Duben
ohodnotit

Vlastníci

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
21.11.2019
„Komedie pro ty, kdo to nezažili. Drama pro ty, kdo tím žijí.“

Obsah filmu Vlastníci




 
Mnozí majitelé bytů to asi znají z vlastní zkušenosti. Hrdinové filmu Vlastníci jsou totiž jedněmi z nich, patří jim byty v jednom postarším činžovním domě a právě mají společnou schůzi, na které se musí dohromady na mnohém dohodnout a rozhodnout. Najdou se mezi nimi idealisté, kteří jednají ve prospěch celku, jsou zde i vypočítaví prospěcháři nebo dokonce rafinovaní manipulátoři, ale také lidé ztracení v pocitech vlastní bezvýznamnosti. Všichni se ale nakonec musí společně domluvit na správě domu, ve kterém mají své byty…

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům...
 
Související odkazy
 
Recenze: Vlastníci

Tuhle schůzi vlastníků bytů v jednom domě byste neměli propásnout! číst dál

 
 
RECENZE: Návrat Dagmar Havlové ke komedii zařídili jiskřiví Vlastníci

Místo Dvanácti rozhněvaných mužů sedí kolem stolu čtrnáct majitelů bytů. Nečekaně zábavnou domovní schůzi zprostředkují Vlastníci, v nichž se na půdorys komedie vrací Dagmar Havlová. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vlastníci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

glosator
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2023
Zlo jménem SVJ, které první republika neznala,   kdy i jako vlastník soukromého majetku v   demokracii jste zákonem povinen se sdružovat, je   všudypřítomné. Mistrně napsáno klobouk   dolů, bohužel pro vlastníky bytové jednotky   HOROR, pro ostatní DOKONALÁ KOMEDIE...
Z   vlastní zkušenosti vlastníka bytové jednotky   vím o čem mluvím...
New
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.7.2022
Práce v neděli večer.
Vydržel jsem se koukat 10 minut (s   přepínáním), než jsem definitivně přepnul.   Práce, práce, diskuze, hádky ("včetně   Kryštofa Hádka") ... tak u takovejhle   pracovních blbostí si fakt neodpočinu. Věřme,   že film bude časem zapomenut, nahrazen něčím   lepším, pohodovým, odpočinkovým.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2021
Výborná konverzačka, u které se člověk   směje a zároveň se mu chce blít. Přestože je   to víc divadelní inscenace než film, tím, jak   je film skvěle napsaný a postavený na   výborných a úderně odsýpajících dialozích,   to vůbec nevadí.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2021
Být vlastníkem, nemusí být jednoduché:-)
Upřímně filmy podle divadelních her a nebo   převážně z jednoho místa, místnosti, moc   nemusím a nevyhledávám. Zde mně navnadilo   hodně pozitivních ohlasů a tak jsem film   shlídnul. Nejsem vlastníkem bytu, někde kde   bydlí víc lidí, ani nemám bytové prostory s   více majiteli a jsem za to rád, zde je ukázka,   jak to může vypadat, spíš jak to reálně   chodí. Jo my lidé jsem tvorové různí a   majetky a prachy s náma mohou zamávat. Film je   slušný, vtipný, herci jedou na 100%, asi hodně   lidí se v tom pozná a bude se smát lidem ve   filmu, ale na příští schůzi budou na 80% to   samé co viděli? Zklamal mě trochu konec,   poněkud zvláštně udělaný, nevím zda jsem to   pochopil správně, mělo se to lépe ukázat,   řada věcí zůstala otevřená, ale třeba to   mělo tak být - dobrý počin pane Jiří Havelko   - 70%.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2021
Hohohohóóó!! Že bych tu hůl, kterou jsem nad   českým filmem již dávno zlomil znovu slepil?   Vlastníci mě k tomu nutí! To je taková   paráda, když se zjeví film, kterej doslova   připoutá diváka k televizi, aniž by cítil   sebemenší závan falešnosti a trapnosti. Já   nevěřil vlastním očím. Zprvu tvářící se   komedie vyústí v hutné drama za přítomnosti   všech zúčastněných osob, které ve snímku   hrají. A to některé vůbec jinak nemusím.   Totálně válcuje Veškrnka, vlastně paní   Havlová, to jsem fakt žral, co ona tam   předvádí za megeru, nebo Jiří Lábus jako   zapšklej komanč, kterej vystupuje jako   neuvěřitelnej hajzl. Ale jak říkám,   kompletní obsazení je parádní, v čele s   Terezou Rambou, která celé schůzi vévodí.   Všechny charaktery jim věříte, nikdo   zbytečně nepřehrává, každý si jede to   svoje. Je fakt na co koukat! Celý děj se   odehrává v jedné místnosti, což jsem snad   naposledy viděl u Dvanácti rozhněvaných mužů   a konverzace jede v plné palbě! Konečně téma,   které je o něčem a zabývá se současnou   kritikou společnosti. Hudba zazní pouze   třikrát a to v úvodu, prostřední části a na   konci. Je použitá z kompozice De Profundis Jana   Dismase Zelenky a musím říct, že barokní   závan je velmi působivý. Režisér a   scénárista Jiří Havelka je pro mě zjevením,   budu s chutí očekávat jeho další počin a   díky němu tu pomyslnou hůl nad českým filmem   zase vracím do původní polohy.
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Fakt povedený film. Na podobném principu   probíhá porada v nejedné firmě...
Perfektně   vystavěný děj s dobře poskládanými   charaktery. Každý má tu SVOU pravdu a to je pak   těžké hledat shodu.
Mladá matka se usilovně   snaží a nemá na to. Její manžel je zjevná   bačkora. Kontrolorka to komplikuje a myslí to   dobře, možná... Komunista to komplikuje ještě   víc a nemyslí to dobře. Jeho bejvalka   nerespektuje nic a nerozumí ničemu. Homosexuál   má pravdu, ale ztrácí nervy. Syn nemá jasno,   kdy má hlasovat. Paní bytná má jasno a nechce   tratit. Mladí noví vlastníci skoro porodí a   starý už ne vlastník skoro nežije...   Dědicové se vyznají.
Musím uznat, že tento   film ještě nabude svou historickou hodnotu, ale   už teď vypovídá o stavu a úrovni lidí, co   nechápou, že majetek znamená především   zodpovědnost.
jarda53
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Taková ptákovina si má na sebe vydělat sama a   ne abychom tuto agitku sponzorovali. Hrůza,   známé jsou podobná díla z dob před 90let...
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.8.2020
Propagatoři družstevního vlastnictví se moc   nepředvedli. Někde jsem četl, že každá   postava reprezentuje nějakou politickou stranu   či jejich voliče. Takže tady to bylo   nepřijemná většina KSČM.
naineko
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.8.2020
Další z řady nadějných, opěvovaných a zcela   zpackaných českých filmů. Divím se hercům,   že do něčeho takového vůbec jdou. Výkony   byly většinou skvěle až excelentní, to ale   nezachrání, jak to někdo napsal a   sestříhal.
Postavy se chovají nekonzistentě,   jejich historie je scénářem předáváná bez   citu, zcela chybí vývoj - jen se skáče z   polohy do polohy. Ve výsledku jsou jen   karikaturami vybraných českých stereotypů v   tak nehorázných hyperbolách, že ztrácejí   jakékoliv pozadí (přestává to být vtipné   či varující - prostě to tam jen přehnaně   je).
Chápu, že každý, kdo se účastní   podobných jednání v tom najde nějaké   paralely, ale to neznamená, že film vystihuje   nějakou podstatu. Tvůrci si nebyli jistí,   jestli točí satiru, parodii nebo psychologické   drama. Část scén vyznívá jako sprosté   dekórum pro vytížení stopáže. Pokud to měla   být celé alegorie na politicdkou situaci v   naší zemičce, tak se tomu blíží (a to   ještě spíš nechtěně a mimochodem) jen dva   momenty.
wena
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.6.2020
Slabé, nebavilo mě to ani nijak neoslovilo a to   moje žena je předseda SVJ. Vím že sto lidí   sto názoru ale mě to přišlo místy až trapné   dávám pět jen kvůli Dagmar která mě tam   seděla nejvíce.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67884minih67884Cesta do Pristolu (1974) [TV inscenace] 
Cesta do Pristolu n
minih12057minih12057Marnie (1964) 
Marnie n
minih9268minih9268Jak dostat tatínka do polepšovny (1978) [TV film] 
Jak dostat tatínka do polepšovny n
minih19252minih19252Smrtonosná zbraň (1987) 
Lethal Weapon n
minih16901minih16901Prázdniny v Římě (1953) 
Roman Holiday n
minih7578minih7578Farinelli (1994) 
Farinelli, il castrato n
minih7210minih7210Dýmky (1966) 
n
minih19851minih19851Studujeme za školou (1939) 
Studujeme za školou n
minih14597minih14597O zatoulané princezně (1988) 
n
minih21402minih21402Tři muži na zabití (1980) 
Trois hommes a abattre n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Vlastníci (2019)Vlastníci (2019)Vlastníci (2019)Vlastníci (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10