Duben
ohodnotit

Tintinova dobrodružství

The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn

Další název:
Tintin: Tajemství Jednorožce; Tintinove dobrodružstvá (SK); Die Abenteuer von Tim und Struppi - Das Geheimnis der Einhorn
Rok:
2011
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
27.10.2011
„Neohrožený reportér Tintin a kapitán Haddock se vydávají najít poklad...“

Komentáře k filmu Tintinova dobrodružství

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2015
Hurá, pan Spielberg si u mě   zase šplhnul! Ohromným   plusem jeho "Tintinových   dobrodružství" je   pořádná porce hravého   nadšení, které z napohled   obyčejné (dalo by se říct   až infantilní) komiksové   předlohy dokáže vykřesat   dobrodružný retro snímek   plný humoru, nad kterým se   pobaví celá rodina od   pubošů až po penzisty. A to   ani nemluvím o parádní   animaci,   "vymazlené" doslova   a do písmene až do   detailu...
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2015
Technicky velmi dobře   zpracované, až do   sebemenších detailů,   reálné pohyby animovaných   postav, vlasy reagující na   vítr, hopsání psa Filuty,   kterého bylo zajímavé   sledovat, když v druhém   plánu vyváděl skopičiny.   Příběh pro menší děti,   nic závadného, na druhou   stranu žádná velká   legrace, pár vtípků a dost.   Chyběla mi mapa s trasou,   kudy se TinTin vydal, což by   byla taková drobná asociace   na Indiana Jonese, kterému se   příběh podobal. Spielberg   si splnil další sen, další   komiks zpracován a děti   mohou být spokojeny. Pro mě   je to ale málo.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2011
Tintinova dobrodružství
Tintina jsem hltal už od   dětství. Nejdříve   animovaný seriál, později   jsem se dostal i do světa   komixu. Většina u nás   podobně klasických   komiksových postav pochází   z Francie, Tintin a jeho pes   Snowy (u nás jako Filuta,   Špunt nebo Milouš) jsou   této oblasti blízké, jsou z   Belgie. Zajímavé je, že i   ostatní postavy mají různá   jména, a rozdíl je nejen   mezi angličtinou a čestinou,   ale jak jsem se doslechl od   mé francouzské kamarádky, s   kterou jsem kino navštívil,   i mezi francouzštinou (kde se   hlavní postava jmenuje   Tantan).
Pro mě byla   záruka kvality už Steven   Spielberg, režisér, který   mě snad zatím nikdy   nezklamal. Celé to pojal tak   krásně pohádkově,   zároveň to ale nenudí ani   dospělého člověka. Tintin   se nehoní za pokladem po boku   s nějakou ženskou s velkými   prsy, nezanechává za sebou   řady postřílených   nepřátel, je to prostě   postava, která nic takového   dělat nemusí a která má   díky 3D technologii   neomezené možnosti. O to   víc pak baví - i když,   opravdu dobrých hlášek je   zde poskrovnu, stálo by za to   trošku přidat, uvidíme,   třeba se dočkáme ve   druhéme či plánovaném   třetím díle...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2012
Milé překvapení. Z   počátku jsem neměl v   úmyslu se na to vůbec   dívat, ale pak jsem si řekl   proč ne a dobře jsem   udělal. Co se týče   zpracování, tak nemám   námitek ( zaujmou vás   hlavně "velké   nosy" postav - to nejde   přehlédnout :-). ). I   příběh je dobře vymyšlen.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2012
TINTINOVA DOBRODRUŽSTVÍ

Animovaný snímek   plný úžasných efektů,   překvapivě technicky   dotažený. Nic podobného   jsem doposud neviděla.   Myslím, že laťka k   dokonalosti animované tvorby   byla posunuta opět o kus   výš. To ale ocení spíše   dospělý divák. Technické   provedení předčilo samotné   vyprávění, což pro děti   bylo jistým zklamáním.   Samotný příběh ovšem   ničím výjimečný a   originální nebyl a to má   vliv na celkové hodnocení.   Film zřejmě nebyl prioritně   určen dětským divákům,   protože věčně opilý   kapitán určitě není   správným vzorem pro   mládež. Ale jako rodinný   film to nebylo zase tak   špatné. Starší děti byly   docela spokojené. Film   poskytl slušnou porci zábavy   na nedělní odpoledne. Už   jen pro tu technickou kvalitu   animací doporučuji ke   shlédnutí.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.3.2012
Jak už tady několik lidí   psalo, film je absolutně   suprově efektivně udělaný.   Jiný snímek s takovou   grafikou v současné době   nenajdete! Spielberg vsadil do   nové technologie, stejně   jako při Jurském Parku. Ten   je ale i scénáristicky   dobře spracovaný, to u   tohohle nemůžu říct.
Přihlouplé a nelogické   scény mě znechucovali a film   jsem ani nedokoukal.
Stevene, cos to udělal?
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2012
Bomba !!!
Dokonalé, já jsem naprosto   nadšen celým filmem. Tintin   jak má být, připomnělo mi   to komiksy i tento díl   kresleného seriálu. Animace   dokonalá, tento nápad byl   fakt výborný. Příběh   skvělý, napínavý,   parádně akční a hlavně   vtipný. Thomson a Thompson   jsou prostě nejlepší.   Pochválit musím i obsazení.   Jamie Bell i Andy Serkis jsou   svým postavám podobní, ale   Craiga bych nepoznal. Film je   věrný klasikým   příběhům, což mě   rozhodně velmi potěšilo.   Nápadů bylo spousta a byly   skvělé. Pronikl jsem do   Tintinova světa a ani chvíli   jsem se nenudil, prostě   naprosto dokonalá zábava. A   udělejte dvojku! Nevím, co   víc napsat, prostě nemám   slov. 100%.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2012
Spielberg zase boduje
Krasny animovany film, ku   ktoremu som pristupoval s   urcitou nedoverou.Ale neverit   Spielbergovi?Blbost!Perfektna   praca nielen rezie, ale aj   napaditeho scenara a   originalneho dabingu.Vrcholom   je nadherna animacia, pri   ktorej sa Vam bude tajit dych   /namorna bitka je famozna/.Aj   ked Tintin na mna zo zaciatku   posobil nesympaticky ziskal si   moju doveru.
Film   jednoznacne doporucujem   vsetkym vekovym kategoriam.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.6.2015
Tintinova dobrodružství
Pouze dobrý animovaný film,   ze kterého šlo vytřískat   rozhodně o něco víc. To   myslím, především co se   týče děje, jelikož   animace, efekty a triky jsou   zmáknuté na jedničku. Proti   tomu nemám nic, jen jsem se   kochal výborně odvedenou   animovanou tvorbou.   Největší problém celého   příběhu vidím v tom, že   si za celou dobu žádná z   postav nezískala mé   sympatie, jak to většinou u   animáků mívám. Na druhou   stranu ději nelze upřít   snaha o odvázané   dobrodružné scény a taky   občasné srandovní situace.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2015
Filmeček
pro děti,ale parádně   technicky udělaný.A vzhledem   k tomu,že příběh nebyl   úplně pitomý,vydržel jsem   se na to dívat taky a celkem   příjemně strávil volný   čas.
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2017
Už dávno nemám věk na   takové filmy, ale přesto mě   příjemně pobavil, dal mi   možnost žasnout nad jeho   technickým provedením, celou   dobu mě udržel v pozornosti   a utekl mi raz dva, bez   jediného nutkání podívat   se na hodinky kdy už bude   konec. Tintin je v podstatě   takovej Mirek Dušín v   belgickém provedení a když   si představím děti, jak jej   sledují, je mi naprosto   jasné, že by hltaly každou   vteřinu s pootevřenou pusou.   A to je pro mne u animovaných   filmů nejlepší   měřítko.Takže... plný   počet hvězd. A navíc je to   antikomunista a to se   počítá.
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2012
Indiana Jones 5
Tintin je pro mě   pokračováním slavného   Spielbergova archeologa a to v   dobrém slova smyslu.
Režisér klade jednu   scénu za druhou v nám dobře   známém tempu,které nedá   člověku ani vydechnout,ale   navíc plně využívá 3D   počítačové animace.
Naše oči si pak   užívají ohňostroj   vizuálních překvapení a   situačních vtípků. Steven   Spielberg tedy dle mého   mínění opět nezklamal a   dokázal,že je géniem svého   oboru. Desítka pro mě   tentokrát byla   povinností.
P.s.   přiznávám,že jsem zcela   nedotčen komiksovou   předlohou.
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Indiana Tintin
Do teď jsem si neuvědomil,   jak moc je Tintin podobný   jistému archeologovi, shodou   okolností mající cosi   společného se Spielbergem...   Škoda, že mu neprojde   udělat pátý díl Dr.Jonese   stejnou metodou, jakou použil   na Tintina, to jest metodou,   která respektuje předlohu   výtvarně a to dokonce i   když titulní postava   nevypadá jako třináctiletý   snaživec přispívající do   školních novin.   Většinou... Ač mi z   počátku akce připadla   trošku přehnaná a trpěl   jsem dojmem, že neustále   musí někdo někoho   pronásledovat, všechno si to   záhy sedlo do naprosto   výtečně povedeného   dobrodružného snímku   víceméně klasického   střihu, pro které mám   docela slabost a které se v   áčkovém zpracování moc   často nevidí.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.9.2016
Film silně připomíná   stejnojmennou hru. Jako hra to   bylo zábavné, film nás   nudil. Vymazlené animace, to   ano. Příběh? Ani náhodou.   Gumovité postavičky   víceméně pořád běží   zajímavými lokacemi a to je   vše. Za chvíli otupíte a   zíráte, až přijde konec.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.12.2013
Tintinova dobrodružství: Tajemství jednorožce
Normálně mám rád Stevenovy   filmy, ale tady jsme se   pěkně rozešli. Film je   evidentně určen pro děti,   ale co jim chce předat?   Střílení, mlácení,   chlastání, stupidní   žvanění, honbu za mamonem?   K tomu všemu ještě otravně   poletující kamera a hudba   jak ve filmu pro pamětníky.   Měl jsem co dělat abych to   dokoukal. Jediná povedená   věc byla animace a to je dost   málo.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Spielberg je génius   dobrodružných filmů.   Detailní práce animace a   scén nebrala konce.   Spielbergovy filmy nám vždy   přinesou něco extra, po čem   prahne každý dobrodruh,   proto mnohdy popularita   neklesne a ten základ   úspěchu je při každé   premiéře. Samozřejmě   náročnějším se to může   zdát už bez chuti, ale   tenhle film rozhodně svoji   kvalitu měl. Jen škoda toho   konce, hvězdičku bych jinak   ještě přidal. Každopádně   na pokračování se velmi   těším.
Nymeria
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2012
veľmi milé prekvapenie,   čakala som niečo horšie :)   a samozrejme si ma najviac   získal zlatučký havinko   :)
bolo to   dobrodružné, vtipné a aj   akčné, nechýbalo ani   svižné tempo, takže u mňa   spokojnosť...zopár   "nenormálnych"   momentov to malo tiež, boli   tu aj "vykrádačky"   z iných filmov, ale čo   už... :D
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Kupodivu občas nudný   příběh tvářící se   jakousi vlezlou nuceností   vtipnosti. Nemluvě o velice   snadné předvidatelnosti   děje ať už v rámci   několika minut, nebo zbytku   filmu.
Nezachrání to   ani krásné animace, ani   celkem zdařilá hudba.   Celkově mám z filmu dojem,   že je stavěn pro nemyslící   osoby, které potřebují cca   10 minut na pochopení děje   .. v tom tento film celkem   exceluje. Chvíli jsem se   cítil i uražen tou   stupiditou. Faktem nicméně   zůstává, že příběhově   a občas i vtipem je řádově   nadprůměrný, ale v mých   očích spadá pod to, čemu   já říkám, hollywoodský   škvár.
geojezek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2015
Pocitacova hra
Kdo nekdy zkousel hrat Tintina   jako hru, tak nepozna rozdil.   Zpracovani prostredi je temer   bez chyby, postavy tak   perfektni nejsou. Bohuzel se   cely film chova jako   pocitacova hra. Ukol, jeho   splneni, posun do dalsi   lokace, ukol, let letadlem,   souboj s bossem...na film je   to malo. Jednou se na to   kouknout da. Vickrat ne.
vdobes
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2012
Po technické stránce to byla   prostě pecka, překrásná   animace a bravurní vizuální   nápady, jinak jedno velké   zklamání.

I   když mám animáky strašně   rád, zde se úplně vytratila   ta pohádková atmosféra,   kvůli které jsem si animáky   tak oblíbil. A když už tu   nebyla atmosféra, mohl to   vynahradit vtip. Bohužel i   ten chyběl, v průběhu jsem   se jen mírně pousmál.
Když už ani ten vtip,   naivně jsem doufal, že mi k   srdci přilehne aspoň   nějaká z postav. Další   zklamání, všechny působily   tak chladně, že žádná se   mi ani nepřiblížila.

Já jsem prostě   poněkud zklamán. No, abych   upřímný, já jsem zklamán   opravdu hodně.
Wojta.albert
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.3.2012
Nenadchlo, ale hlavně   neurazilo. Po technické   stránce to bylo perfektní   (jak už tu pár lidí psalo),   ovšem obsahově a   scénáristicky to taková   krása, jak jsem očekával   nebyla. Škoda. Ale jako   pohádka...nějaký   pohádkový parametry to   má.

Možná to   bude patřit k těm filmům,   na který se po letech   podívám rád znova, ale v   nejbližší době asi ne.
75%
supernatural
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2012
O filme sa už napísalo veľa   a každý kto pozná   režisérsku tvorbu Stevena   Spielberga tak rýchlo   pochopí , že tento   animovaný pribeh nieje len   radovým animákom !   Jednoznačná záruka kvality   a technicky veľmi vymakaný   ďalší kasový trhák od   Spielberga. Tintinové   dobrodružstvá ma len   utvrdilli v tom , že tento   režisér je naprostá   jednotka a teším sa na jeho   ďalšie kúsky. Odporúčam   každému...neoľutujete za to   ručim !
Marais
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.7.2015
Zklamání
Hodně jsem se na to těšil,   ale nemohu si pomoci, ale po   půl hodině jsem to vypnul.   Vůbec mne to nezaujalo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38988minih38988Tajemství zvířat - záhady a souvislosti (2003) 
n
minih120984minih120984Hunger Games: Síla Vzdoru 2. část (2015) 
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 n
minih12897minih12897Most (1959) 
Die Brücke n
minih48290minih48290Deník nymfomanky (2008) 
Diario de una ninfómana n
minih2930minih2930Amerika (1994/1) 
Amerika n
minih9861minih9861Kalamita (1980) 
Kalamita n
minih9387minih9387Jarčin profesor (1937) 
n
minih71862minih71862Mupeti (2011) 
The Muppets n
minih46261minih46261Hrob světlušek (1988) 
Hotaru no haka n
minih8564minih8564Hospoda (1996) [TV seriál] 
Hospoda n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Bydlet jako... na houbách

17:00 - 17:30

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

16:35 - 17:25

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

16:40 - 17:55

44 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10