Duben
ohodnotit

Rango

Další název:
Rango 3D
Rok:
2011
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
10.3.2011
„Možná vypadá divně, nikoho jiného ale nemají.“

Komentáře k filmu Rango

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Tak nevím, podle mého   názoru nemusí být všechny   animované filmy pro děti. Na   druhou stranu mám v přízni   tříapůletého Jonáše,   který se společně se mnou   při sledování filmu   nezřízeně řezal. Pro mě,   jako milovníka westernů,   bylo právě spojení   zvířat, animace a žánru   velice překvapivé a milé.   Film je zkrátka senzační a   nedivím se jeho   celosvětovému úspěchu.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Rango
Absolutna rozpravka,komedia a   teoretycky aj akcny film roka   pretoze v tomto rok ich vela   nebolo.V tejto rozpravke je   vsetko dokonale od pribehu cez   slovensky dabing az po humor   pretoze ten humor je lepsi ako   v ostatnych   rozpravkach,pretoze toto by sa   dalo brat ako film.Dalej   spracovanie je uzasne lepsie   ako niektore novsie   rozpravky.Za mna film roka   2011.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2014
"Nikdo nemůže vystoupit   ze svého příběhu."   Hyperaktivní Rango hýří   energií, kaleidoskopem   pestrých rozmanitostí,   rozpoutává ohňostroj   vtipných situací – zase   jeden vysmátej… a nabízí   i lákavou ochutnávku   ohnivého nachos. Gore   Verbinski sází na detail a   grafiku, čímž dělá z   Ranga výjimečný animák.   Samozřejmě s nemalým   přispěním Johnnyho Deppa:-)   Ale jak je pro mě typické…   a s oblibou se vydávám proti   proudu… vybírám si právě   zavrhovaný český dabing. A   tím tento výřečný   chameleon s hlasem Ondřeje   Brzobohatého získává   působivou slovanskou hravost   – jasný, musím splynout.
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2021
Verbinski+Depp=skvelá zábava...
Jeden z najlepších   animákov, aké som kedy   videl.Animácia je   fantastická, všade budete   zakopávať o vtipné   narážky, ktorým sa zasmejú   dospelí aj deti.Skvelý dojem   z filmu umocňuje   neodolateľné kúzlo menom   Johnny Depp a jeho   "hlášky".Western   feeling je boží.
Film   jednoznačne doporučujem a je   skvelý aj ako rodinná   zábava.
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2011
Pohádka pro děti? To se snad   někdo zbláznil...Tohle je   film pro fajnšmekry. Škoda,   že jsem ve škole nedávala   větší pozor, když se   promítaly westerny, já   akorát tak poznám Clinta   Eastwooda:-). Verbinski a   spol. si zaslouží metál   nejen za animaci, ale i za to,   jak si pohráli s hudbou a   "kamerou" (když   někdo natočí fajnový   záběr, je to dobré, ale   když ho i vykonstruuje...)
NakasiPes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Rango
Jeden z nejlepších animáků   všech dob! Skvělé   zpracované vizuální efekty   podtrhnuté úžasnou zvukovou   kulisou. Charakterové   obsazení postav   čuně-kovář,   pavouk-hrobník,   liška-sekretářka atd. atd.   prostě skvost! Když se na   scéně objevil had Jake a ze   subwoofru se rozburácelo to   neskutečné zvukové peklo?   No eňo ňuňo, celý   Krásnoočko Setenza :)   Žádné zbytečné dějové   zápletky. Příběh je   nestresující a přímočarý   takže paráda! Chameleon   Rango? Hudebník, herec,   umělec svržen do kruté   reality kdy plácne cokoliv ho   zrovna napadne jen aby si   zachránil kejhák načež   předvede vždy neskutečné   divadélko které je   podtrženo Johnnyho skvělou   mluvou a artikulací která   až podezřele zavání   Strachem a hnusem v LA...   Možná za to mohla ona vsuvka   hned v úvodu, která mě   neskutečně dostala!! Kdyby   ducha západu nedaboval   T.Olyphant ale skutečný duch   západu :) neudržel bych se a   dal klidně 12 hvězd :D
Nikotyna
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2011
Mě teda tenhle animák   nezklamal, čekala jsem od   něho docela dost, a to se mi   taky dostalo, sice vím, že   jsou o hodně lepší   animáky, ale tenhle pobaví,   a dá se na něj dívat. Už   jenom to, že je to od   tvůrců pirátů z karibiku   mi trošku zaručovalo jistou   zábavu :) a jsem moc ráda,   že jsem na tenhle film   zavítala do kina.
Uchylvkleci
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2011
Odkaz na strach a hnus v Las   Vegas v úvodu scéně mě   zabil. Gore Verbinski má za   sebou, alespoň pro mě   roztodivnou režijní historii   a musím uznat, že snad   nenatočil špatný film,   rango není vyjímkou. Že   není vhodný pro děti je   jistě pravda, ale animované   filmy už dávno nejsou   doménou těch malých dětí,   které teď sledují seriál   Dexter, south park a popravdě   řečeno, ono i v Simpsonech   je dost brutální humor.   např. továrna na hello Kitty   kde melou koťátka které   hystericky mňoukají. Navíc   je film prošpikován odkazy   na popkulturní svět, takže   nudit se, není přímo   vyloučené, ale dost   nepravděpodobné. A i když   je to animované, je to   western jako řemen s prvky   TarantinoRodriguezovek.
Slamacek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2011
dle meho nazoru je to povedeny   kousek. sam jsem se velmi   dobre bavil. rozhodne bych   vsak tento snimek nedoporucil   pro male deti. tady vsak vidim   chybu na strane ditributora.   pro me treba mnohem zabavnejsi   nez Shrek. urcite bych   doporucil, ne vsak detem..   dejme tomu od 12 let a   necekejte zadnou sladkou   slataninu, ale proste jen   "animovany divoky   zapad"
lawren
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2011
Proč tolik nářků?
Asi se opět projevím jako   naprostý konzument, ale mne   RANGO potěšil. Je milý a   ftipný. Povedená parodonie   na všechny vážně míněné   westerny. Je pravdou, že   není pro děcka. To však   není chyba filmu jako   takového, ale distributora,   který jej tak prezentuje.   Zejména v Čechách vládne   utkvělá představa, že   vše, co je kreslené, je pro   malé diváky. Už by bylo na   čase, aby konečně   pochopili, že ne všechny   animáci jsou "cartoons   for kids", jak dobře   vědí naši japonští   přátelé (taková Cesta do   fantazie taky nemá s dětsky   laskavou pohádkou nic   společného). Taktéž je   pravdou, že myšlenka vodou   zásobené mechanické oázy   pro všechny jiné obyvatele   než pro ty z obce DIRT, mne   rovněž trochu minula. Ale   jak říkám, vzhledem k tomu,   že jsem se celý film   náramně bavila, bych i toto   Rangovi odpustila...
orel001
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2013
Pěkný animovaný western,   animace propracované do   posledního detailu, na muzice   se Hans Zimmer vysloveně   vyřádil... jedním slovem -   skvělé...
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.6.2013
Hlavně je třeba nehledat v   Rangovi jenom western, ale   naopak si užít příběh   jako takový. Kde je psáno,   že westernový hrdina musí   být jen Clint s kolty   prohnaně nízko. V druhém   plánu nebo v jiné dimenzi to   může být i chameleon,   který hledá sám sebe. A to,   že animák je film jen pro   děti, je už vážně   přežitek. Potvrdil mi to   nejenom raubíř Ralf, ale   právě teď i Rango. Kdo by   se v něm nenašel?
Další charaktery k   pohledání, za mě vede   kromě emancipované Fazolky   Critters - taky byl někdo,   komu okamžitě naskočila   tahle asociace? Dále spousta   vtipu a snesitelný český   dabing.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Další výborný výtvor   dvojice Depp - Verbinski. Už   od první sekundy mě zaujala   opravdu úchvatná animace a   následně jsem se vžil i do   skvělého příběhu. A   ačkoliv byla nejlepší   honička s orlem, i zbytek   filmu je pěkně akční a   ctí westernovou klasiku.   Velmi pěkně je vytvořené i   městečko a celý film je   ukrutně vtipný. Rozhodně   nejlepší animák roku, na   který se vždy rád podívám   a zároveň i můj   nejoblíbenější western.
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2020
Dnešní animáky necílí jen   na dětské diváky, mohou se   přece líbit i dospělákům?   Děti si užijí postavičky,   dospělí zase odkazy na jiné   filmy, děj je rychlý a   dabing skvělý. Postavičky   byly krásně hnusácké a   hudba byla třešnička na   dortu. Co víc si přát?
anetaaneta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2011
Hned na začátku filmu jsem   věděla, že jde o   mimořádný animák...Ty   animované scény mě prostě   dostaly..a Rango je   sympaťák.. Jde o zcela nový   pohled na animaci, avšak   nevím, jestli je vhodný pro   děti, které zaujmou akorát   velmi věrohodně vytvořená   zvířata. musím dodat, že   na Ranga se mrknu znovu.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.3.2011
Nedívám-li se na tento   animovaný snímek jako na   pohádku pro děti musím   říct, že se mi film hodně   líbil.
Má své klady   a zápory jako každý jiný,   nicméně ony zápory jsem   ochotný sem tam   přehlédnout. Co mi vadí je   to, že spousta postav má   dost nejasný charakter a tak   nějak mi přijdou aby tam   prostě jen byly. Není   zmíněn jejich význam,   jejich účel a ikdyž v   určité pasáži filmu   zapadají do příběhu, tak   ve zbytku moc nezapadají.
Taky přiznám se, mi   není moc jasný záměr se   zastavením vody, který ve   chvíli kdy už má skoupené   všechny pozemky krom jednoho,   který je vlastně jen   "formalita" jednoho   "postarání se o"   je dost opožděný a vlastně   zbytečný.
Je to   taková slátanina spousty   western filmů do jednoho   skvělého příběhu, který   někdo sestříhal na   desetinu. nicméně za   podívání určitě stojí   ;-)
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2013
Dlouho jsem shlédnutí   odkládal a včera se k němu   odhodlal. Animáky moc   nevyhledávám, to už jsem   párkrát zmínil a ani tento   mi nijak svým příběhem zas   tak neučaroval. Proč jdu ale   s hodnocením výš?   Technická úroveň je vysoká   a to v každém detailu -   opravdu povedené bylo vše od   zvířátek po převleky a   různé vychytávky. A také   pár dobrých vtípků,   momentů a scének stálo   rozhodně za to. Slušná   western / animovaná /   komedie.
Hugin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Po značně hektickém úvodu,   plácání se mezi auty a   únik před jestřábem, jsem   nebyl daleko od ukončení   produkce. S příchodem Ranga,   tehdy to ještě Rango nebyl,   do města Prach, se však   dostavila ta správná   westernová atmosféra,   včetně všech westernových   klišé, což je v tomto   případě zcela namístě,   okořeněná humorem, a to   humorem vtipným. Pár odkazů   na klasiku a parodujících   scén, také potěší.   Akorát parodovat Hvězdné   války bych si odpustil,   nějak mně to tam nezapadalo.   Škoda neobsazení Clintado   Eastwooda do role ducha   západu, ale to bych chtěl   už asi moc. Z některých   zdejších komentářů mám   pocit, že je v divácích   pevně zakořeněn názor:   „animované se automaticky   rovná dětské“. Nu což.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2014
Dokážete si představit   pořádný western bez   podkresu famózního   "Man With a   Harmonica?" Hans Zimmer   si vyhrál se známými   melodiemi - i Wagner se   Straussem příjemně   překvapil. Rango nejen   lahodí oku originálními   postavičkami, ale pod vší   nádherou se ještě skrývá   podtext snad v animácích   nevídaného rozměru.   "Kdo ovládá vodu,   ovládá všechno."
vdobes
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2012
Po technické stránce skvěle   odvedená práce, což je   určitě velké plus, ovšem   bohužel, Western a Animák,   to prostě nejde moc   dohromady. Tím, jak chtěli   autoři vystihnout drsné   prostředí Westernu, se   úplně vytratila ta pohodová   a dětská atmosféra.   Animované postavička byly   bohužel až moc odporné a   nesympatické, a to je podle   mne největší mínus celého   filmu. Děj byl natolik   jednoduchý, že sám   nechápu, jak se do něj   autoři mohli takhle zamotat,   některé pasáže byly   bohužel až moc zmatečné a   kostrbaté, což může u   dětí vézt k naprostému   nepochopení.
Ale tak   vtip tomu nechyběl,   vizuální podoba také   perfektní, hudba také   pěkně dokreslovala   atmosféru, takže až taková   hrůza to vlastně ani nebyla.
Rodney
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.6.2014
doporučuji
rango je policajt kterého   nikdo nikdy nechtěl ale je   fakt dost dobrý a děti   pobaví. A ten začátek je   trochu divný ale jinak ok.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2011
RANGO

Přestože tento animák   má dosti vysoké bodové   hodnocení, musím říct, že   jsem byla zklamaná. Už   prostředí westernového   městečka mi přišlo pro   děti nějak podivné,   postavičky byly přímo   příšerné, ani jedna mi   nebyla sympatická. Celkově   byly nějak odbyté, málo   propracované, některé mi   připadaly až vyloženě   hnusné. Téma bylo sice   jednoduché, ale připadalo mi   pro děti nějak těžko   pochopitelné až   nepatřičné. Děj byl místy   nudný, potom zase až   překotný a tak se to   střídalo jako na houpačce.   Ve filmu zazněly   nejrůznější melodie ze   známých westernů ale i   Straussův valčík, taky   nesourodá změť. Prostě   tento film byl příliš   překombinovaný. Bylo vidět   jak se tvůrci snažili za   každou cenu do filmu nacpat   spoustu nápadů, na mně to   ale nepůsobilo dobře.   Dětem se to kupodivu líbilo,   i když některé narážky a   náznaky parodie nemohly   pochopit. Tak když to dáme   dokupy možná za šest.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2012
První co mě napadalo, že   trh s animáky už je opravdu   plný a vymyslet něco nového   vyžaduje omílání   ohranějších   témat(nežádoucí), ale   také velkou představivost   grafickou (zajímavé). na   zkrácení dlouhé chvíle   postačuje, ale že bych se   obzvlášť bavil se říct   nedá. Body přičítám   hlavně vizualizaci postav ta   byla opravdu skvělá...
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2015
Moc
nemusím pohádky a   westerny,moc nemusím   pohádky,které se chtějí   zavděčit dětem,ale i   dospělým,což ve výsledku   dopadne tak,že tam jsou   hluchá místa pro   oboje...Dále moc nemusím   pohádky s akčními scénami   a s podivnými rádoby   vtipnými postavičkami.Ale i   přes tato všechna negativa   musím uznat,že to zas tak   špatné koukání na zabití   času nebylo:-)
Roux
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.3.2011
Ono vlastně pořádně není   co komentovat. Kdyby byl film   delší, určitě bych usnula   a mám tedy štěstí, že na   začátku mě zabavil popcorn,   který většinou odkládám   pod sedačku, abych nerušila.   Čekala jsem trošku něco   jiného a získala jsem pro   mě celkem nepochopený   snímek. Zbytečně jsem   vyhodila peníze za lístek do   kina. Hloupost Ranga byla tedy   extrémní.
prediger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.3.2011
Také cítím veliké   zklamání. Film byť měl   děj i spád, mě neskutečně   nudil. Nejakčnější a   nejnapínavější je asi   posledních 20 minut filmu. To   bylo i poznat na dětech.   Celý film neposeděly, nudily   se a dělaly nepořádek. Ale   v závěru byl klid ( možná   usnuly, to nevím).   Dospěláckých vtipů bylo   přehršle, takže mě vtípky   vždy z nudy vytrhli a po   zasmání jsem opět upadal do   komatu. Suma sumárum, stačí   to vidět jednou a dost.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.7.2011
trailer ukázal to nejlepší, co film má
no, čekala jsem teda sakra   víc, když jsem na tento   snímek od první zmínky o   plánu jej vytvořit, tak   dlouho čekala! Těšila jsem   se na tu proměnlivou   potvůrku s jazykem venku a   její život v poušti...   Nebýt ale malých zpěváků,   pár dobrých hlášek a   přejetého pásovce, tak asi   usnu! ještě, že jsem   snímek viděla doma a mohla   jej po víc jak polovině   vypnout, než abych litovala   peněz za kino! Přetočením   na konec jsem zahlédla   divoký západ, co dodalo   filmu nádech úplné bezmoci   v posledních minutách,   nakonec trailer byl ten, co   mě na tento film natěšilo,   obsahoval vše co za něco   stálo a sprostě oklamal   budoucího diváka. Ti, co   trailer tvořili jsou mistři   lákadla! Blbost a ne film.
M.A.G.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Co se týče zpracování, tak   nemám námitek.Ale příběh   už mně tak moc   nenadchl.Připadalo mi to,   jako pokus dostat se mezi ty   lepší a nejlepší animáky,   který podle mně ovšem   ztroskotal.
Ale je to   jenom můj názor.
Lienocka22
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.3.2011
Veľké sklamanie. Tento   animák nie je absolútne   vhodný pre malé deti ...   Najskôr sa tvári veľmi   nenápadne a milo, no ako   príbeh napreduje, zrazu sme   svedkami násilia, vrážd, a   pokiaľ niekto niekoho   neodstrelí, tak nie je   hrdinom ... V podstate   ďalší zo série vymývania   mozgov určené malým deťom.   Kde sú tie staré dobré   časy, bez toľkého násilia   a krviprelievania?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih34767minih34767Mangler 2 (2001) [Video] 
Mangler 2 n
minih65397minih65397Šťastný člověk (2009) 
Le Bonheur de Pierre n
minih123437minih123437Smrtící hadohlavci (2014) [TV film] 
SnakeHead Swamp n
minih166958minih166958Láska v malé Itálii (2018) 
Little Italy n
minih7736minih7736Francouzský kankán (1954) 
French Cancan n
minih24287minih24287Želví nindžové 2 (1991) 
Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze n
minih127748minih127748Můj šálek kávy (2014) 
Coffee Shop n
minih37186minih37186Pach krve (2003) 
Wrong Turn n
minih141533minih141533Zásah do vztahu (2016) 
The Intervention n
minih83466minih83466Valdemarův odkaz - Přízrak z minulosti (2010) 
La herencia Valdemar II: La sombra prohibida n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

135 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropa dnes (1999) [TV cyklus]

04:50 - 05:20

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

0 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 06:00

20 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10