Duben
ohodnotit

Strážci - Watchmen

Watchmen

Další název:
Watchmen: The IMAX Experience, Strážcovia (SK) / Strážci
Rok:
2009
Délka:
163 minut
Premiéra v ČR:
5.3.2009
„Kdosi zabíjí naše superhrdiny.“

Komentáře k filmu Strážci - Watchmen

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 57
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2020
Nejlepší komiksový film   všech dosavadních dob. A to   doslova. Na základě komiksu,   spisovatele Alana Moora a   kreslíře Dava Gibbonse z let   1986-87, přináší vše ze   své narativní složitosti a    vizuálního přístupu v   existenciální filosofii, z   čehož nihilistická   ideologie zavádí temný tón   filmu promítající se do   božské víry, inteligence,   kapitalistického oportunismu   i určité psychotičnosti.   Zacku Snyderovi se povedlo   nemožné. Rozsáhlou   komiksovou sérii vtěsnal do   dvouhodinového a   čtyřicetiminutového filmu a   přitom neztrácí jediné   zrnko ze své síly   vyobrazení daných myšlenek.   V plné parádě představí   veškeré postavy, aniž by   divák o nich ztratil   přehled. A že jich není   zrovna málo. Co postava, to   charakter, a co charakter, to   myšlenková koncepce v   daných spektrech vlastní   existence. Snímek je   fascinující sledovat v   myšlenkách o morální   relativitě, marnosti života,   politice, vzkvétající   lidské agrese. Neopomíjí se   ani humor ve spektrech   uvolněné zábavy. Naprosto   bez debat se jedná o   mistrovský komiksový film v   budoucnu nepřekonatelný.   Tady laťka kvality dosáhla   svého nejvyššího stropu.
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.3.2009
Předem musím zmínit, že   jsem nečetl comicsovou   předlohu a tento film   definuji jako zvláštní a   mile překvapující.Dějová   linie je zajímavá, ale   bohužel i trochu chaotická.K   akčním sekvencím nemám   vůbec žádné námitky,   není jich tu moc, ale   zaujmou, jsou skvěle   natočené s parádními   digitálními triky a opět s   několika zpomalenými   scénami.Co se týče postav,   tak asi nejvíce pozornosti na   sebe strhává Rorschach,   který má ve snímku   dostatečný filmový prostor   pro pátrání po tajemném   vrahovi, který poslal na   věčnost jeho kolegu   Komedianta (mimochodem také   dobrý "týpek") a   do toho prohodí nějakou cool   hlášku.Další velká   pozornost je věnována   milostnému trojúhelníku   skládající se z hrdinů   Sůva+Hedvábný   přízrak+Dr.Manhattan.Malin   Akerman jako Hedvábný   přízrak je nebezpečně   krásná a sexy od pohledu.A   když je ještě navíc nahá,   tak to platí   dvojnásobně.Nejméně   prostoru si pro sebe urval   Ozymandias, který bohužel   ztrácí na výraznosti.A moc   to nezmění ani překvapivý   závěr snímku.Zdlouhavá   stopáž filmu mi nikterak   nevadila a jestli opravdu   časem vyjde   prodlouženější verze, tak   to bude jedině dobře.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2018
║Rozpočet   $130miliónov║Tržby USA   $107,509,799║Tržby   Celosvetovo $185,258,983▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $34,971,029║ Tržby za   predaj DVD v USA   $65,034,302║ Filmový   začiatok roka 2009 si ukradol   svojím pompéznym návratom   po úspešnej 300(2007) opäť   po dvoch rokoch režisér Zack   Snyder. Všetku ostatnú   filmovú produkciu naokolo   svojím novým filmom   Strážcovia podľa knižnej   predlohy Alana Moora zatienil   a aj keď ostal pri comicse   posúva svoju tvorbu omnoho   ďalej než to bolo v   predošlom filme. Doteraz   natočil tri filmy a v každom   je cítiť jeho zanietenie pre   sprostredkovanú tému.   Rovnako tak je zreteľní jeho   napredujúci talent(pripomína   mi moc perfekcionistu ako je   James Cameron), zúročení   skúsenosťami z   predchádzajúcich projektov.   Všetky overené veci z   predošlej tvorby ako   vizuálne poňatie, dejové   prestrihy, akcia či   štylizácia, je aj tu v plnej   kráse zachovaná ale navyše   k tomuto spravil rázni krok,   aj čo sa týka vyprávania   príbehu. Ten sa v tomto   prípade stáva nosnou kostrou   filmu. A nemal to zrovna   jednoduché, lebo príbeh sa   prezentovanou témou dotýka   dosť háklivých vecí,   odohrávajúcich sa v   nedávnej histórii sveta, v   dobe studenej vojny.   Nukleárna vojna sa tak stáva   stredobodom diania tohto   temného filmu, plného   násilia, konšpirácii,   podrazov či dráždivého   sexu. Samotným hrdinom a ich   životu je tu venovaný   široký priestor. Rovnako tak   je nám v spomienkových   návratoch do minulosti   ponúknutá nejaká ta   významná udalosť z ich   života. Takže sme postupne   oboznámení z charakterom   každej významnejšej postavy   v tomto príbehu. Možno z   počiatku príde trošku   zastrašujúca dĺžka filmu   presahujúca dve a pol hodiny,   či vlastne dokáže na celej   ploche upútať a udržať si   pozornosť diváka ale vďaka   hútnej téme si ho dokáže   doslova pripútať a nenechá   ho len tak oddychovať ako   býva prevažne zvykom u   takýchto veľkorozpočtových   produkciách. /videl v kine   2x: 100%/
pigal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2009
Filmova extaza
Dlhe predlhe roky som   cakal,kym budem moct udelit   dalsiemu filmu absolutnu   znamku.To cakanie bolo   neznesitelne,ale dockal som   sa.A stalo za to!Snyder   dokazal okrem vizualnych orgii   vydolovat z neznamych hercov   nadludske vykony dokonale   harmonizujuce s hudobnou   zlozkou/kto v Hollywoode pozna   99 Luft Balloons?/.Sledovanie   hrdinov,ktori su vlastne tiez   „len“ ludia so svojimi pre   a proti je zazitkom,ktori Vas   mozno poznamena na cely   život.Jednym z vrcholov filmu   je milostny akt v podani   prenadhernej Malin Akerman a   pohreb The Comediana.Film   jednoznacne doporucujem!
Tom_Hardy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Dokonalá ukázka toho, proč   byla V jako Vendeta   "jen" solidně   odvedeným řemeslem - tady je   celé to Mooreovo hořké   poselství v naprosto   krystalicky čisté podobě   (ve smyslu "kdyby   předloha mohla mluvit,   mluvila by takhle").   Snyder jde proti očekávání   a namísto efektních   akčních sekvencí servíruje   tříhodinovou hype verzi   1984, která používat mozek   i ve chvílích, kdy   obecenstvo žádá svaly.   Snyder válí, producenti   pláčou – na rozdíl od   Temného rytíře tu totiž   chybí více styčných bodu   pro běžného filmového   konzumenta.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2014
Po vizuální rozcvičce   Úsvit mrtvých a 300: Bitva u   Thermopyl mi Zack Snyder   konečně naservíroval film,   který nemá jen brilantně   povedený háf a pod ním   prázdno, ale opravdu   bombónek k vychutnání po   všech stránkách. Od této   chvíle mě Zack Snyder jako   režisér začal opravdu   zajímat.
netopir55
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2009
Komiksom nedotknutý   človek,filmom nadchnutý   človek.Ale osobne žiadne   prekvapenie,pretože já som   veril,že ma film zaujme a   veril som správne.Ano,v   prevahe nad samotným   príbehom sú   flashbacky,ktoré sú ale   veľmi dobre natočené a tým   pádom sa v nich pozorný   divák nemože   stratiť.Príbeh ani nie je   zložitý,čakal som zložitý   film,pretože Watchmen sú   jeden obrovský komiks a   týči sa titulom   ,,najuspešnejší grafický   román všetkých   dob".Komiksom   nedotknutý,a preto naozaj   nemožem porovnávať film s   komiksom.Prepracované postavy   jednotlivých strážcov sú   proste   samozrejmosťou.Comediant je   fakt dobrý týpek,hrdina na   pozretie,ale v skutočnosti   obyčajný človek,ktorý má   svoje špatné chvílky a   slabosti každej ludskej   postavy.Veľký prostor tu   získava Rorschach,ktorý si   respekt získal už na   začiatku.Je naozaj   prepracovaný,rovnako ako jeho   čierne neustále sa   pohybujúce škrvny na bielej   veľmi efektnej   maske.Nádherná milostná   scéna so Súvou a Hedvábnym   prízrakom,taktiež skvelé   postavy.Síce neznámi   herci,ale za to veľmi   presvedčiví a   profesionálni.Akcie tu je   málo,za to je ale tak   dokonalá,že sa tešíte až   ďaľšia začne.Nádherný   vizuál,ktorý nám Snyder   zasa previedol skvelo,rovnako   ako vo vizuálne pestrej pecke   300.K tomu ešte nádherný   spomalený čas,hlavne v   úvode.Rorschach a jeho   brutálne metody   zabíjania,Comediant a jeho   úchylné hlášky,Súva a   jeho lietajúca   loď,Ozymandius a jeho   zrada,Dr. Manhattonova ruka   likvidujúca ludí na   kúsičky masa a jeho vzťah   medzi Hedvábnym prízrakom a   jej vzťah zasa medzi Súvom   ma bavili celým   film.Obyčajní   smrtelníci,ktorí sa rozhodli   pomáhať ľuďom.Niekto ale   zabije Komedianta a snaží sa   postupne zničiť   strážcov,aby už nemohli   naďalej pomáhať USA vo   vojne a hlavne zabrániť   nukleárnej vojne medzi   ZSSR.Toby tu,ale nemohol byť   "tvrdohlavý"   Rorschach:-)
jan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2009
Strážci
Napínavé dobrodružství   Strážci se odehrává v   Americe v roce 1985, kde   superhrdinové v kostýmech   jsou běžnou součástí   společnosti a kde se Hodiny   posledního soudu, které   sledují napětí mezi USA a   Sovětským svazem, stále   více blíží půlnoci. Když   je zavražděn jeden z nich,   rozhodne se Rorschach,   zatracený, ale o to víc   odhodlaný strážce, odhalit   komplot, který má   zlikvidovat a zkompromitovat   všechny dávné i současné   superhrdiny. Dá dohromady   původní protizločineckou   jednotku, což je už jen   skupina vysloužilých   hrdinů, z nichž pouze jeden   má opravdové nadpřirozené   schopnosti. Rorschach narazí   na rozsáhlé a   znepokojující spiknutí,   jehož kořeny vedou k jejich   společné minulosti a mohou   mít za následek   katastrofickou budoucnost.   Jejich úkolem je strážit   lidstvo... ale kdo bude   strážit Strážce?
Dobře udělaný film.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2010
Nejsou ti typičtí   "Heroes" z velkého   množství komiksových   postav. Svým poliďštěním   v nás vzbuzují sympatie a   snáze se vcítíme do jejich   vnitřního světa.. Ne, jen   toho pozlátka, kterým se   prezentují navenek. Když   bych si měla vybrat, kteří   mě nejvíc   "nadchly", nemusím   se dlouho rozmýšlet.. ;)   Rorschach a Komediant jsou   moji "Nej..." :))
reby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2012
Další skvěle natočený   komiks, i když opravdu celkem   dlouhá podívaná, ale to   vůbec nevadí, pro mě   jednoznačně stylově   nejlepší Rorschach, ten   neměl chybu, taky super hudba   která jen umocňuje   atmosféru, Snyder po 300   natočil další velmi dobrý   film
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Právě jsem přilítla z kina, a
hned usedám, abych si užila   čerstvé dojmy. Hláška:   zabijeme miliony, abychom   zachránili miliardy, kterou   pronese OZYMANDIAS, při té   mrazí. Nevím, které   postavě dát přednost.   RORSCHACH to je psychopat. Že   vyleje vrahovi rozpálený   olej na palici bylo jasné   při prvním záběru na   friťák. Jeho maska je   úžasná. Při pomyšlení,   že by Dr. MANHATTANA hrál   Schwarzenegger, se jen   usmívám. Celý film je toto   krásné modré tělo nahé -   a to zcela! LAURA je dokonale   krásná (a pere se jako   kluk!). Že je dcerou   KOMEDIANTA se přímo   nabízí. Toho, i přes jeho   vraždění nevinných   (včetně těhotné   Vietnamky), nelze zavrhnout -   je nádherný. Ponurost,   krvavost, napínavost,   velkolepost, ale i myšlenku,   to, včetně sexu, nechybí!   Děkuji režisérovi   Třístovky za toto dílko.   Doufám, že bude pro všechny   příznivce komiksových   filmů dalším skvělým   zážitkem. A že jich   přibývá, že?
Jo,   málem bych zapomněla na   Smajlíka - super - a není to   kečup! Že film trval přes   dvě hodiny jsem ani   nepostřehla, klidně bych   pobyla i déle. Film fandům   komiksů vřele doporučuji.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2009
"Žádný kompromisy, ani   před branou Armageddonu"
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Vzhledem k tomu, ze jsem   komiks necetl, ohodnotim film   vcetne celeho napadu, scenare   a fascinujici filozofie - je   to proste neco naprosto   jedinecneho, necekaneho a az   desive pemysliveho. Treti   hodinu se clovek zacne mozna   malicko ptat, kam to vsechno   vede a jestli to ma nejake   lepsi rozuzleni, nez na jake   to vypada, ale ono to opravdu   ma rozuzleni naprosto   neuveritelne. No pujdu znova,   uz kvuli Roschachovi :)
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2009
na podruhé za deset
Musim říct, že až po   druhém shlédnutí jsem   tomuhle filmu přišla na   chuť. Asi protože jsem   čekala, že to bude natočeno   ve stylu novodobého Batmana   či mých oblíbených   X-menů, ale při prvním   shlédnutí mě styl jakým   jsou strážci natočeni   zaskočil nepřipravenou. Po   druhé jsem si už dokázala   film vychutnat. Moc se mi   líbily scény s Comediantem.   Také se mi líbil Archie, je   to velmi originální   dopravní prostředek a ta   scéna když se ti dva milují   a z Archiho vyšlehne plamen,   byla přinejmenším   úsmévná :) a navíc   podtržena výbornou muzikou.
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2011
Dokonalost v každem obrazovem   detailu. Neznám předlohu,   ale pokud je pravda, že se   Snyder držel striktne   předlohy, tak to vysvětluje   tu zdlouhavost a divackou   neatraktivnost, kterou   bohužel děj přináši.   Přesto že jsou to vizualni   orgie, jako divak jsem se   chvilemi nudil prave diky   absenci rychleho spadu děju,   který by člověk od tohoto   typu filmu očekaval. Co mě   dostavalo byly vložené   téměř celé songy pisní,   hlavně Haleluja byla fakt   vtipne posazena. Někdy mam u   filmu pocit, že ten děj   musejí režiséři osekat,   aby to mělo spad, ale Snyder,   ten nikam nespěcha,   skutečně nám to všechno   poctivě servíruje, chod za   chodem, takže si myslím, že   i pro neznalce předlohy je   film lehce srozumitelný.   Tohle neni film pro masy,   vlastně neznam mnoho lidí,   kterým bych film doporučil,   tohle je pro fajnšmekry.   Škoda, že trailery jsou pro   normalniho divaka   zavadějicí, slibuji větši   akčnost, ale krom uvodni   scény, se dalěi akční   scény dočkáme až téměř   po hodině a půl. Přesto že   dějove mě film moc nezaujal,   tak mně k deseti hvezdičkám   stači, jak fascinovaně jsem   sledovala tu precizni   filmarinu v každem obrazku.   Snyder je perfekcinista a já   se skutečně těším na jeho   dalši kousek.
Lusa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Než jsem skoukla film,   přečetla jsem si komiks   (díky tomu jsem si zrychlené   pasáže dokázala domyslet) a   jelikož jsem z něho byla   nadčená samožřejmě jsem   musela zkouknout film, sice   byl sestříhán o zajímavé   momentky, ale i tak se mi moc   líbil.
třeba tam   vůbec nebyla uvedena Holisova   smrt, nebylo zveřejněno, že   Rorschack byl muž se štítem   konec se blíží, nebo že   vezeňský psycholog zemřel i   s manželkou.
A   nakonec, že Sally a Danny si   změnili identitu
ale i   tak opravdu úžasný film
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2009
Zack Snider ve sve nejlepsi forme!
Komiks je dokonaly,film je   dokonaly.Nedoporucuji deten do   12ti let ale jinak vsem na 100   procent se vam to bude libit   pokud mate radi komiksove   filmy.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Who watches the watchmen?
V mých očích nestoudně   geniální. Naprosto   ojedinělý filmový zážitek   umocněný vynikajícími   akčními scénami,   excelentním zvukem a   fantastickými vizuály   (známe přece Snydera).   Výtečně vystavěný   scénář a děj, parádní   herecké výkony a   závěrečné rozuzlení   hodné J. J. Abramse. Ihned po   skončení filmu jsem to   chtěl vidět ještě jednou -   zkoumat fascinující   měnícíse ksicht Rorschacha   nebo si vychutnávat   šedesátkové až   osmdesátkové fláky.   Smekám, Zacku...
LookE
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2013
Studená válka pomalu ale   jistě vrcholí a vypadá   to,že zanedlouho bude pěkně   horká.Vztahy mezi USA a SSSR   jsou napjatější než struny   na kytaře a obě země pomalu   ale jistě zbrojí.   Nukleární válka klepe na   dveře. Američtí vědci   varovně vyvěšují   symbolické hodiny ukazující   zbývající čas do   katastrofy. Je na nich za   čtyři minuty dvanáct.   Maskovaní hrdinové,ketří   se starali o dobro a pořádek   byli prezidentem Nixonem   zakázáni a když teď   zkouší žít normální   život v naší společnosti,   někdo je začíná pomalu   likvidovat...Vítejte v USA   roku 1985, vítejte ve   fiktivní dosti temné   minulosti, jak nám ji   předkládá jeden z   nejoceňovanějších comicsů   všech dob,WATCHMEN. Zack   Snyder na točil sice   upravenou, ale pořád   skvělou adaptaci ještě   skvělejšího comicsu.   Natočil snímek který poutá   od začátku do konce. Snímek   který upoutá svým   vizuálním zpracováním, i   velice nevšedním   soundtrackem, využívajícím   velice staré hity, dobře a   chytře zasazené do filmu kde   výborně zapadají do   danných scén a pojetí   samotného. Watchmen není   klasickým superhrdinským   spektáklem. Příběhu svým   způsobem chybí hlavní   záporák za kterým by se   celou stopáž honili a v   grandiózním finále mu mohli   nakopat prdel a opět tak   zachránit celosvětový mír.   Hlavní záporák se vlastně   vyklube až na konci filmu a   mír paradoxně nebude   zachráněn, nýbrž vytvořen   a to za cenu nemalé oběti.   Navíc naši superhrdinové   nejsou žádní svatoušci   jako tomu většinou bývá.   Každý má svou minulost   trochu potemnělou a pohnutou.   Není divu,že Watchmen ve   své době způsobil takový   poprask. Alan Moore napsal   vynikající a ve své době i   docela aktuální temný   příběh o padlých hrdinech,   na dveře klepající   apokalypse a ukazuje nám to,   co si často ani   neuvědomujeme - že   největší nebezpečí pro   nás představujeme my sami.
dominno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Do kina jsem vyrazil   natěšený hned den premiéry   a to ze dvou důvodů.   Nedávno jsem přečetl   předlohu a byl jí nadšen a   pak oba předchozí Snyderovi   filmy stojí v mém osobním   žebříčku velmi vysoko.Z   kina jsem ale odcházel se   smíšenými pocity. Myslím   že snaha o takřka doslovný   přepis látky byla v tomto   případě spíše   naškodu.Snímku by vůbec   neškodilo tak o 15 nebo 20   minut zkrátit,alespoń by byl   takříkajíc skousnutelný   pro širší okruh   diváků.ROzpočet 120   milionů dolarů už není   maličkost,producenti jistě   budou chtít své penízky do   prasátka zpátky. Někdo kdo   pod dojmem reklamy z metra   pújde na další Xmen se asi   bude hodně divit.Abych ale   jen nekritizoval, film měl   skělou hudbu a každá scéna   kde se objevil Komediant nebo   dokonce Rorschach mě velmi   bavila.Možná jsem si ale   své zklamání spůsobil sám   svým zbytečně velkým   očekáváním, nejspíše si   dám film v kině ještě   jednou, ted´už s odstupem a   uvidíme.



Takže to co jsem   si předsevzal jsem splnil a   vyrazil na strážce ještě   jednou. Tentokrát bez   jakéhokoli přehnaného   očekávání a klidnou   hlavou. Musím říci že jsem   si film napodruhé maximálně   užil a šel z něj   maximálně nadšen. Délka mi   nevadila vůbec, spíše jsem   musel ocenit jak citlivě   tvůrci z knihy vytahali vše   důležité,nechybělo   vlastně vubec nic   podstatného a lehce   pozměněný konec byl spíše   ku prospěchu věci.Jestli se   mi předtím líbili pasáže   kde je Komediant nebo   Rorschach, tak ted´ jsem   přímo uslintával blahem :-.   Scéna z rozhánění   demonstrace a hláška o   splněném americkém snu.   Fronta na jídlo, tác, olej a   hláška kdo s kým je   zavřený ve vězení, no   prostě mazec. Člověka až   mrzí že to jsou postavy   vytvořené pro jeden komix a   jeden film. Moc rád bych   viděl jejich příběhy dál   rozpracované.Podruhé si i   člověk všimne jemných   detailů, které napoprvé   nemá šanci   postřehnout.Rorschach   chodící po ulici bez masky,   s cedulí "konec světa   se blíží". Vyrytá   postava hebvábného   přízraku na Komediantově   zapalovači atd. Přihazuji   ted´ na maximální počet   hvězdiček a myslím že   časem se film zařadí po bok   všech komixových klasik.
IvcaPA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Tak já musím dát deset. V   poslední době jsem si   doplňovala mezery ohledně   filmů podle komiksů a mezi   X-manem a Daredevilem mi   tenhle přišel zdaleka   nejlepší. Je to tak něo   mezi Sin city a Fantastickou   čtyřkou, přičemž kvalitou   se to blíží Sin city.   Často to připomíná   ganksterky ze 30. let. Film   nenudí a strhuje.
sharp69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2009
tohle sem fakt necekal
Naprosto dokonalej film.Uplne   jine podani   tzv.,,superhrdinu''.Skvela   stvarnene postavy.Opravdu   doporucuji vsem.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Watchmen
Jeden ze dvou důvodů proč   jsem chtěla vidět Watchmeny   bylo to, že tam hraje   několik mých oblíbených   herců (Jeffrey Dean Morgan,   Patrick Wilson, a druhým   důvodem je moje komiksová   závislost, i když tady se o   takovém to klasickém   komiksáku nedá mluvit,   protože Zack Snyder na to jde   úplně jinak.... a je to   dobře! Strážci nejsou   klasický popcorňákem,   protože mají mnohem hlubší   podstatu, takže pokud   hledáte jen akční   podívanou, tak film nebude   pro vás.
Strážci   totiž nejsou typickými   opěvovanými hrdiny jako je   Kapitán Amerika nebo Batman,   Watchmeni jsou vyvrhelové   společnosti, kteří   záchranu pověsili na   hřebík a po letech v   ústraní je někdo začíná   vraždit. V každé části   filmu je věnován větší   prostor každé z postav, ano   některým více než jiným,   přesto ta délka se z   počátku může zdát   zbytečná, ale právě díky   tomu dostávají postavy víc   prostoru pro sebe. Watchmeni   nejsou povrchní jako jiné   filmy podle komiksů, jsou   smysluplné, hluboké a   především je tom film u   kterého si nedonesete mnohem   víc. Zack Snyder s každým   jeho filmem nastavuje laťku   vysoko a ani v případě   tohoto filmu tomu není jinak.   Co se týče obsazení, tak   tady nemám žádnou výhradu   a to ani k Malin Akerman,   kterou nemám vůbec ráda a   pokaždé když jí vidím v   novém filmu tak trpím, ale   tady to utrpení rozhodně   nebylo. Bavila jsem se od   začátku do konce, je to   hravé, vtipné, smutné.   Pokud bych někdy mohla nazvat   něco přemýšlivým filmem   byl by to právě tenhle.   Spokojenost největší.

„Dneska v New   Yorku umřel Komediant.“
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2012
Strážci - Watchmen
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Jako milovník komiksů   pro mě byli Strážci přímo   povinnost. Watchmeni jsou   něco, na co se nedá jen tak   zběžně kouknout a hned   zapomenout. Alternativní   realita nám zobrazuje tolik   otázek, předkládá tolik   myšlenek, že si náš mozek   ani na chvíli neodpočine.   Příběh je také tak trochu   zamotán a je odkrýván velmi   velmi pomalu, celou dobu tedy   musíte být na pozoru, aby   Vám nic důležitého   neuniklo. Konec mě úplně   rozsekal, vůbec jsem nic   takového nečekal, ale   zároveň to bylo něco, co   jsem si představoval.
Co je také zvláštností   tohoto snímku, aspoň tedy   pro mě, tak herečka Carla   Gugiho. Je na chlup stejná,   jako moje kamarádka. Není to   jen můj názor, když jsem   srovnával fotky s   nezávislými pozorovateli,   dali mi všichni za pravdu.   Dokuď jsem si nakonci   neověřil jména, myslel jsem   si, že tam hraje ona. Když   jsem jí pak pověděl, že   už jsem jí viděl nahatou   (ve Watchmenech se nám totiž   odhalí), přestala se mnou   mluvit a mé šance na to, že   jí uvidím bez oblečení i v   reálu se rázem stali   nulové...
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2013
Komix jak vyšitej
Na webu se dají najít   obrázky s porovnáním   některých filmových   sekvencí s komixovou   předlohou (watchmen   comparison). Líbí se mi to   stejně jako celý film. S   jedinou výjimkou. Příliš   mnoho brutality a krve.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2011
Trhák nebo fraška?
Očividně tenhle film se   zařadí mezi ty obdivované   nebo nenáviděné. Já   osobně se přikláním k tomu   prvnímu. Film byl skvělým   propojením scifi,komixu a   částečně i do určité   míry parodie na svou   podstatu. Skvělé postupné   seznamování s dějem, s   postavami, s jejich nitrem a   provázanost s ostatními. I   příběh měl nakonec   zajímavou pointu nutící k   zamyšlení. Soundtrack dle   mého geniální(až   parodické) doladění scén.   Doporučuji!
IZiz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2009
dlouho dlouho sem se na tenhle   filmek těšila a musim   konstatovat že se faktis   poved... celou dobu je na co   se dívat - některý scény   viz ta jak rorschach rozseká   hlavu tomu vrahovi jsou trochu   brutální, ale já osobně   sem si zrovna u týhle řikala   "dobře mu tak" byť   až takhle brutální scény   nemusim
... rorschach   je fakt úchvatnej magor :-)   kterej má rád horkej olej   :-)... o komediantovi ani   nemluvě to je taky pěknej   cvok - i když toho je mi   zároveň trochu líto... a   ozymandis z toho fakt   mrazí.... dr. manhattan no co   dodat...něco pro ženské oko   :-))) nicméně ani pánové   nepříjdou zkrátka ;-)...   watchmen nezklamali...
Bagi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2009
Na tento snímek jsem do kina   šel a podle ostatních   názorů jsem čekal hodně.   Mile překvapen. Co bych   možná vytkl, tak málo akce,   čekal jsem více, ale jinak   super film. Všem   doporučuji...
liskamm
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Alternativa...
Myslím že tohle je jeden z   mála opravdu kvalitních   filmů po roce 2000. Né   každého okouzlí svou   všeobecnu precizností, svou   temnou atmosférou, a dějem.   Já jsem mu propadl, propadl   jsem Rorschachově   neůstupnosti,Dr.Manhattanově   nadlidskosti a Komediatově   přímosti. Nechci tu   vypisovat všechny momenty,a   situace které dělají z   tohoto filmu tak vyjímečnou   věc,(je jich obrovská   spousta). Jen vám ho   jednoduše doporučím!! A   pokud ho na poprvé ůplně   nedáte,ale budete cítit jeho   vyjímečnost, nebojte si ho   pustit ještě jednou!   Zážitek bude o to větší.
MikeFree
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Než jsem se na tento film do   kina vydala, koukla jsem se   sem na hodnocení a   komentáře, abych se   ujistila, že film stoji za   to, tudíž jsem byla   připravena na poněkud   chaotický děj. Předlohu   jsem nečetla, ale z ukázek   jsem si jakýsi vlastní   nobrázek vytvořila...Se   skutečností se míjel, ale   nenazvala bych to   zklamáním...bylo tam   několik dobrých scén a   efektů...a jediné co bych   vytkla je, že bych tomu dala   rychlejší spád...začátk   se dost vlekl...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2012
Co se týče efektů, tak   skvělé je slabé slovo ( ten   modrý chlap a hlavně na tom   Marsu - no to byla paráda ).   Pak se mi také hodně líbila   postava Rorschacha, kterou   ztvárnil Jackie Earle Haley.   Ono mu sice většinu filmu   nejde vidět do ksichtu, ale o   to tady očividně šlo.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Snyder se vrhnul po 300 na   další komiks Watchmen a   dopadlo to opět skvěle   vizuálně nádhera   propracovanost postav   dokonalost příběh správně   zamotaný což je dobře   aspoň to drží diváka v   napětí a pozornosti. Už se   těším až vyjde na DVD a BD   což bude už brzy .
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Zack Snyder, který před lety   dokonale převedel na plátno   komiksovou   "třístovku" Franka   Millera se opět rozhodl   převést na plátno komiks,   který spousta lidí (a   převážně komiksových   fanoušků) považuje za   nezfilmovatelný. Tentokrát   si vzal na mušku komiks Alana   Moorea, který se odehrává   ve fiktivní minulosti, kdy je   stále u moci prezident Nixon   a New York obývá parta   (super)hrdinů, kteří však   "zachraňování   světa" už nemají v   popisu práce a pokouší se   žít normální život. Vše   se změní ve chvíli, kdy je   jeden z této party zabit a   ostatní se snaží přijít   na to proč. Jako neznalec   papírové předlohy jsem měl   tu nevýhodu, že jsem o   příběhu skoro nic nevěděl   ale Snyder komiks převedl na   plátno tak dobře, že se mi   málokdy stávalo abych se v   příběhu ztrácel. Film se z   větší části odehrává   formou flashbacků a párkrát   se mi stálo, že jsem   nevěděl jestli se přede   mnou odehrává přítomnost   nebo minulost ale většinou   jsem se zorientoval rychle. Co   se týká samotných hrdinů,   tak ti jsou opravdu velice   zajímavý a nejedná se jen o   standardní ploché a   nezajímavé komiksové   "figurky". Všichni   mají své pocity a tajemství   a skoro každý si dokáže   diváka něčím získat. I   takový Komediant, který je   ve své podstatě hajzl si   dokáže získat určité   divácké sympatie.   Nejdůležitější postavou   je dr. Manhattan, kterému   propůjčil mimiku Billy   Crudup, jelikož je to jediná   čistě počítačová postava   v celém filmu. Avšak i tak   se o něm dá mluvit jako o   výborném hereckém výkonu,   kterému pomáhá svým   chladným, neemočním   vystupováním. Pro mě   nejzajímavější byla   postava maskovaného   Rorschacha, jehož malý   vzůrst je vyvážen velkou   agresivitou, kterou dává   neustále najevo a všechny   scény kde se vyskytuje   patří k tomu nejlepšímu co   film nabízí a je to právě   on kdo z velké části žene   děj dopředu. Zbylé postavy   z party superhrdinů už   nejsou tak zajímavé ale   určitě ne zbytečné a i   přízemní Sůva se občas   předvede. Herci a jejich   postavy jsou určitě   důležité ale výsledný   dojem z filmu závisí hlavně   na dokonalé vizuální   podobě, u které Snyder   ukazuje, že opravdu umí a   jeho předchozí filmy se   nepovedly jen náhodou. Celý   film je plný vizuálně   úchvatných obrazů a občas   to vypadá až   neuvěřitelně. K takovému   filmu neodmyslitelně patří   i akční scény ale právě   zde by mohl být masový   divák očekávající   spektakulární akční   scény, hodně zklamán. Akce   je zde minimum a všehovšudy   se jedná jen o pár bitek   "tělo na tělo". I   ty však vypadají skvěle a   Snyder přesně ví, kdy   přitlačit na pilu a ukázat   krev i kdy scénu zpomalit aby   vypadala efektně. V tomto   filmu opravdu nejde o akci ale   o spletitý příběh a   postavy. Za zmínku by jistě   stál i výběr hudebního   doprovodu nebo spíše   písní. Už u prvního   Snyderova filmu, kterým byl   horor "Úsvit   mrtvých" jsem si všiml,   že režisér má cit pro   výběr písní, které se na   první pohled do filmu   nehodí. Vzpomínám na   píseň Johnyho Cashe, kterou   použil u úvodních titulků   svojí hororové prvotiny a i   u "Watchmenů" je   výběr muziky ve většině   prípadů perfektní.   Dokonalé úvodní titulky za   doprovodu Boba Dylana mluví   sami za sebe a i po zbytek   filmu se režisér občas   vytasí s nějakou klasickou   peckou. Nakonec bych se zminil   o tom, že   "Watchmeni" mají   obrovskou výhodu v tom, že   pokud se vám zalíbí   určitě je budete chtít   (nebo spíš budete muset)   vidět minimálně ještě   jednou aby jste pochopili a   pochytili všechny drobné   narážky a drobnosti, které   při prvním shlédnutí   nemáte šanci postřehnout. A   nedivil bych se, kdybych po   druhé projekci hodnocení   zvýšil, protože k   absolutní spokojenosti chybí   velice málo. Od teď už si   budu na Snydera dávat o   hodně větší pozor.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2010
Poselství
Mooreovo zvláštní   poselství, předané nám   parádním způsobem Zackem   Snyderem.Film plný detailů a   drobností, které dělají   výbornou podívanou i pro   kritické fandy   comiksů.Překvapila mě   hloubka postav, a hlavně   úspěšný přepis do filmu   prakticky nepřepsatelného   comiksu. Velice mě zaujala   hudba, a také úvodní   provedení poválečnou   historií Ameriky. Jinak   Watchmeni jsou pro mě těžko   komentovatelný film( klidně   to přiznám), ale začal jsem   koukat s tím že to dám   díky stopáži na části a   už jsem se neodtrhl. To snad   mluví za vše...
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2011
Když sem to viděl poprvý,   pletly se mi scénky z   minulosti s těma z   přítomnosti. Podruhý už   sem tomu rozumněl a myslim,   že je to skvělej film.
Zajímavý efekty a   chytrý hlavní myšlenka -   lidstvo se může v míru   spojit jenom když bojuje   proti společnému   nepříteli.
Jarda1420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Nebylo to špatné, ale   zbytečne moc dlouhé. Akce   nastala až tak po hodině a   půl nudy. Pak už to šlo.   Film se mi taky zdál vcelku   dost tmavý a temný.
jsou snímky, ke kterým   se člověk s láskou vrací,   ale u Strážců jedou bohatě   stačí...
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Pro mě Watchmen zůstane   epickým velkofilmem, ačkoliv   v celkovém ohodnocením jsem   nedocílil úplného   uspokojení, ne že by   hrdinové nebo atmosféra bylo   to co mě zklamalo. Spíš mě   zaráží jak se film vyvíjí   a že je dbán důraz   především na sci-fi   stránku a efektivní   digitální vzhled.   Samozřejmě, krásně se na   všechno hezky koukalo a Zack   Snyder docílil svého   filmařského pokroku, ale jak   by řekl Rorschach, tak to   řeknu i já a trochu to   poupravím (nechte si svoji   utopii). To nejlepší co tuto   komiksovou předělávku   potkalo, byl právě hrdina   Rorschach, který nás celý   film doprovázel a staral se o   to, aby snímek zůstal   zajímavým. Udělat správné   rozhodnutí může vypadat na   první pohled velmi   jednoduché, ale bohužel a   Watchmen tomu je důkazem.   Dění filmu, které bylo   dokonáno ne myšlenkou, ale   totálním masakrem, které   uchvátí všechny fajnšmekry   co si potrpí i na důvodu a   ne jenom na provedení. Já   mohu jen dodat, že   nekompromisní Rorschach na to   sám bohužel doplatil. ://   Mrzí mě, že jsem nečetl   komiks, poněvadž bude více   atraktivnější, než plno   inteligentních flashbacků, z   kterých se film skládal.   Samozřejmě svoje kouzlo to   mělo a doprovodná hudba byla   skvělá.
martas_v
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.7.2009
Vizuálně natočeno   mistrovsky, občas veliký   zmatek v ději, nelíbilo se   mě prolínaní děje a   postav. Po druhém shlédnutí   možná přidám hvězdičku.
teta.Essie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Myslím si že to má něco do   sebe....tenota   města....podsvěti..kde   umírají   hrdinovéééé...myslím si   že nápad je dobrej!Jen si   myslím že v tomto filmu   opravdu selhal střihač a   scény jsou strašně   přeházené jako by je   vybírali náhodně jako esa z   rukávu.Jio,me se to   libilo...ale mam jen tyhle   detailky.Pokud to nekdo   prirovnava k filmovemu   dnu....tak i kdyby se mi to   nelibilo....na Avatar nemá   nic(ten je dávno někde   zarytej v zemi..dno je slabe   slovo
puol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2010
Zack Snyder sa s (dosť   verným) preprisom   nesfilmovatelnej predlohy   (podľa autora Alana Moora)   popasoval zo cťou. Len je   otázkou či to na seba   zorobí, rozhodne sa nejedná   o mainstream. Komplikovaný   dej, priehršť postáv,   brutalita, nejednoznačnosť   charakterov, politika...rieši   sa toho skutočnne dosť.   Pozn: Director's cut nič   zásadné nové neprináša,   len potvrdzuje výnimočnosť   a vernosť prepisu komixu.   Vizuálne obžerstvo odeté v   čudesnom háve.
freddys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2009
Tak tohle byl fakt hustej   film.Byl sem z něj zmatenej   jak lesní včela, což se mi   normálně u filmů nestává   a velmi mě to potěšilo.Film   tak moc upoutal moji   pozornost,zaměstnal můj   mozek, že sem na konci dostal   docela těžkou schýzu.Velice   jedinečná podívaná.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2012
Vizuálně a podstatou svého   příběhu zcela určitě   zajímavý film. Nicméně ale   osobně mi ta alternativní   realita přišla příliš   křečovitá a moc mi nesedla.
sokeres777
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2019
Hodně neobvyklý snímek,   který skrytě kritizuje   politickou situaci v Americe   minulého století.   Superhrdinové jsou lidští a   to jim přidává na   důvěryhodnosti vůči   divákovi. Celkově povedený   film, který dokáže opravdu   upoutat.
ergotoxin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Zvláštní, leč velmi   atmosférický film. Pro mě   ale především zvláštní   spletenec dvou námětů -   na jednu stranu tu máme   "typické"   superhrdiny a jejich   telenovelní pletky ála   Spider-Man či Fantastická   čtyřka, a na stranu druhou   "noirovější",   takřka horrorové zápletky   s Rorschachem či   Komediantem a mořem   brutality, celkem tak trochu   připomínající třeba Sin   City.

Dohromady   mi tyto dvě části ale tak   trochu nezapadají.   Zvláštní mix klišé   kostýmů, akce, temné   atmosféry a milostného   dramatu, doprovázený 80s   muzičkou.
Matthews
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Ac jsem fanda comixovek,   tenhle film byl i na me   malinko moc.. Asi fandim malo   :-( Nezatracuji,ale ani   nechvalim..
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.7.2009
velmi dobře natočeno občas   chaos v ději  
jinak opravdu   pěkný film který stojí za   to
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Vizuelně naprosto   fascinující kousek, opravdu   to je paráda. Ale po dějové   stránce to je celkem dost   velká nuda, až na pár   světlejších okamžiků.   Vleče se to, možná by   nebylo od věci zkrátit   stopáž o půl hodiny. A to   jsem koukal na DVD verzi, ne   na director's cut, který je   ještě o další půlhodinu   delší.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.5.2009
Budu se muset zařídit podle   některých komentářů   níže a zhlédnout Strážce   ještě jednou, měla jsem v   příběhu zmatek a postavy se   mi pletly. Vizuální stránka   je moc pěkná a pojetí - i   hrdina je jenom člověk se   svými klady a zápory se mi   líbilo, ale prostě to nebylo   žádně wau...
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.7.2011
Mám rád   x-meny,heroes,supermana,batman   a i spidermana,ale   tohle??Vidim tady docela dost   vysoký hodnocení,ale to já   prostě dát nemůžu:( To   bych byl asi blázen a   člověk trošičku bez vkusu   na sci-fi filmy! První hodina   a půl??Nuda,nuda a ještě   jednou nuda!!Jen plky   nějakýho modrýho   plešouna,kterýmu kamera,tak   maximálně snímala   nádobíčko!!občas nějaký   nádech akce,ale jinak jsem   měl nutkání prvních 90   minut jen koukat na   Facebook!Zbytečně   dlouhý,nudný a nic moc   herecké obsazení !Nebýt   švédské krásky a   rorschacha,tak jsem to utnul   už po hodině!Opravdu jsem   zklamanej a čekal jsem od   toho mnohem víc,ale tohle je   jen klasická tříhodinová   americká slátanina se   zmatečným dějem a nic   víc!Za výše uvedené dva   herce a slušný efekty dávam   50% a i to je možná moc :(
Phreaker
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.6.2011
Strážci jsou po vizuální   stránce opravdu hezký film,   který se zabývá i celkem   zajímavými myšlenkami, ale   přesto ho nemohu hodnotit   lépe. Jediná postava, která   mě totiž zaujala, byl   Rorschach a to mi přijde   opravdu dosti málo. S   ostatními postavami jsem se   prostě nedokázal nějak   sžít a byly pro mě   nepříliš zajímavé. Toto   je hlavní důvod mého   relativně nízkého   hodnocení.
Spasmen
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.9.2009
Fuuuj
Tak tento film mě vubec   ničím neoslovil , promarnil   jsem 2,5 hodiny - pro mě   úplná trapárna - dávám   jednu hvězdu za snahu - jinak   moje hodnocení by asi bylo   0,3% víc bych tomu asi nedal   - tento film je jeden z mála   který sem nepochopil
Máša13
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2017
Některé
pasáže mě bavily,vizuálně   povedené,ale jinak   přespříliš dlouhá   stopáž,pro neznalé skoro   není šance se vyznat v ději   a kdo je kdo,byly i úseky,kdy   jsem se vyloženě   nudil.Takže pro mě   podprůměr...
Superbus
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.10.2013
Kdo nezná původní komiks a   nezná historii postav, tak se   nevyzná ani v tom náznaku   děje, který snad ve filmu   někde je. Vzhledem ke   stopáži to jsou pak dvě a   půl hodiny nudy zabalené do   pěkného grafického   pozlátka, které jako jediné   drží diváka u děje, a je   také důvodem, proč jsem   udělil alespoň ty čtyři   body. I akce je ve filmu   poskrovnu. Obávám se, že   tento film nové fanoušky ke   komiksu nenaláká...
kockak1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.7.2011
Pořád nevím, co si o tomhle   filmu myslet. Měla to být   parodie, nebo je to snad   myšleno vážně jako   fantasy? Začátek ještě   ušel, ale jakmile se na   scéně objevil modrý   světélkující svalovec,   byla jsem zmatená.   Každopádně tenhle film   vystihuje slovo, které v něm   bylo několikrát vyřčeno:   "fraška"!
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Ano, super kamera, super   triky, někdy až kýčovité,   ale to je vše. Vydržel jsem   čekat hodinu na nějaký   děj, zápletku, cokoli. Nic.   Občas nějaká akcička, ale   mezitím hlucho a statično.   Nikdy se mi nelíbili ve filmu   různí mani a manky /i když   u nich je občas děj/ a tak   ani proto mne toto veledílo   nezaujalo. Možná bych   nadrásal 20% za kameru a   triky, ale to bych se mohl   splést a sehnat si to   podruhé a to děkuji, nechci.
prvosenka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.6.2012
STRÁŽCI – WATCHMEN

Bez mučení se   přiznávám, že smysl tohoto   filmu mi zůstal utajen. A to   jsem se hodně snažila   pochopit „co chtěl básník   říci“. V závěru jsem   konstatovala, že asi nic   důležitého, nebo to přede   mnou autor mistrně skryl.   Možná byla smůla, že jsem   před nedávnem viděla   X-meny, kteří dávali   nějaký smysl. Ale tady byla   jen kupa nezáživných   politických žvástů,   hromada nesympatických   agentů, navlečených do   trapných oblečků s ouškama   a la králíček Playboy,   kteří se mezi sebou mydlili   hlava nehlava. Nejhorší na   tom je, že mi bylo úplně   jedno, kdo je ten „hodný a   kdo ten zlý“. Při každé   rvačce jsem si tajně   přála, ať se jich vymlátí   co nejvíc, ať už té   blbině může být konec.   Komiks má být hlavně   zábava, pokud je v něm   politický podtext, bývá jen   okrajově zmíněn, aby dostal   příběh nádech reality.   Tady byly pasáže z   politických rokování   únavné a neopodstatněle   dlouhé, což ubralo na   atraktivitě příběhu tak ,   až se zde se vytvořil zcela   nový typ zábavy –   politický komiks. Co je   proboha zábavného na   studené válce, několika   minutových projevech   presidentů a jiných   pohlavárů, strašením se   nukleárními zbraněmi, to mi   není jasné. Už chyběly jen   závěry z 25.sjezdu KSSS a   bouřlivý, několikaminutový   aplaus vyznamenaných   generálů. Vám se to fakt   všem tak strašně líbilo?   Mně teda ne, toto se mi   opravdu nelíbilo. Pro mě   zklamání, které mi   přineslo jen naprostou   ztrátu času.
ziki.to
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.1.2010
tak to je jeden z nejhorsich   filmu co jsem kdy videl.nema   to hlavu ani patu.naprosty   blivajz ani jsem to nedokoukal   do konce.ja uz nevim kde na ty   napady chodi .u me naproste   filmove dno.doufam ze uz nic   podobneho neuvidim

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih55083minih55083Špion(i) (2009) 
Espion(s) n
minih55245minih55245Mrtvý princ (1971) [TV film] 
Mrtvý princ n
minih79909minih79909Jack a obři (2013) 
Jack the Giant Slayer n
minih34119minih34119Sedm neohrožených (1983) 
Uncommon Valor n
minih118031minih118031Co jsme komu udělali? (2014) 
Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? n
minih40383minih40383Stíny strachu (2004) 
Shadow of Fear n
minih10061minih10061Každý mladý muž (1965) 
n
minih172654minih172654Tales of Robin Hood (1951) 
Tales of Robin Hood n
minih148826minih148826Život (2017) 
Life n
minih20619minih20619Tankový prapor (1991) 
Tankový prapor n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě (2009) [Video]

 Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě (2009) [Video]
Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě n
Tales of the Black Freighter
Žánr: animovaný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Daniel DelPurgatorio, Mike Smith

(spin-off)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10