Zari
ohodnotit

Ronja, dcera loupežníka

Ronja Rövardotter

Další název:
Ronja Røverdatter; Ronia, the Robber's Daughter; Ronja Røverdatter; Ronja Robbersdaughter
Země:
Rok:
1984
Délka:
126 minut
„Legendární fantasy pohádka ze světa severských skřítků.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ronja, dcera loupežníka
Ronja se narodila za velice bouřlivé noci loupežnickému vůdci Mattisovi. Za té bouřky hrom uhodí do Mattisova hradu a rozlomí ho napůl. Po letech se v druhé půlce hradu usadí nepřátelská banda loupežníků s vůdcem Borkou, kterému se stejné noci jako Mattisovi narodil syn Birk. Chlapec se seznámí s Ronjou a stávají se z nich nejlepší přátelé. Sváry mezi oběma tlupami ale pokračují, a tak se děti rozhodnou, že utečou a usadí se v lese. Mattis řekne, že Ronja už není jeho dcera, později se ji ale najde a požádá ji o odpuštění. Obě loupežnické bandy se spojí a uspořádají hon na vojáky, kteří je v lese ohrožují. Nakonec se rozhodnou, že se spojí napořád a Mattis s Borkou svedou souboj o vůdcovství…
Zlín Film Festival 2017


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ronja, dcera loupežníka
Legendární pohádka plná realistických , strašidelných a napínavých scén vznikla podle stejnojmenné knihy Astrid Lindgren.
Ronja se narodila loupežnickému vůdci Mattisovi v noci ze bouře, během níž uhodil blesk do Mattosova hradu a rozlomil jej napůl. Po několika letech se v druhé polovině hradu usadí nepřátelská banda loupežníků s vůdcem Borkou, jehož syn Birk se narodil ve stejný den jako Ronja. Z Birka a Ronji se navzdory nepřátelství obou loupežnických tlup stávají nejlepší přátele.
Každý si jistě vzpomene na skřítky s jejich roztomilým: "Co-co-co-pak to-to-to děláš, po-po-potvůrko podivná...", na Ronjin a Birkův skok přes propast a v neposlední řadě na nepřátelské harpyje.
Zhlédnutí této pohádky je zážitkem jak pro děti , tak pro dospělé.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ronja, dcera loupežníka
Podivný svět severských skřítků, trollů a harpyjí ožívá v celé své pochmurné děsivosti zásluhou výtečných loutkových scén. Tato romantická pohádka s dobrým koncem o dvou znepřátelených loupežnických bandách, první vedená Mattisem, druhá Borkem, byla původně knihou od známé severské spisovatelky pro děti a mládež Astrid Lindgrenové.


Autor: rec

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama