Loggiů nehodlá vzdát. Ninu unese, aby jí dítě vzal, jakmile se narodí. Frank je nucen jednat na vlastní pěst a musí riskovat úplně všechno.

4.díl:
Frank Riva získal svou dceru zpět a věří, že ji svazek s jeho kolegou pomůže lépe ochránit. Frank si jen na chvíli mohl myslet, že jeho úloha skončila. Chce se co nejdřív vrátit na ostrov a žít mimo policii, mafie a zločin. Klan Loggiů se však odmítá vzdát zatím svého jediného nástupce. Frankův vnuk se ještě nenarodil a už o něj mají všichni smrtelný strach. Nebezpečí hrozí Frankovi, jeho dceři i dítěti. Maxime má sice zakázaný pobyt v Paříži, ale přesto jeho auto sleduje každý Ninin krok. Loggiové mají rozsáhlé styky a obchody s kolumbijskou mafií, která si chce ve Francii "vyčistit" území a vybudovat svou síť dealerů. Policie začíná sbírat mrtvé překupníky drog - válka začala.A tak muž, jehož pohled dokáže být tak tvrdý a neúprosný, zůstává v Paříži, aby ochránil své blízké.

5.díl:
Všichni si uvědomují, že syn Niny, Frankův vnuk, nebude nikdy v bezpečí, dokud bude mít mafiánský klan Loggiů moc a peníze. Louis Loggia, muž, který vládne klanu, ví, že mu moc času nezbývá. Své naděje nevkládá do svého synovce Maxima, ale do jeho syna. Posílá Maxima do Paříže s jediným úkolem. Znám je i název nové drogy, která zaplavila Paříž a která má své první oběti - Rudý anděl. Pochází z Kolumbie, stejně jako komando, které má "zajistit" trh a které osvobodilo bývalého policistu Rotha, jenž kdysi přešel na druhou stranu. Jedním z prvních, kdo má být odstraněn, je Frank Riva. Není náhoda, že do Francie přijíždí známý neúplatný soudce z Bogoty zvaný "Poslední spravedlivý", který chce s pařížským vedením domluvit společný postup boje proti obchodu s drogami a především si s rodinou v bezpečí odpočinout.

6.díl:
Zákony mafie jsou neúprosné. Louis Loggia ví, kdo je nejslabším článkem řetězu a musí být pro záchranu klanu odstraněn. Stane se tak přímo před očima Alberty, švýcarské advokátky, která se stará o právní záležitosti rodiny. Alberta dostane panický strach, poznala, že jediné neuposlechnutí ji bude stát život. Bez odporu začne organizovat únos dítěte. Frank Riva správně tuší, že nestačí jen zničit rodinný gang Loggiů, ale musí odhalit toho, kdo stojí celou dobu v pozadí.

Alain Delon, osobnost světového filmu, kdysi prohlásil, že nechce úplně zestárnout, že raději dobrovolně odejde. Úspěch, který zaznamenaly oba jeho seriály Fabio Montale a Frank Riva, přesvědčily o tom, že má ještě dost času.

režie:
Patrick Jamain
 
 
hraje:
Alain Delon (komisár Frank Riva), Jacques Perrin (polic. riaditeľ Xavier Unger), Sophie von Kessel (komisařka Lydie Herzog), Cédric Chevalme (kapitán Hervé Sebastian), Mireille Darc (Catherine Sinclair), Elsa Kikoïne (Juliette Janssen), Francois Vincentelli (Guy 'Guido' Buscema), Yves Afonso (Roman), Pascal Demolon (Jean-Claude Marcellin (Pola )), Mélanie Maudran (Nina Rizzi), Matthieu Rozé (Jean-Luc Roth), Venantino Venantini (Francesco 'Francis' Melfi), Beppe Chierici (Claude Lupo), Philippe Etesse (ministr vnitra), Nicole Calfan (Madeleine Unger), Jean-Claude Dauphin (Renaud Berson), Jean Dalric (Dr. Jacques Barrière), Arnoldo Foà (Louis Loggia), Philippe Leroy (Norbert Loggia), André Pousse (Paul Pontevecchio), Cris Campion (Stan Duval), Luis Marquès (Maxime Loggia), Philippe Ambrosini (René Nieves (Néné)), Eric Defosse (Jimmy Esperanza (Jefferson Villa)), Geraldine Danon (Alberta Olivieri), Jacques Le Carpentier (Thomas Chauveau), Carmela Ramos (Minda Fierro), Carole Weiss (vrchní sestra Madeleine), Marc Samuel (Joël Stern), Philippe Maymat (Serge Graves), Gregory Loffredo ((Homme de main - muž činu)), Marcello Mazzarella (soudce Serrano), Gilles Treton (chirurg)
 
 
scénář:
Philippe Setbon, Thierry Aguila
 
 
kamera:
Willy Stassen
 
 
hudba:
Julien Chirole, Pierre-Luc Jamain
 
 
střih:
Robert Rongier
 
 
zvuk:
Bruno Mercere
 
 
dabing:
Pavel Trávníček (Frank Riva), Martin Preiss (Maxime Loggia), Kveta Stražanová (matka představená (SK dabing)), Hana Makovická (režie (SK dabing)), Beata Drotárová
 
 
asistent režie:
Nicolas Douay
 
 
výkonný producent:
Jacques Innocenti
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.