Duben
ohodnotit

Ples příšer

Monster's Ball

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
26.9.2002
„On je kat, ona manželka muže, kterého popravil…“

Komentáře k filmu Ples příšer

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2010
Vynikající psychologiská   studie xenofobního ,   rasistického a předsudky   zatíženého jedince, který   díky lásce k barevné ženě   najde sám sebe. Kromě   excelentních hereckých   výkonů Thorntona a Berryové   stojí za pozornost i   výborná vedlejší role   Heatha Ledgera.
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2006
Kvalitně odvyprávěny   smutný příběh s dobrým   hereckým obsazením a   nezávislým režisérem v   pozadí, takže se objevily   dobrý herecký výkony   (opilou zničenou ženu   snažící se ztratit svoji   bolest sexem s téměř   neznámým mužem tak dobře   zahrát jako H. Berry jen tak   někoho neuvidíte) a   zárověň díky zníměnému   režisérovi je film bez   typických hollywoodských   slátanin, takže celkem   lahůdka...
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2007
Je to tak, lidé jsou zlí a   nesnášenliví. Proměna   Billyho Boba Thorntona sice   není tak strhující jako ta   Neesonova v Schindlerově   seznamu (což jsem ani   neočekával, ani jsem neměl   v úmyslu filmy srovnávat),   přesto je snímek velmi   syrový, příjemně komorní   a krásně zahraný.   Vynikající drama.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Docela drsné. Billy Bob   Thornton je fakt vynikající   herec, kterému jsem přišel   na chuť až ve filmu   "muž, který   zabil". Sice trochu moc   náhod najednou, ale ve filmu   je možné všechno.
west_coast
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Nechápu, v čem by měl ten   film být nudný, asi tu   někdo příliš dlouho   hleděl do popcornu,   tradičně skvělý B. B.   Thornton a Halle Berry v   tragickém dramatu s koncem,   který vyznačuje nic jiného,   než to, čemu lidé říkají   kompromis.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2012
Není všechno krásné, jak   si rodič naplánuje, syn   následuje ve svým povolání   svého otce a rád by byl,   kdyby jeho syn jej také   následoval. Ale pracovat ve   vězení jako člen popravčí   čety je jenom pro otrlé   chlapy. Nejmladší Sonny   zátěž popravy neunese a za   jeho neprofesionální čin,   jej otec uvrhne do klatby, za   pomocí hmatů a chmatů a   silné ruky jej poníží. Je   i pro něj přijatelnější,   že Sonny se zastřelí. Otec   po smrti syna žije dál   život mimo vězeňské zdi a   začíná žít nový život   se ženou, která popravou   přišla o svého muže a o   syna, když jej na silnici   srazilo spěchající auto.   Skvělí herci, dobrý   scénář...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2011
Tenhle film mě dostal jak   svým vyzněním,tak   obsahem+hereckejma   výkonama.Dobře přiznám to   i erotická scéna Halle Berry   s Billym B.Thorntonem na tom   má podíl:-)ale opravdu   silné drama!
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Možná mohl být o nějakých   20 minut kratší a nic by se   nestalo. Nicméně jsem u něj   při noční projekci ani po   namáhavém dni neusnul, a to   je u mě co říct. Byl jsem   zvědavý, co všechno se tam   ještě stane. Taky jsem   nečetl spoilery přesycený   oficiální text distributora,   takže mě jisté dějové   zvraty zasáhly svou   nečekaností. Příjemně   ubíhající romantické drama   (ono to asi jde dohromady, jak   vidno, ještě bych dodal   erotické, ta inkriminovaná   scéna je vážně žhavá:-))   o tom, že i ten největší   tvrďák a předsudkář je   přece jen člověk.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2008
Skvělé drama,vyprávějící   příběh bílého   rasistického dozorce a mladé   černošky,která navštěvuje   ve vězení svého   muže,odsouzeného k trestu   smrti.Toto setkání se pro   oba stane   osudovým....Skvělé herecké   výkony,dějový   spád,odvážné   scény.možná trochu   násilné   rozuzlení....Vynikající   snímek,který si určitě   zasluhuje vaši pozornost.
Ondrus21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2011
Docela pěkný film z   prostředí amerického jihu.   Půvabná Halle Berry coby   matka samoživitelka se synem   na krku, poté, co jí stát   Georgia popravil manžela, je   teď na všechno sama. Hrozí   jí, že přijde o dům i o   auto. Poté znovu zasáhne   osud a připraví jí ještě   o jejího syna. Jednou potká   muže Billy Bob Thortona,   který ač je rasistou,   přehodnotí svůj postoj a   zamiluje se. Jenže, co když   právě on byl jedním z katů   jejího manžela?
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Ples příšer
Docela dobré drama, které   mě zaujalo především svou   první půlkou   odehrávájící se   převážně ve věznici.   Působivá poprava a   nešťastná smrt několika   lidí měly něco do sebe.   Nicméně od té   propracované, na normální   film nevídané, sexuální   scény asi v půli filmu šel   děj pomalu z kopce a už mě   prakticky ničím nedokázal   zaujmout.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2006
Myslím si, že neameričan   film nemůže zcela docenit -   je plný reálií, které my   neznáme a nechápeme. Je mi   to trochu líto, protože   některé momenty byly opravdu   mrazivé, scénu sebevraždy   syna považuju dokonce za   jednu z nejsilnějších za   poslední dobu. Jen jsem   nepochopil, proč dostala   Oscara Halle Berry, a ne   Thornton.
uodevr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Dva filmy v jednom. První   půlku se odehrává tragické   drama, které na nervy hraje   přímo mistrně, aby jej v   druhé půlce vystřídala   lineární romantika, která   sice probíhá zajímavě a   končí hezky (slovo   "hezky" má v tomto   kontextu hned několik   naprosto odlišných   významů), ale nějak mi k   tomu předchozímu ději   absolutně nesedla. Nebýt   toho úžasného soundtracku a   těch vesměs výborných   hereckých výkonů, nejspíš   by se tahle takřka brutální   nevyváženost odrazila v   hvězdičkách.
Renuleee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Hodně zajímavý film...   Rozhodně bych neřekla, že   je nudný! Thortonova   přeměna byla nečekaná.   skvěle to zahrál! Flm se mi   líbil taky proto, jak   skončil... Halle ho přijala   takového jaký je, i s jeho   minulostí... zajímavé,   nevím, jestli bych se takhle   zachovala.:) I když ji asi   nic jiného nezbývalo..
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2015
žádná velká sláva ples   příšer není, divák   očekával určitě víc,   než snad jen zajímavý   námět, dobře vystavěný   scénář a herecké výkony   celé ústřední trojice   včetně tehdy jen těžce   identifikovatelného vzkazu o   blížícím se náhlém   odchodu heath ledgera. ve   spojitosti s energií   tvůrčího týmu filmu ples   příšer lze na dobrý vrub   přičíst i několik   obstojně vystavěných   erotických scén, ale   dynamika, rytmus, spád a snad   i poselství se autorům k   velké škodě kamsi   vytratilo.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.2.2010
První půlka filmu byla   perfektní,ale v té   druhé(asi tak po smrti   tlustého Tyrella) mě to   přestalo bavit a chvílemi   jsem se i nudil,moc to tam   zromantizovali.Je to škoda.Po   takovém dobrém začátku,tak   zmrvený konec.Ale tak je to   jenom můj názor.
Nicméně Halle Berry je   pěkná ženská - to musím   uznat :-)
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.1.2011
pár hvězd za zápletky a sex...uáá
teď jsem to dokoukala s   velikým sebezapřením...   nejlepší na tom filmu byla   první půlhodina, zbytečná   byla ta poslední půlhodina,   věnovaná dalšímu orgasmu a   stupidnímu breku nad   rozlitým mlékem, či nad   zjištěním, že ten "s   kým souložím, znal mého   mrtvého muže", bylo mi   líto P. Diddyho v úvodu   (Sean Combs), bylo mi líto   také Heatha, a nechápu, že   se mu zachtělo pro tento film   se zapůjčit, když si brzy   pomohl ze světa (ostatně   tak, jak to bylo i ve   skutečnosti)... a jediné, co   si říkám po tomto filmu je,   že je škoda, že tam neměl   více prostoru, aby se na něj   mohlo déle koukat i po jeho   reálné smrti...jenže, kdo   to mohl tušit, že... jinak   film nemastný, neslaný,   příliš mastný a   přeslazený, Billy jo super,   O.K., ale ta rádoby   hvězdička Halle? absolutní   nuda s ní, její postava byla   ubohá, nebýt závanu lásky   také zbytečná, a v jejím   podání se film proměnil v   hřbitov ticha, smutku a   ničeho politého nudou...   maximálně jsem ji   nenáviděla za veškeré   žádné truchlení po smrti   syna, okamžitému   zapomnění, a brzy   nastupujícího chtíče po   sexu ve chvíli, kdy ještě   měla krev syna na triku a kdy   on ještě ani   "nevychladl"... -   jak za tohle mohla dostat   jakoukoli cenu (pokud nebyla   hodnocena spíše její prsa),   to je záhadou Bermudského   trojúhelníku... a možná   si režisér v průběhu filmu   uvědomil jakou sračku   natačí, tak ji opepřil   afrodiziakem snad 5-ti   minutového dobře sehraného   sexu se všema prasečinkama   kolem. Šokové zápletky   filmu byly správné, ale   prostě tak nějak mé oči a   ruce raději klouzaly po míse   s popcornem...
viana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Ples příšer
nevím,zda bych po tolika   zjištěních,co se týče   dozorce,byla schopna ho   respektovat,natož milovat   ....cesty OSUDU jsou   nevyzpytatelné!!
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Stačí si ve filmu párkrát   zapištět a hned z toho máte   Oskara. Přeceňovaný film s   uječenou Halle Berry. Za   zmínku stojí jen   překvapivě otevřená   sexuální scéna.
Peto508
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.1.2008
jeden z najnudnejších   filmov.Je nudný na začiatku   a tak to bude pokračováť   až do konca.Pôsobivá je sex   scéna ktorá je natočená   výborne a helle berry sa tam   vyklula ako nezvyčajná   tygrica.
bexer
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.12.2007
Nezáživný, nezaujímavý a   oničom film. Divák sa už po   niekoľkých minútach začne   nudiť, čo sa s blížiacim   sa koncom len stupňuje.   Odporúčam ho pozrie ľuďom,   ktorí majú problémy so   spaním.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17648minih17648Quillerovo memorandum (1966) 
The Quiller Memorandum n
minih33850minih33850Cesta (1971) 
Walkabout n
minih28078minih28078V kůži Johna Malkoviche (1999) 
Being John Malkovich n
minih47571minih47571Nestyda (2008) 
Nestyda n
minih41688minih41688Let číslo 93 (2006) 
United 93 n
minih5191minih5191Co dělat v Denveru, když člověk nežije (1995) 
Things to Do in Denver When You're Dead n
minih28173minih28173Million Dollar Hotel (2000) 
The Million Dollar Hotel n
minih42738minih42738Vzpomínky (2006) 
Deja Vu n
minih28952minih28952Poslední vlak z Gun Hillu (1959) 
Last Train from Gun Hill n
minih16056minih16056Podivnější než ráj (1984) 
Stranger Than Paradise n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10