Zari
ohodnotit

Tootsie

Žánr:
Rok:
1982
Délka:
112 minut
„Je lepší být úspěšnou herečkou než neúspěšným hercem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Tootsie
DUSTIN HOFFMAN hraje Michaela Dorseyho, schopného herce, respektovaného jeho kolegy. Ale díky své reputaci náladového herce nemůže získat práci. Jednoho dne dostane nápad. Když nemůže dostat práci jako muž, proč to nezkusit jako žena. Začne se vydávat za Dorothy Michaelsovou a dokonce vyhrává konkurs na roli v televizním seriálu. Brzy se tento pořad stává známým po celé Americe a začne se dít spousta věcí. Za prvé - stává se miláčkem amerických domácností. A za druhé - zamiluje se do mladé herečky a neví si rady jak dál. Kromě DUSTINA HOFFMANA uvidíme režiséra SYDNEYHO POLLACKA v roli jeho agenta. JESSICU LANGE jako onu mladou herečku a CHARLESE DURNINGA v roli jejího otce, který se zamiluje do Michaela nebo vlastně do Dorothy! Film, který je předurčen k tomu, aby se stal klasikou.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Tootsie
Komedie jednoho převleku aneb Dustfn Hoffman v roli úspěšné televizní herečky.
Michael Dorsey (Dustin Hoffman) je nezaměstnaným hercem, který se po řadě neúspěšných pokusů získat alespoň nějakou roli rozhodne (více ze vzteku než z recese), že se převlékne za ženu a odebere se do studia na konkurs na roli ředitelky nemocnice v jakémsi přihlouplém televizním seriálu. Ke svému velkému překvapení úlohu dostane a najednou neví, jak ze situace vycouvat, neboť musí být ženou nejenom před kamerou, ale i mimo ateliér. Ba co víc, jeho převlek začíná významně ovlivňovat i jeho soukromý život...
Tootsie je skvělou hereckou beneficí Dustina Hoffmana, který zde demonstruje, jak širokou škálu výrazových prostředků dokáže bravurně používat; ať už se jedná o výborně odpozorovanou ženskou mimiku, gestikulaci či způsob chůze anebo perfektní psychologické odstínění nezaměstnaného herce Michaela Dorseyho od „charakteru" Dorothy Michaelsové - úspěšné představitelky z televizního seriálu. Film vrcholí tragikomickým vnitřním konfliktem těchto dvou podob jednoho člověka.
Díky Hoffmanovi se film nazývá Tootsie. V interview pro časopis American Film Hoffman řekl: „Můj bratr, který jednou přišel na natáčení, podokl, že Dorothy Michaelsová se podobá naší matce. Ani ne tak vnější podobou jako charakterem. Vlastně jen díky tomuto postřehu se film jmenuje Tootsie - v dětství mě totiž matka takhle nazývala."
Vedle filmu Tři dny Kondora (Three Days of the Condor) je Tootsie nesporně nejlepším filmem režiséra Sydneyho Pollacka. Tento film měl celkem deset nominací na Oscara, ale získal pouze jediného – za ženský herecký výkon ve vedlejší roli si jej odnesla Jessica Langeová. Dustin Hoffman byl za svůj herecký výkon odměněn Zlatým glóbem.
hou Cinema 1991/3/47

Autor/Zdroj: hou/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993)

 Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993)
Mrs. Doubtfire - Táta v sukni n
Mrs. Doubtfire
Žánr: komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Columbus

(jiná verze filmu)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tlouštík

Tlouštík

Naposled navštívené:
Tlouštík

Tlouštík