Zari
ohodnotit

S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení

S.W.A.T.

Další název:
S.W.A.T. - Jednotka rýchleho nasadenia (SK); S.W.A.T. - Die Spezialeinheit
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
4.12.2003
„Dokázal tvrdý výcvik připravit zásahovou jednotku na úkol, který ji čeká?“
Popis / Obsah / Info k filmu S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení
Člen jednotky rychlého nasazení losangeleské policie Jim Street a jeho parťák Brian Gamble se při akci v přepadené bance dostanou do potíží. Gamble zastřelí jednoho z lupičů a zraní rukojmí. Kapitán Fuller je potrestá převelením do skladu. Zatímco impulsivní Brian od policie odejde, Jim trest přijme, ale nepřestává se udržovat v kondici v naději, že dostane druhou šanci. O šest měsíců později ho opustí přítelkyně. Nenápadným blýskáním na lepší časy je setkání s legendárním poldou Danem Harrelsonem, kterému Jim pomůže seřídit pušku. V tu chvíli ještě netuší, že Harrelson byl pověřen sestavením nové pětičlenné jednotky S.W.A.T. a že si právě vybírá členy. Vezme Jima nejprve jako řidiče, zanedlouho mu nabídne místo v jednotce. Všichni projdou náročným výcvikem i závěrečnou zkouškou při simulovaném osvobozování rukojmí z uneseného letadla. V té době přilétá do Los Angeles francouzský mafián Alex Montel, který po otci převzal obchod se zbraněmi a drogami. Zanedlouho ho kvůli banalitě zadrží policejní hlídka. Když vyjde najevo, že je vysoce postavený zločinec, dostane tým za úkol dopravit ho do federální věznice. Dorazí právě včas, aby zabránili jeho pokusu o útěk, zločinec však před televizními kamerami slíbí sto miliónů dolarů tomu, kdo ho osvobodí...

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení
Člen jednotky S.W.A.T. Jim Street spolu so svojim partnerom Brianom Gambleom urobia počas záchrany rukojemníkov z prepadnutej banky sporné rozhodnutie. Vďaka nemu musia elitnú jednotku opustiť. Gamble je znechutený z vývinu situácie a odchádza od polície, Street sa s ponížením vyrovná, prijme nové pracovné miesto a dúfa, že dostane šancu a raz sa do jednotky rýchleho nasadenia vráti.

Sen sa mu splní, keď veliteľa Dana „Hondo“ Harrelsona poveria úlohou nájsť a vycvičiť päť prvotriednych policajtov, ktorí vytvoria novú jednotku S.W.A.T. Streetovými novými kolegami sú Deacon „Deke“ Kaye, Chris Sanchezová, Michael Boxter a TJ. McCabe.

Hneď po finále niekoľkotýždňového náročného výcviku čaká nový tím prvá ostrá akcia – drogový boss Alex Montel otvorene vyhlási, že zaplatí 100 miliónov dolárov človeku, ktorému sa podarí vyslobodiť ho z väzenia. Zdanlivo rutinný transport väzňa sa tak zmení na nebezpečnú akciu, počas ktorej čaká jednotku rýchleho nasadenia konfrontácia so skupinou nemilosrdných a dobre vyzbrojených žoldnierov ...


Autor: cackles88

Popis / Obsah / Info k filmu S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení
Příslušník jednotky S.W.A.T. Jim Street (Colin Farrell) spolu se svým partnerem Brianem Gamblem (Jeremy Renner) učiní během záchrany rukojmích z přepadené banky sporné rozhodnutí, díky kterému je následně donucen elitní policejní tým opustit. Gamble je vývojem situace znechucen a odchází od policie, Street se s ponížením vyrovná, přijme nové pracovní místo a doufá, že jednoho dne dostane šanci se do jednotky rychlého nasazení znovu dostat.
Jeho sen se mu plní krátce poté, co je velitel Dan „Hondo" Harrelson (Samuel L. Jackson) pověřen úkolem najít a vycvičit pět prvotřídních policistu, ze kterých se stane nová jednotka S.W.A.T. Streetovými novými kolegy jsou Deacon „Deke" Kaye (James Todd Smith - LL Cool J), Chris Sanchez (Michelle Rodriguez), Michael Boxer (Brian Van Holt) a T.J. McCabe (Josh Charles). Ihned po zakončení několikatýdenního náročného výcviku čeká nový tým první ostrá akce - drogový boss Alex Montel (Olivier Martinez) otevřeně prohlásí, že zaplatí 100 milionů dolarů člověku, kterému se podaří jej osvobodit z policejní vazby. Zdánlivě rutinní transport vězně se tak změní v nebezpečnou akci, během níž čeká jednotku rychlého nasazení konfrontace se skupinou nemilosrdných a dobře vyzbrojených žoldáků.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení
Akční policejní thriller S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení jako by z oka vypadl stovkám svých předchůdců a nesporně i následovníků. Soustřeďuje se na popis náročné a nebezpečné práce policejního sboru, tentokrát elitní losangeleské jednotky S.W.A.T. (Special Weapons and Tactics Team), jež zasahuje v extrémních situacích a jejíž příslušníci musejí ovládat nejen zbraně a taktiku, ale také své tělo a hlavu. – Jim Street je po jedné akci za trest převelen do skladu a jeho parťák Gamble raději odejde od policie. Po půl roce si však Jima vybere zkušený seržant Harrelson do nově vznikajícího šestičlenného týmu, v němž je poprvé zařazena i žena (Chris Sanchezová). Jednotka podstoupí tvrdý výcvik a po složení náročné zkoušky dostane za úkol zajistit dopravu nebezpečného zločince Montela do federální věznice. Jenže gangster veřejně slíbil za své vysvobození sto milionů dolarů a proto je celé podsvětí na nohou. Únos se nakonec podaří Gambleovi, jenž se tak ocitá na druhé straně zákona a proti němuž se postaví Jim s novými kolegy. – Snímek, inspirovaný stejnojmenným TV seriálem z poloviny sedmdesátých let, natočil jako svůj hraný debut pro kina zkušený režisér (a herec) zejména policejních akčních TV seriálů a filmů Clark Johnson (nar. 1954). Ten se svým štábem odvedl slušnou profesionální práci, zejména pokud jde o zobrazení zázemí policejní práce a o zachycení různých napínavých akcí. Scénář ovšem zoufale trpí schematismem a dílko tak místy vyznívá až jako náborová záležitost.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2003/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

S.W.A.T.: Pod palbou (2011) [Video]

 S.W.A.T.: Pod palbou (2011) [Video]
S.W.A.T.: Pod palbou n
S.W.A.T.: Firefight
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Benny Boom

(neoficiální pokračování)

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

18:25 - 18:55

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

3 minut již uběhlo
117 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

33 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

103 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Černá a bílá (Black and White)

Černá a bílá
Black and White

Marcia Cross

Cross Marcia

Naposled navštívené:
Černá a bílá (Black and White)

Černá a bílá
Black and White

Marcia Cross

Cross Marcia