Zari
ohodnotit

Osvícení

The Shining

Další název:
Záření; Osvietenie
Žánr:
Rok:
1980
Délka:
144 minut
„Samota uprostřed hor je tísnivá a spisovatel Jack začíná přicházet o rozum.“
Popis / Obsah / Info k filmu Osvícení
Spisovatel Jack přijme práci jako správce horského hotelu. Během pohovoru se dozvídá, že předchozí majitel zešílel a zabil svoji rodinu. I přes tuto informaci Jack práci přijímá. Když se s rodinou ubytuje začíná psát svůj román. Během pobytu se ale začne s Jackem něco dít. Jakoby to vůbec nebyl on. Začíná přicházet o rozum a jeho rodina je ve smrtelném nebezpečí.


Autor: 261972

Popis / Obsah / Info k filmu Osvícení
Jack Torrance po dlouhé době nachazí práci jako zimní správce luxusního hotelu Overlook. Na zimu je hotel zavřený, protože je k němu špatný přístup. Rodina Torrancových, manželé Jack a Wendy a jejich malý syn Danny, zde musí strávit zimu samy. Hotel byl svědkem mnoha dramatických událostí a Danny, který je obdařen mimořádnými telepatickými a jasnovideckými vlastnostmi, si to začíná uvědomovat. Když hotel začne probouzet negativní vlohy Jacka (bývalého alkoholika). Začne se hotel stávat pro Wendy a Dannyho pastí.... Skvělý výkon Jacka Nicholsna v roli Jacka Torrance si nenechte ujít.


Autor: cold

Popis / Obsah / Info k filmu Osvícení
Spisovatel Jack Torrance hledá klidné místo pro psaní svého nového románu, a tak přijímá nabídku dělat správce odlehlého horského hotelu, který se vždy na zimu uzavírá. Při úvodním pohovoru se dozvídá mimo jiné hrůznou historku o svém předchůdci, který zešílel ze samoty a odloučení a zavraždil svou ženu a dvě dcery. Jack do hotelu přijíždí i se svou rodinou, manželkou Wendy a synem Dannym. Není to obyčejný chlapec, má totiž schopnost vidět střípky budoucnosti. Ještě než hotel opouští všechen personál, Danny se setkává se šéfkuchařem Hallorannem, který má stejný dar jako on. První měsíc probíhá idylicky, Jack začne pracovat na nové knize a Wendy s Dannym si užívají krásného horského podzimu. Jak ale čas běží, Jack se začíná chovat divně. Navíc se ukáže, že v hotelu nejsou sami. Podivná časová smyčka způsobí, že se Jack ocitne v sále plném tancujících lidí, v době největší slávy hotelu. Čím dál častěji se mu zjevují zavražděná dvojčátka i jejich matka. Jack se pokusí na jejich popud manželku i syna zabít. Šéfkuchař Hallorann má tušení, že v hotelu není něco v pořádku, a vydává se jim na pomoc. Zima a sníh ale komplikují jeho cestu. Dorazí včas?

Zdroj: Nova


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Doktor Spánek (2019)

 Doktor Spánek (2019)
Doktor Spánek n
Doctor Sleep
Žánr: horor / drama / fantasy / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Mike Flanagan

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Společně to zvládnem!

20:10 - 21:25

53 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Poslední ostří hoši (1976)

20:30 - 22:10

33 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

43 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:35

48 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Strašidlo cantervillské

Strašidlo cantervillské
Strašidlo cantervillské

Naposled navštívené:
Strašidlo cantervillské

Strašidlo cantervillské
Strašidlo cantervillské