Duben
ohodnotit

Marie Antoinetta

Marie Antoinette

Rok:
2005
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
28.5.2007
„Historický životopisný příběh mladičké královny, která se stala nešťastnou loutkou v nejisté politické hře.“

Obsah filmu Marie Antoinetta

 
Aby stvrdila spojenectví velkých evropských říší, provdá rakouská císařovna Marie Terezie roku 1770 svou dceru Marii Antoinettu za následníka francouzského trůnu Ludvíka Augusta. Tehdy čtrnáctiletá dívka je nucena opustit život, který měla ráda, a vydat se do Paříže, kde ji čeká život u nepřátelsky naladěného dvora, spoutaného přísnou etiketou a stovkami nesmyslných nařízení. Navíc se jí vinou manžela nedaří otěhotnět.

Rozptýlení nakonec nešťastná a nudící se dívka nachází v rozmařilém utrácení za šaty, střevíčky, pochoutky a zábavu, a později také v milostném vztahu se švédským hrabětem Fersenem. Přestože nakonec porodí králi několik...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Sofia CoppolaSofia Coppola  
hraje:
Kirsten DunstKirsten Dunst.....Marie-Antoinette [22]   
Jason SchwartzmanJason Schwartzman.....Ludvík XVI. [24]   
Rip TornRip Torn.....Ludvík XV. [74]   
Steve CooganSteve Coogan.....velvyslanec Mercy [39]   
Asia ArgentoAsia Argento.....komtesa du Barry [29]   
Marianne FaithfullMarianne Faithfull.....Marie Terezie [58]   
Clara BrajmanClara Brajman.....rakouská přítelkyně   
Mélodie BerenfeldMélodie Berenfeld.....rakouská přítelkyně [24]   
Judy DavisJudy Davis.....hraběnka de Noailles [50]   
Sebastian ArmestoSebastian Armesto.....hrabě de Provence [22]   
Al WeaverAl Weaver.....hrabě d'Artois [23]   
Shirley HendersonShirley Henderson.....princezna Sofie [39]   
Molly ShannonMolly Shannon.....princezna Viktorie [40]   
Jean-Christophe BouvetJean-Christophe Bouvet.....hrabě de Choiseul [58]   
Io BottomsIo Bottoms.....dvorní dáma [24]   
Céline SalletteCéline Sallette.....dvorní dáma [25]   
scénář:
Sofia CoppolaSofia Coppola  
námět:
Antonia FraserAntonia Fraser.....kniha Marie Antoinetta (2002, česky Domino, Ostrava 2003) [72]   
hudba:
Jean-Philippe RameauJean-Philippe Rameau.....výňatky z děl   
Brian ReitzellBrian Reitzell.....supervize   
kamera:
Lance AcordLance Acord  
střih:
Sarah FlackSarah Flack  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.marieantoinette-le...
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Marie Antoinetta >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2021
krásně načančané NIC
Film zobrazuje část života rakouské   arcivévodkyně Marie Antoinetty, kterou z čistě   politických důvodů její matka, císařovna   Marie Terezie, provdala v pouhých 14 letech na   francouzský královský dvůr. Osamělá dívenka   si v cizím a nepříliš přátelském   prostředí rychle navykla na rozmařilý život,   plný velkolepých plesů a honosných oděvů.   Nic jiného jí ani nezbývalo... Ovšem jejím   životopisem bych tento film nenazývala, protože   mu chybí nejenom doba Mariina vídeňského   dětství, ale hlavně ponurý a tragický závěr   jejího života. Ano, horami pochoutek,   nádhernými kostýmy, ani pompézními kulisami   Versailles a jejich nádherných zahrad film   nešetří, ale jako celek divákovi nic nového   nepřináší. A ani skvělý herecký výkon   Kirsten Dunst jeho historickou prázdnotu   nedokáže zastřít.
jajsempravabobika
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2017
Film se mi moc líbil, hlavně obdivuji kostými a   vůbec ten nechutný přepych a rozmařilost z   toho jen dýchá, čemuž asi posloužilo právě   věčné opakování denních rituálů atd. Ale   spíš než táhlý začátek a v podstatě   téměř celý film by to chtělo více rozvinout   konec. Ke konci to náhle nabralo spád, začaly   se dít věci a najednou... konec.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2014
Sex, drogy a opera... tak je nám to podáno, tak   se mi to líbí! Sic je třeba poněkud přehodit   pořadí, neboť i poslední královský poddaný   měl přehršel toho, co tolik chybělo Marii   Antoinettě... Kostýmní podívaná v optice   současnosti uvolněně mapuje cestu mladičké   Rakušanky na francouzský královský dvůr, kde   ji kromě stesku po domově a kapounovitého   Ludvíka čeká ne právě přívětivá   atmosféra, tvořená vrtkavou šlechtou a   umocněná směšnými rituály (až na ty   hlásiče (ne požární :-)), ti chlápci se   svými pokřiky u prostřené tabule neměli   chybu!), tak kdo by se divil troše té zábavy,   co si sem tam dopřála, protože - co dělat ve   Versailles, když člověk (sexuálně) nežije?   Lesk francouzského dvora by sám o sobě byl   ničím, nebýt citlivě zachycených intimních   okamžiků královské nevěsty i radovánek z   luxusu, ale hlavně její naprosto úžasné   představitelky, která svou zářící aurou   dokázala v neblahé Mariině památce   zbagatelizovat i nějaký ten škraloup, takže   mě hodně potěšilo, že od onoho výroku o   chlebu a koláčích byla očištěna, jelikož   jej už tehdy roznesl ten všivý bulvár ;-).   Nesmím zapomenout na hudbu, která by jistě   mohla popudit kdejakého staromilce, já však   moderní prvky v historických kulisách, pokud   dobře sednou, jednoduše zbožňuju... a že tady   sedly! A laskomina nakonec... možná právě ona   rozhodla o osmé hvězdě - v záběru na dobové   botky z atlasu a brokátu se daly zahlédnout   dívčí tenisky, které s největší   pravděpodobností patřily Kirsten Dunst...   takové rozkošné pomrknutí na všímavého   diváka :-)
clara.bow
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Bohužel - nedá se srovnat s o hodně starším z   roku 1938, leč lepším zpracováním s Normou   Shearer v hlavní roli jako Antonietta, a v roli   hraběte Fernsena Tyrone Powel. Tehdejší   Hollywoodský kasovní trhák a tehdy velmi   příznivé recenze film řadí mezi hodnotmé   zpracování historického příběhu...
K.I.T.T
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Film hezky znázorňuje život ve Versailles a   život samotné Marie Antoinetty. Musím ocenit   nádherné kostýmy, herecké obsazení se též   povedlo, ale co se vůbec nepovedlo, je hudba.   Příšerná, moderní, která se nehodí k   historickému velkofilmu. Hudba kazí celkový   dojem z tohoto filmu, přesto myslím, že film   není zase tak špatný a i věrně zobrazuje   život v 18. století.
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.2.2012
Zde bych mohl argensonův text podepsat.   Příšerná a nehodící se hudba je jen   soičástí celého špatného filmu. Snad to bylo   jen natočeno kvůli hollywoodskému   hvězdovství. Ten film przní historii. Nechť   Američané raději točí své westerny a   francouzskou historii ponechají Francouzům.
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Rozpaky
Pseudohistorické a podivné. Na pohled velice   věrné, hudba pak působí dojmem "sardinky   v pudinku".
Možná chtěla autorka tímto   způsobm vyjádřit, jak velmi mladí se cítili a   to bylo zřejmě hlavním tématem celého filmu.   Chtějte po patnáctiletách dětech, aby   souložili a měli děti. Ti se chtějí   především bavit a to v každé době. Jediné,   co mi opravdu vadilo, byla Kirsten. Ta absolutně   neodpovídá vizuelně. Marie Antoinetta měla   neobvykle velké tmavé oči a oválnou tvář.   Herečka má oči úzké a tvář srdčitou.
Lynette
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Parodie na historický film..?
Za kostýmy, interiéry a exteriéry dávám jedna   s hvězdičkou. Herecké výkony nebyly zrovna   oslnivé, bohužel Kirsten Dunst oplývá   hereckým talentem asi jako já, tedy přesně   řečeno, co by se za nehet vešlo a nějak není   ani typ, který se hodí do historických   kostýmů, postrádá vznešenost, úroveň,   charisma. Myslím, že se mohla najít jiná   herečka na tuto roli, co by se typem hodila více   a hlavně, která ten herecký talent narozdíl od   Kirsten má. Z Kirsten bohužel kouká přímo z   televizní obrazovky pouze to, co přesně je -   večírkové /zfetované/ pometlo s cigaretou v   jedné ruce, se skleničkou alkoholu v druhé a s   chlapem mezi svýma..., ehm, ani nebudu   pokračovat dále. Film byl celkově velice nudný   a táhlý, čekala jsem více historických   reálií. Byly tam i jisté historické   nepřesnosti, např. ohledně Jeanne Bécu, alias   Madam du Barry, ve filmu byla ztvárněná s   černými vlasy /asi si jí tvůrci spletli s   Madam de Pompadour nebo co/, ale ve skutečnosti   byla přírodní blondýna. Z čeho jsem ovšem   byla už od počátečních titulků naprosto   vyšitá, byl ten nemožný hudební doprovod   20.století, který k mému údivu pokračoval po   dobu celého filmu. Fakt průser..:-// Velmi se mi   nelíbily "večírkové" scény   královny Marie Antoinette /hlavně to   "historické tancování" či spíše   podivné ožralecké pohyby tehdejší franc.   vysoké šlechty na karnevalu za doprovodu   moderní muziky/, poněvadž to mělo se   životopisným a historickým filmem pramálo   společného... Tenhle celý film si na   historicko-životopisný bohužel skoro po celou   dobu jen hrál. Když tenhle propadák srovnám s   tv seriálem z 80.let Francouzská revoluce, kde   hrála královnu Jane Seymour, je to prostě nebe   a dudy. Dávám 4/10 a jen za to, co jsem v úvodu   komentáře zmínila.
argenson
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Bez nápadu, bez šťávy, bez emocí a s pitomou   hudbou. A znovu se mi potvrzuje, že Američani by   neměli točit filmy z francouzské historie.   Počínaje slavnou okřídlenou větou "Ať   jedí koláče", která se dodnes uvádí   jako startovní moment francouzské revoluce a   která zde ovšem zazní jako nevýrazná hláška   (a navíc je dnes známo, že ji řekl někdo   jiný, nikoli Marie Antoinetta). A když už se to   mělo vydávat bulvární cestou, škoda   promarněných šancí. Ohňostroj ke svatbě,   dodnes uváděný v Guinnessově knize rekordů   jako jedna z novodobých hromadných katastrof,   nebo quazikonflikt s hraběnkou du Barry, který   ve všech knihách nabírá rozměry   mezinárodního dramatu, zde ovšem přiblblá   historka odnikud nikam. Navléct stovky statistů   do (solidních) kostýmů a vyjet si s kamerou do   Versailles, fajn, ale prezentace Kirsten Dunst se   jistě dala pojmout i jinak. Ale v podstatě jsem   spokojenej, já jsem podobnou blbost čekal:-)
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2011
nádherné kostýmy a i obsazení Antoinetty   Kirsten Dunst je skvělé.. :) jelikož je to asi   tak dva dny co jsem byla ve Versailles tak mi ten   film připadá velmi kouzelný.. :)
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15206minih15206Otec Kondelík a ženich Vejvara (1937) 
n
minih18875minih18875Siréna od Mississippi (1969) 
La Sirene du Mississippi n
minih139917minih139917Johančino tajemství (2015) [TV film] 
Johankino tajomstvo n
minih49018minih49018Zlatá šedesátá (2008) [HD CAM (HDTV)] 
Zlatá šedesátá n
minih150451minih1504511890 (2017) [TV seriál] 
1890 n
minih7707minih7707Forrest Gump (1994) 
Forrest Gump n
minih3720minih3720Beethoven (1991) 
Beethoven n
minih70661minih70661Znamení koně (2011) [TV seriál] 
Znamení koně n
minih25507minih25507Červený bedrník (1982) [TV film] 
The Scarlet Pimpernel n
minih27124minih27124Dívka tvých snů (1998) 
La Niňa de tus ojos n


Hodnocení:n12345678910
Marie Antoinetta (2005)Marie Antoinetta (2005)Marie Antoinetta (2005)Marie Antoinetta (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10