Zari
ohodnotit

Paranormal Activity 3

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
83 minut
Premiéra v ČR:
20.10.2011
„Dvě sestry se spřátelí s neviditelným objektem, jenž bydlí v jejich domě…“
Popis / Obsah / Info k filmu Paranormal Activity 3
Rádi se bojíme. Přinejmenším ve filmech. A když se najde člověk, který dokáže ze zdánlivě fádních záběrů domácích videokamer vyčarovat podívanou jen pro velmi silné povahy, je o hit postaráno Nezávislý snímek za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Řeč je o hororu Paranormal Activity.

Jeho pokračování se ujalo studio Paramount a legenda žila dál, když se investice ve výši 2,7 miliónů dolarů proměnila ve180 miliónů na výdělcích v kinech. Podobný vývoj si tvůrci slibují i od třetího dílu, jehož pokračování bylo po úspěchu dvojky nasnadě. „Samozřejmě jsme si uvědomovali, že trojka bude ještě složitější než druhý díl,“ říká scenárista a producent Oren Peli. „Chtěli jsme udělat vše pro to, aby diváci měli stejně silný zážitek, na jaký jsou z minula zvyklí. Natočit další strašidelný a napínavý film. Na druhou stranu jsme nechtěli ustrnout a opakovat to samé, ale přidat pár změn, které by fanoušci přijali. Naštěstí se pár nápadů urodilo a myslím, že budete spokojení (a vyděšení),“ říká Peli.

I kvůli maximálnímu požitku z filmu zůstává jeho příběh úzkostlivě střežen. Prozradit lze snad jen to, že v něm znovu vystupují hrdinky předchozích dvou dílů, paranormálními aktivitami pronásledované sestry Katie a Kristi, s nimiž se vrátíme ke kořenům zla, do časů jejich dětství, kdy se rády vzájemně strašily a hrály si na vyvolávání duchů, až se jim to jako bumerang začalo vracet. Připravte se na intenzivní filmový zážitek, který nenechá nikoho chladným. Snad kromě hrdinů filmu, kteří se s paranormálními aktivitami setkají na vlastní kůži. Vy ostatní toto setkání možná přežijete.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Paranormal Activity 3
Paranormal Activity 3 se odehrává v roce 1988, kdy se Katie a Kristi, dospělé sestry z předchozích filmů, poprvé jako děti setkali se svým duchem. Příběh začíná nocí, kdy se v domě začaly dít podivné věci a nevlastní otec dívek, Dennis, nainstaloval kolem domu kamery, aby mohli sledovat, co se děje, když spí. Postupem času mučí duch rodinu stále urputněji a vše končí děsivou událostí…

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Paranormal Activity 3
Třetí film z hororové řady o hrůzných „nadpřirozených“ jevech, jež pronásledují a děsí mladé rodiny v jejich domovech, vychází z téhož principu jako předchozí dva snímky Paranormal Activity (2009, FP 1/2010) a Paranormal Activity 2 (2010, FP 2/2011). Obsahově je horor Paranormal Activity 3 koncipován jako jejich prequel. Prostřednictvím „autentických“ videozáznamů se vrací do roku 1988 a sleduje protagonistky předchozích filmů, sestry Katii a Kristi, v dětském věku. Již tenkrát se totiž obě staly oběťmi řádění zlých duchů. – Ve filmu, režírovaném Henrym Joostem a Arielem Schulmanem, se znovu střídají záběry ruční kamery, navozující pocit homevidea, s netečným pohledem statických kamer umístěných v domě. Jelikož démonické síly jsou (s výjimkou finále) opět neviditelné, strach navozuje hlavně zlověstný zvukový design. Napětí eskaluje plíživě a je dávkováno po skocích. Jedna kamera se totiž stabilně otáčí, takže divák opakovaně musí čekat, až se dostane do místa, kde se něco hrozivého děje. – Při propagaci filmu tvůrci použili neobvyklý trik. Natočili totiž „klamavé“ trailery s řadou „lekacích“ scén, jež ve filmu nejsou, stejně jako v něm nejsou zážitky, o nichž v náznacích hovoří dospělé hrdinky v minulých dílech.

-tse-, Filmový přehled 2012/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015)

 Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015)
Paranormal Activity: The Ghost Dimension n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Gregory Plotkin

(pokračování)

Paranormal Activity: Prokletí (2014)

 Paranormal Activity: Prokletí (2014)
Paranormal Activity: Prokletí n
Paranormal Activity: The Marked Ones
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher Landon

(pokračování)

Paranormal Activity 4 (2012)

 Paranormal Activity 4 (2012)
Paranormal Activity 4 n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Henry Joost, Ariel Schulman

(pokračování)

Paranormal Activity 2 (2010)

 Paranormal Activity 2 (2010)
Paranormal Activity 2 n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Tod Williams

(pokračování)

Paranormal Activity (2007)

 Paranormal Activity (2007)
Paranormal Activity n
 
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Oren Peli

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:35

45 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Karel III., monarcha a člověk

20:00 - 21:05

55 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

35 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

40 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama