Folies-Bergère (1956)

Folies-Bergère
80 %
 
 
    Žánr: muzikál
    Země: Francie
    Délka: 102 min.
„Komerčně mimořádně úspěšný muzikál z prostředí populárního pařížského kabaretu“
Folies-Bergere - slavný kabaret, který je pro řadu zahraničních návštěvníků synonymem pro Paříž ve vším jejím lesku, podnik slibující zábavu, rozptýlení a snad i trochu flirtu. Tady se bývalý americký voják Bob Wellington na své cestě po Evropě seznamuje se slavnou tanečnicí Claudií. Zamiluje se do ní, usadí se v Paříži a začne se prosazovat jako zpěvák. Současně je ale sžírán žárlivostí, protože se domnívá, že Claudie udržuje milenecký poměr se svým manažerem. Nakonec se ale vše v dobré obrátí a Bob s Claudií triumfují na jevišti Folies-Bergere jako pěvecké a taneční duo.

Jestliže se významný francouzský režisér Henri Decoin věnoval především kriminálnímu žánru, překvapivě mimořádného úspěchu dosáhl s touto nenáročnou komedií lemovanou prostoduchým dějem, atraktivně ovšem obsazenou (ve své době populární americký imigrant Eddie Constantine se slavnou tanečnicí Zizi Jeanmarie). Film měl premiéru v lednu 1957 a ve francouzských kinech jej vidělo více než tři a půl miliónu diváků (za rok 1957 se jednalo o 5. nejúspěšnější titul z domácí produkce).  Autor: argenson

režie:
Henri Decoin
 
 
hraje:
Zizi Jeanmaire (Claudie), Eddie Constantine (Bob Wellington), Nadia Gray (Suzy Morganová), Pierre Mondy (Roger), Yves Robert (Jeff), Nadine Tallier (Sonia), Jacques Castelot (Philippe Loiselet), Jacques Morel (Roland), José Casa, Robert Pizani, Marguerite Ducouret, Jacques Morlaine, Jacques Tarride, Fulbert Janin, Lisa Jouvet, Paul Barge, Edith Georges (Rita)
 
 
scénář:
Henri Decoin, Jacques Companéez, André Tabet, Georges Tabet
 
 
kamera:
Pierre Montazel
 
 
hudba:
M. Philippe-Gérard
 
 
kostýmy:
Jean Zay
 
 
střih:
Claude Durand
 
 
výprava:
Jacques Colombier
 
 
producent:
Jacques Roitfeld, Lucien Masson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.