Zari
ohodnotit

Lorax

Dr. Seuss' The Lorax

Další název:
Lorax; Der Lorax; Dr. Seuss' The Lorax: An IMAX 3D Experience; Loraksas; Lorax - Skogens vokter; Lorax: En busca de la trufula perdida; O Lorax: Em Busca da Trúfula Perdida
Rok:
2012
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
15.3.2012
„Co uděláte, když chce vaše životní láska opravdický strom a na světě už žádné opravdické stromy nejsou? Odpověď najdete v animované 3-D komedii, která vzešla z tvůrčí dílny Chrise Meledandriho, zodpovědné za hit Já, padouch.“
Popis / Obsah / Info k filmu Lorax
Co uděláte, když chce vaše životní láska opravdický strom a na světě už žádné opravdické stromy nejsou? Odpověď najdete v animované 3-D komedii, která vzešla z tvůrčí dílny Chrise Meledandriho, zodpovědné za filmový hit Já, padouch.

Co je to za svět, ve kterém už není ani kousek živé přírody, ptáte se? Je to městečko, v němž žije dvanáctiletý Ted. Všechno je tu náramně umělé, včetně zvířat, kytek a stromů, u kterých si můžete dálkovým ovladačem nastavit jarní, letní, podzimní, zimní a disco variantu. Komu by se chtělo ven, za vysokou a neprodyšně uzavřenou hradbu města, na jejíž neprůchodnost dohlížejí gorily místního vládce, pana O´Hareho? Zdejší lidé si na to zvykli a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. Nepřijde jim divné, že čerstvý vzduch se prodává v pet lahvích, což je voda na O´Hareho mlýn. Jenže Tedova láska Audrey, coby nevyléčitelná romantická duše, touží po stromu „z masa a kostí“. Akční babička Norma chlapci poradí, aby si zašel pro radu k legendami opředenému Jednorázovi. Ten ovšem údajně žije za zdmi města.

A tak se Ted poprvé v životě podívá ven, do skutečného světa. Ten pohled za moc nestojí. Vidí jen smutnou měsíční krajinu plnou pařezů. A na obzoru zvláštní dům. Ten, jak se Ted záhy dozví, patří právě Jednorázovi, podivínskému samotáři. Byl to právě on, kdo proměnil kvetoucí krajinu plnou roztomilých, zpívajících a tančících medvídků a zlatých rybek na pustinu a vyhnal z ní jejího mýtického ochránce Loraxe. A na Tedovi bude, aby ji zachránil tím, že vysadí poslední existující sazenici živého stromu a připomene lidem, že vždycky nebylo všechno umělé. Jenže takové chování přímo ohrožuje živobytí pana O´Hareho. A to nemůže zůstat bez odezvy.

Lorax je živelná smršť bláznivých akčních gagů a muzikálových čísel, kterou budou vaše děti milovat, protože kdo by neměl rád chlupaté medvídky a zlaté rybky, které vydrží na suchu a ještě k tomu rockují. A to je jen jedna z mnoha roztomilých poťouchlostí, které na vás bude Lorax vrhat nejen ve 3-D.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Lorax
Rodinný, ekologicky laděný animovaný snímek Lorax je adaptací knihy autora Dr. Seusse (1904-1991). – Dvanáctiletý chlapec Ted žije ve městě Všechnoves, kde je vše umělé. Miluje dívku Audrey, toužící po opravdovém stromu. Za pomoci svérázné babičky Normy vyhledá starého Jednoráze, který je zodpovědný za zmizení stromů a který prý ví, jak vegetaci obnovit. Tedovy plány chce překazit obchodník s kyslíkem O’Hara, udržující obyvatele města v iluzi o dokonalosti jejich životů. - Děj se odehrává ve dvou časových rovinách, je proložen řadou muzikálových výstupů a prostřednictvím barevného ladění a humoru sděluje ekologické poselství, jež je aktuálnější než v době vydání knihy (1971). - Podle předloh knih Dr. Seusse byly u nás v našich kinech uvedeny animované snímky Grinch (2000, FP 1/2001) a Horton (FP 5/2008).

-mat-, Filmový přehled 2012/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Superdebata o vztahu národní a...

20:10 - 22:00

36 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:50

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

26 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

31 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Reklama