Flashback (1990)

Flashback
65 %
 
 
    Žánr: akční / dobrodružný / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 108 min.
Stárnoucí Huey Walker býval v šedesátých letech legendou hnutí hippies. Radikál, který se dvacet let skrýval před zákonem poté, co ohrozil život Nixonova viceprezidenta Spira Agnewa, když v roce 1969 odpojil z vlaku jeho luxusní vagón během předvolební cesty na volební míting v bezvýznamném městečku. Nyní byl zadržen a má být vydán k soudnímu projednání starého případu. Nadřízený pověří mladého ambiciózního agenta FBI Johna Bucknera úkolem přivézt Walkera k soudnímu jednání do Washingtonu. Tomu sice připadá případ starého hippíka komický a jeho zatčení a převoz k soudu mrháním časem i penězi daňových poplatníků, jako disciplinovaný agent však vyrazí na severozápadní pobřeží Pacifiku, kde byl Walker zatčen. Cesta se poněkud zkomplikuje, když je kvůli špatnému počasí zavřeno letiště a Buckner musí svého vězně naložit do vlaku. Pomalá cesta umožní Walkerovi vymyslet způsob, jak uniknout. Opije Bucknera, sebere mu doklady a vymění si s ním šaty. Během zastávky v malém městě je tak Buckner omylem považován za legendárního radikála a stane se obětí místního surového šerifa Hightower, který také čirou náhodou kandiduje do kongresu. Záměna se Walkerovi zkomplikuje poté, co se stane rukojmím Hala a Barryho, dvou vysloužilých hippíků, kteří ho považují za agenta FBI a rozhodnou ho vyměnit za svého hrdinu Walkera. Jenže šerif se obává, že informace o jeho brutalitě by mohla ohrozit jeho zvolení do senátu a rozhodne se, že nejlepším řešením by bylo zabít při výměně Walkera i Bucknera. Bucknerovi se však podaří šerifa přechytračit a zachránit život sobě i Walkerovi. To však zdaleka není konec jejich společného dobrodružství a oba během následujících hodin čeká nejedno překvapení.

režie:
Franco Amurri
 
 
hraje:
Dennis Hopper (Huey Walker), Kiefer Sutherland (John Buckner), Carol Kane (Maggie), Paul Dooley (Stark), Cliff De Young (šerif Hightower), Richard Masur (Barry), Michael McKean (Hal), Kathleen York (Sparkle), Tom O'Brien (Phil Prager), Eric Lorentz (stráž ve vězení), Jan Van Sickle (stráž ve vězení), Jack Casperson (muž v jídelním voze), Dwayne Carrington (číšník v jídelním voze), David Underwood (zástupce), Bobby Price (zástupce), Timothy G. Riley (zástupce), Liz Jury (barmanka), Kelli Van Londersele (dívka v baru), Allan Graf (Studie), Kenneth Jensen Bryan (Bucknerův otec), Donna McMullen (Bucknerova máma), Adam Seils (mladý Buckner), Alan August (Halův syn), Jason Iselin (Barryho syn), Norm Silver (průvodčí), Jason Campbell (dítě ve vlaku), Wendelin Harston (žena ve vlaku), Steve Spencer (muž ve vlaku), Delbert Highlands (Loomis)
 
 
scénář:
David Loughery
 
 
kamera:
Stefan Czapsky
 
 
hudba:
Barry Goldberg
 
 
výprava-architekt:
Vincent M. Cresciman
 
 
kostýmy:
Eileen Kennedy
 
 
střih:
Carroll Timothy O'Meara
 
 
zpěv:
The Rolling Stones ("All Down the Line"), R.E.M. ("It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)"), Steppenwolf ("Born to Be Wild")
 
 
koproducent:
David Loughery
 
 
koordinátor kaskadérů:
Randy Fife
 
 
výkonný producent:
Richard Stenta
 
 
producent:
Marvin Worth
 
 
casting:
Nancy Foy
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.