Zari
ohodnotit

Slídil

Nightcrawler

Další název:
Sliedič (SK); Nightcrawler - Jede Nacht hat ihren Preis
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
29.1.2015

Komentáře k filmu Slídil

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2015
Krev prodává!!!
Velmi odpudivý a   přesvědčivý Jake   Gyllenhaal v tomto filmu,   který nám odkrývá pozadí   práce lidí, kteří se   neštítí ničeho a kteří   dělají to co většina z   nás chce vidět. Kde je   poptávka je i nabídka a dnes   každá TV stanice a nejen ty   bojují o sledovanost, takže   kdo má první záběry a   klidně drsné vyhrává?!   Zvláštní snímek svoji   atmosférou, ale uvěřitelný   a celkem drsný, téma které   nebývá vidět zas tolik a   slušně zpracované - stojí   za vidění.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2018
Uživit se je pro některé   jedince velký problém a tak   se chytají doslova každého   stébla trávy. Jako Lou   Bloom, který se jedné noci   všimne kameramana horlivě se   snažícího natočit nějakou   nehodu. A nápad byl na   světě. Pořídit si kameru,   být v pohotovosti,   odposlouchávat policejní   vysílačku, být co   nejdříve na místě,   natočit co se dá a prodat   záběry nějaké televizi.   Amerika je prostě země   neomezených možností.   Příběh však odkrývá   zákulisí takové práce,   které denně mohou američtí   diváci vidět. Televizím jde   o sledovanost a tak berou   každou senzaci bez ohledu   etiku, pokud je to ještě v   rámci zákona. A tak takové   kameramanské lovce zaplatí a   vyžadují záběry další. A   když se k tomu ještě   přidá nemalá konkurence,   mohou se odehrát i takové   věci, jaké ukazuje tento   snímek. A ten je natočen   velice dobře v celé své   perspektivě. Je předem   jasné, že události všeho   dění jsou předvídatelné,   ale Dan Gilroy, scénárista a   režisér v jedné osobě, to   celé pojal tak, že i přes   to je divák usazen do křesla   a je mu ponechána zvědavost,   jak se co bude odehrávat. O   napětí a akci není nouze a   ať se to někomu líbí nebo   ne, ryzí realita z toho   skutečně ční. Touha po   zisku je ohromná všude a ne   nadarmo se říká, že mnozí   jsou schopni jít i přes   mrtvoly. Příběh je efektní   a skutečně profesionálně   zfilmovaný ve své až   šokující podstatě. Takže,   až se divák bude ve   zpravodajství divák na   nějaké takové podobné   záběry, nechť se zamyslí,   co všechno se dělo, aby   něco takového vzniklo.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2015
SLÍDIL

Někdo   se ani moc nesnaží a má se   relativně dobře. Jiný se   může přetrhnout, ale   nedaří se. Nemá práci,   nemá peníze. Co dělat.   Chopit se šance a využít ji   – jak prosté. Ale kam až   lze zajít na cestě na   úspěchem?

Film není jenom o práci   reportéra, je především   sondou do morálky lidí   dnešního světa. Je o tom,   proč lidé touží po   bulvárních zprávách, proč   tolik chtějí vidět lidské   neštěstí a jsou schopni za   to platit vysoké částky.   Kde se v nich bere touha po   krvi, touha po senzaci. Není   to pravá krimi, je to drama.   Drama o člověku, který se v   touze po úspěchu neštítí   ničeho. Jako sup bez   svědomí, čeká na   umírající kořist. A když   to dlouho trvá, je možné   tomu i trochu pomoct a to své   „štěstí“ postrčit o   něco málo dopředu. Slídil   je hlavně drsnou kritikou   společnosti chtivé senzací.   O lidech, kteří jsou bez   skrupulí schopni přiživit   se na cizím neštěstí,   neznajíce hranice slušnosti.   Je to tvrdá kritika moderní   doby, kritika upadající   morálky konzumní   společnosti, která   potřebuje nejenom více   zboží, ale i více   tragických příběhů.   Kritika temná, velmi   působivá, výborně   provedená a až nepříjemně   pravdivá.

Jake Gyllenhaal byl ve   své roli bezchybný. Jeho   slídil je opravdový, ano i   takoví lidé jsou, i takoví   mezi námi žijí. A za tu   opravdovost, za odvahu něco   takového ukázat naplno, si   film zaslouží vysoké   ocenění. ©
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2015
Hodně zajímavej film,   netypickej. Gyllenhaal jen   potvrdil svou pozici u mě, na   topku to není ale herec je   skvělej. Jake tu jde přes   mrtvoly pro slušný záběr.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2015
Škoda že se to rozjíždělo   tak pomalu,první polovinu   filmu jsem se nudil ale konec   byl výborný .J.Gyllenhaal v   roli reportéra který jde   tvrdě za svou kariérou a to   doslova přes mrtvoly a na   konec nechá oddělat i svého   partnera.Herecké výkony   docela dobrý,scénář i   režie spokojenost.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2015
Příběh o záporákovi,   kterého hraje dost hubený   Jake Gyllenhaal. Režisér   snímku je pro mě neznámý,   ale soudím podle totoho   filmu, že o režii asi už   něco pobral, ale ne zas tak   moc. Když už je příběh o   novinářkém hajzlíkovi, tak   je logické, že režiér   chce, abychom této potavě   fandili, ale zde to bohužel   nefunguje. Obdivuji   režiséry, které z hlavních   záporných rolích udělají   patvu pro oči a potavě   jednoznačně fandíte, zde to   ale tak není. Film není moc   profesionálně natočený,   jité scény by se daly   vyladit a scénář má v   sobě díry.
Na jedno   shlédnutí tedy rozhodně   stačí, ale měl jsem velkou   chuť se po shlédnutí zeptat   Jakea, jestli mu tento film   stál za to, aby ze sebe   zhubnul všechnu svalovou   hmotu. Já myslím, že jeho   charakteru tento film   ublížil.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2014
Slizoun roku....
Mám rád filmy nasáklé   temnotou a ještě raději tou   vnitřní temnotou. Můj   oblíbenec s vypoulenýma   očima Jake Gyllenhaal, pro   tuto roli značně zhubnul a   převedl tu totálního   úlisného slizouna roku.   Podat ruce si může s Luisem   Tosarem, který byl slizkým   domovníkem v Zatímco spíš!   A jak jinak, ač jsou to   záporáci, tak se   přistihnete, že jim v jejich   konání budete fandit. A   samozřejmě jim to projde!   Pač jen svině vítězí. A   že s poctivostí nejdál   dojdeš? Cha, tak to už   dávno neplatí! Jo a   mimochodem, Jake si jasně   řekl o nějakou tu zvučnou   cenu. Já mu ji přeju. 80%
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Ta idiot podržtaška mne tam   štvala stejně jako Jackova   trpělivost! Film mohl být   svižnější, veškerá akce   sestává z natáčení v   domě a z konečné   zinscenované noviny včetně   honičky, a právě jen proto   takto hodnotím (a díky Dodge   Challenger, z kterého   krvácím) - jinak dost o   ničem. Jacka miluju jako   mariňáka, policajta, zde je   to vyhublé klubíčko   neštestí, které se díky   svým vyjeveným očím   nakonec postará o role   excelentního ouchyla Paula   Dana.
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.12.2014
Filmovat ty největší   krvavé tragédie   každodenního života a být   u všeho co nejdříve,to chce   nejen dávku otrlosti,ale i   drzosti a neustále balancovat   na hranici lidské etiky.
Film o takové práci   musí být zajímavý a když   hlavní hrdina takové práci   více než propadne a jde   "svým" příběhům   naproti,tak snímek s takovým   tématem asi bude zajímat   hodně diváků.
Slídil mohl být dějově   daleko   rafinovanější,propracovaně   jší a překvapivější   když si uvědomím   atraktivitu příběhu.Takto   vzniklo něco,s čím jsem   počítal jako se   základem.Nadstavba   žádná,jen dobře   odbíhající jednohubka na   jeden večer s dobře   úchylně slizským obličejem   Gyllenhaala.
Slídil   jistě zaujme mnoho   diváků,tomu věřím.Za mě   však přišlo zklamání,až   příliš jsem očekával.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2016
Jake Gyllenhal v hlavní roli   pošuka živícího se jako   pouliční kameraman pro   krimizprávy. A role   psychpoata mu jde výborně.   Zajímavý příběh plyne až   zlověstně pomalu. A obava z   rychlého hepyendu na závěr   se naštěstí nenaplnila.   Takže dobrá podívaná.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2015
Fúúú...
Jedním   slovem znepokojivé. Ani prsty   dětí z oblasti kolem   Černobylu by nestačily na   to, abych spočítal,   kolikrát jsem si musel   ručně zavřít pusu. To   chceš!
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2015
Člověk nebo hyena?
Dobře natočený film o   jednom nezaměstnaném, který   si našel novou práci.   Pravda, není to práce pro   každého, je potřeba mít   dostatečně pevný žaludek,   nedostatek svědomí, notnou   dávku bezohlednosti,   vyděračské schopnosti,   lásku k penězům, dobrý   čich a úspěch se záhy   dostaví. Skvěle vykreslený   příběh s neméně skvělým   Jakem Gyllenhaalem. Moc   nechápu komentáře, které   hledají v každém filmu   akci, to je trochu jiný   žánr. Za mě výborný film,   který má co říci o   současné společnosti a   lidských charakterech.
100000052556420
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2019
Slidil je vynikajici   thriller.Je o amaterskem   reporterovi.Mel nominaci na   Zlaty glob.Vcelku zdarily a   napinavy film.Davam 70   procent.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33346minih33346Vzorec pro vraždu (2002) 
Murder by Numbers n
minih10902minih10902Krysař (1985) 
n
minih75203minih75203Oblast 51 (2015) 
Area 51 n
minih129188minih129188Až na doraz (2014) 
Ggeutggaji Ganda n
minih168196minih1681961917 (2019) 
1917 n
minih13259minih13259My děti ze stanice Zoo (1981) 
Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo n
minih11722minih11722Má láska s Jakubem (1982) 
Má láska s Jakubem n
minih19221minih19221Smrtící léčba (1996) 
Extreme Measures n
minih28537minih28537Zdivočelá země (1997) [TV seriál] 
n
minih18830minih18830Signum laudis (1980) 
Signum laudis n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Žlutý pes (La chien jaune)

Žlutý pes
La chien jaune

Naposled navštívené:
Žlutý pes (La chien jaune)

Žlutý pes
La chien jaune