Duben
ohodnotit

Scary Movie 3

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
25.3.2004
„Podaří se reportérce rozluštit záhadu smrtící videokazety a její souvislost s invazí mimozemšťanů?“
Popis / Obsah / Info k filmu Scary Movie 3
Cindy Campbellová je investigativní reportérka a rozhodne se rozluštit dvě záhady. Jedná se o tajemný obrazec objevený v kukuřičném poli a smrtící kazetu, která koluje mezi lidmi. Domnívá, že oba problémy spolu souvisí. Jednou z obětí vražedné videokazety je i Cindina kamarádka Brenda. Cindy si ji pustí, a hned nato jí hlas v telefonu oznámí, že do sedmi dnů zemře. Vydá se za vědmou, která Cindy sdělí, že záhadu rozluští, jen když navštíví maják na ostrově Curlesco. Mezitím se objeví mimozemšťané a díky tomu vznikne panika v Bílém domě. Prezident chce najít Cindy, protože se domnívá, že jen ona zná odpověď na všechny otázky.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Scary Movie 3
Veleúspěšná komedie z roku 2003. Parodie na známý horor Kruh, film 8. Míle a horor Znamení.

Hlavní roli ztvárnila úspěšná americká herečka Anna Faris (Moje Superbejvalka), která hrála hlavní roli i v obou předchozích dílech. Vedle ní se objeví i další skvělí herci jako je Charlie Sheen (Dva a půl chlapa), Leslie Nielsen (Agent WC 40) nebo Pamela Anderson (Pobřežní hlídka).

Dvě naprosto hloupé blondýnky si vypráví o videokazetě, po jejímž zhlédnutí zemřete za 7 dní. Obě na začátku umírají, i když v poněkud vtipné formě, kdy jedné z nich upadne hlava. Tom Logan na své farmě uslyší křičet svoji dceru, a tak se s bratrem rozběhnou jí na pomoc a tam uvidí obrazec v poli s nápisem: ZDE ZAÚTOČIT!!!

Cindy Cambelová tuto událost oznámí ve zprávách, ale nikdo ji nevnímá, protože televize, ve které pracuje, vysílá pouze sex, násilí a počasí. Rozhodne se tedy rozluštit záhadu na vlastní pěst. Vyzvedává synovce Codyho ze školy, kde po několika letech potkává také svou nejlepší kamarádku Brendu. Synovce Codyho si k sobě vzala před lety od své sestry, která zemřela při porodu, jako nového domácího mazlíčka, protože jí uhořela kočka, jak mu také později sama přizná. Při porodu mu prý ufikla kus penisu, a proto čůrá nahoru, ale Cindy mu slíbila, že to dá do pořádku hned po opravě dekodéru.

Ve škole potkala kamaráda George, na kterého se šla podívat na koncert, kde rapoval. Po koncertu šli na chvíli ještě k Brendě domů, kde se jí Brenda přiznala, že přesně před sedmy dny viděla onu vražednou kazetu. V tu chvíli začala z televize téct voda a nakonec z ní vylezla ošklivá, mokrá a mrtvá holka Tabita, která Brendu nakonec zavraždí. Na jejím pohřbu najde Cindy v její ložnici onu videokazetu a pustí si ji. Jsou na ní hrůzné výjevy, a když kazeta dohraje, zazvoní telefon a strašidelný hlas jí řekne, že umře za sedm dní. Rozhodne se navštívit tetu Shaniqu, která se těmito záhadami zabývá, a která jí také nakonec poradí, co má dělat.

Mezitím viděl kazetu i Cody a zbytek Ameriky, jelikož televize, ve které Cindy pracuje, získala videokazetu a pouštěla ji celou noc v přímém přenosu. Na farmu Toma Logana přistanou mimozemšťané, kteří přijeli zlikvidovat Tabitu, protože jejich satelit zachytil vysílání a celá jejich rasa by vyhynula. Tabitu, zlou holku z videokazety, svrhnou nakonec zpět do studny na její bývalé farmě a jejich životy se vrátí zpět do normálu.

Cindy si vezme za manžela George, Tom Logan se vrátí k víře, Brenda je mrtvá a Codyho srazí náklaďák.


Autor: Pixel116

Popis / Obsah / Info k filmu Scary Movie 3
Úspěšná hororová parodie Scary Movie se vrací zpět. Po brarech Wayansových se režie ujala legenda bláznivých komedií David Zucker (Bláznivá střela, Bláznivá střela 2, Připoutejte se, prosím!). V tomto díle (parodujícím především kultovní horor Kruh a slavný Matrix) musí Cindy prozkoumat tajemné kruhy v obilí a ještě tajemnější videokazety. Při svém pátrání se setkává s Orpheem, který jí vysvětlí, že ona je vyvolená a musí pomoci prezidentovi překazit invazi mimozemšťanů.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Scary Movie 3
Scary Movie se už stolo klasikou mezi parodiemi. Třetí díl je narážkou na hity z nedávné doby - Kruh, Znamení, 8 Mile, popř. Matrix či Pán Prstenů. Děj začíná stejně jako Kruh, jenže "mladou dívkou" je Pamela Anderson. Řetězec brilantních narážek může začít. Pokračuje zápletka jako ze Znamení a dalších výše vyjmenovaných filmů. Překvapivě se autorům podařilo skloubit všechny filmy do jednoho celkem smysluplného příběhu. Eminem (resp. Eneman) žije na ranči ze Znamení. Film je celkem krátký (asi hodina a čtvrt), ale je celý nabitý vtipnými parodiemi. Ovšem připravte si silnější žaludky a smysl pro humor. Také vám nesmí vadit, že si autoři budou dělat srandu z vašich oblíbených filmů. Je to dobrá parodie, ale klasiku dřívějších Zuckermanových filmů či mého oblíbeného Scary Movie 1 asi nepřekoná.


Autor: bouncer

Popis / Obsah / Info k filmu Scary Movie 3
Tvůrci úspěšné parodické série si po Scary Movie – Děsnej biják (2000, FP 1/2001) a Scary Movie 2 (FP 12/2001) i ve Scary Movie 3 opět vzali na mušku populární filmové trháky americké provenience, ale též společenské nešvary a události, jež se snaží s vtipem i nadsázkou neustále připomínat.

Za základní dějovou linii zvolili parodii hororového snímku Kruh (FP 3/2003). Příběh reportérky Cindy, pátrající po původcích vražedné videokazety, je v ději propojen s podivnými událostmi, odehrávajícími se na farmě bratrů Toma a George. V jejich kukuřičném poli se objevují tajemná mimozemská znamení a jejich trable jsou takřka totožné s těmi, jež prožívají hrdinové snímku Znamení, 8 Mile nebo Ti druzí. Ani veleúspěšný Matrix nezůstal stranou.

V napínavém finále se pak objasní souvislost mezi kazetou-zabijákem a přátelskými mimozemšťany, kteří přiletěli na Zemi najít holčičku, jež do pásky otiskla své zlo. Do boje za záchranu lidstva se zapojí i sám americký prezident v podání Leslieho Nielsena.

Režiséru bláznivých komedií Davidu Zuckerovi, který vystřídal Keenena Ivoryho Wayanse, se celkem inteligentně podařilo převrátit hororovou i napínavou esenci parodovaných scén do komické a mnohdy i satirické podoby. Film kombinuje množství narážek a postřehů, pohrává si s různými žánry, variuje a převrací dialogy a hlavně nepostrádá hlavu a patu ani svižné tempo vyprávění.

ZDROJ: Filmový přehled 2004/4


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Scary Movie 5 (2013) [2k digital]

 Scary Movie 5 (2013) [2k digital]
Scary Movie 5 n
 
Žánr: komedie / parodie
Země: Spojené státy americké
Režie: Malcolm D. Lee

(pokračování)

Scary Movie 4 (2006)

 Scary Movie 4 (2006)
Scary Movie 4 n
 
Žánr: komedie / parodie
Země: Spojené státy americké
Režie: David Zucker

(pokračování)

Scary Movie 2 (2001)

 Scary Movie 2 (2001)
Scary Movie 2 n
 
Žánr: komedie / parodie
Země: Spojené státy americké
Režie: Keenen Ivory Wayans

(pokračování)

Scary Movie - Děsnej biják (2000)

 Scary Movie - Děsnej biják (2000)
Scary Movie - Děsnej biják n
Scary Movie
Žánr: komedie / parodie
Země: Spojené státy americké
Režie: Keenen Ivory Wayans

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

171 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné země z výšky

08:30 - 09:25

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190581
Osobností: 697888
Fotografií: 764077
Plakátů: 376718
Obsahů a biografií: 178307

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10