Zari
ohodnotit

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch the Wardrobe

Další název:
Narnia: Lev, šatník a čarodejnica (SK)
Rok:
2005
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
5.1.2006
„Prožijte neopakovatelná dobrodružství v zemi plné kouzel a zázraků“
Popis / Obsah / Info k filmu Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
Zuří 2. světová válka a čtyři londýnské děti – Peter, Zuzana, Edmund a Lucie Pevensieovi – jsou poslány do venkovského domu jednoho profesora, aby tak unikly před hrůzami války. Najdou tam kouzelnou skříň, která vede do mystické krajiny Narnie, kde vládne zlá čarodějnice. Musejí se spojit s obrovským lvem Aslanem, králem Narnie, aby se pokusily vrátit do Narnie jaro, porazily čarodějnici a vyhrály velkou bitvu mezi dobrem a zlem...

Film, natočený na motivy knih C. S. Lewise The Chronicles of Narnia, v němž se představí šedesát ras tvorů, zlá bílá čarodějnice, kouzelní mluvící bobři, kentauři, jednorožci, minotauři a čtyři mladí hrdinové, vezme diváky na cestu, jakou na filmovém plátně ještě nikdy nezažili...

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
Připravte se, že uvidíte svět, o jakém se vám ani nesnilo. Společnosti Walt Disney Pictures a Walden Media si vás dovolují pozvat ke sledování nadčasového příběhu C.S.Lewise, který si stále získává srdce čtenářů a diváků.
Připojte se k sourozencům Lucy, Edmundovi, Susan a Peterovi, kteří se skrz kouzelnou skříň dostanou do země zvané Narnie. Naleznou tam půvabné království, kde dříve sice panoval mír, ale nyní prožívá nekonečnou zimu, do níž ho uvrhla zlá Bílá čarodějnice Jadis. S pomocí mocného lva Aslana děti stanou v čele narnijského vojska v stále se přiostřujícím boji o svobodu proti ledové moci! Fantastické zvláštní efekty jsou v novém obrazu High Definition realističtější než dřív. Poznáte mluvící zvířata, trpaslíky, fauny, kentaury, obry a další. A každičký zvuk, ať už burácení Aslanova řevu, ozvěna bitevních trumpet nebo jemný šepot listů, ožije díky výborné vylepšené kvalitě zvuku. Prožijte životní dobrodružství v nové kvalitnější verzi na Disneyho disku Blu-ray High Definition.
Distributor BD


Popis / Obsah / Info k filmu Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
Kniha kritika, spisovatele, filologa, filozofa a učence Clivea Staplese Lewise (1898–1963), mj. též souputníka J.R.R. Tolkiena, Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň vyšla v Anglii v roce 1950. Dočkala se šesti pokračování a posléze adaptací v podobě divadelních her, televizního seriálu nebo animovaného filmu. Pro režiséra Andrewa Adamsona, jenž získal uznání animovaným snímkem Shrek (FP 7/2001), je filmová verze režijním debutem s živými herci, ovšem v kombinaci s počítačovou fotorealistickou grafikou, nejmodernějšími technologiemi, digitálními, vizuálními či animatronickými efekty, bez nichž by fantastické prostředí pohádkové Narnie nebylo možné vytvořit jako reálné. - Sourozenci Petr, Zuzana, Edmund a Lucinka se skrz kouzelnou skříň dostanou do pohádkové země Narnie, kde žijí takové bytosti jako faunové, dryády, najády, kyklopové, skřeti, trpaslíci i mluvící či pohádková zvířata a kde vládne zlá Bílá čarodějnice, kvůli níž je v zemi stálá zima. Mírumilovné obyvatelstvo žije před krutou vládkyní, její vlčí policií a přívrženci ve strachu a doufá, že se vrátí právoplatný vládce Narnie lev Aslan. Podle proroctví pád Bílé čarodějnice způsobí právě příchod čtyř dětí ze světa lidí… - Film je téměř doslovným přepisem literárního díla a přes veškerou vizuální velkolepost působí moralistní příběh o boji dobra a zla, zradě a odpuštění, sebeobětování, lásce a víře těžkopádně a staromódně. Navíc je zbytečně dlouhý. – Snímek se zčásti natáčel i u nás.
-kat-, Filmový přehled 2006/1


Popis / Obsah / Info k filmu Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
Nadčasové dobrodružství z pera slavného spisovatele C. S. Lewise Letopisy Narnie vypráví příběh čtyřech sourozenců – Lucinky, Edmunda, Zuzany a Petra – kterým se během hry na schovávanou ve venkovském sídle starého profesora podaří pomocí magické skříně dostat do jiného světa. Narnie, v níž se ocitnou, se ukáže být okouzlující a mírumilovnou zemí obydlenou mluvícími zvířaty, skřítky, fauny, kentaury a obry, která je však díky prokletí zlé Bílé čarodějnice Jadisy odsouzena k věčné zimě. Děti se pod vedením vznešeného a tajemného panovníka, lva Aslana, odhodlají mocné čarodějnici postavit, aby dokázali ledové kouzlo zlomit a osvobodit tak říši navždy.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010)

 Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010)
Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka n
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: Michael Apted

(pokračování)

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)

 Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)
Letopisy Narnie: Princ Kaspian n
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
Země: Spojené státy americké / Polsko / Slovinsko / Česká republika
Režie: Andrew Adamson

(pokračování)

The Lion, the Witch & the Wardrobe (1979)

 The Lion, the Witch & the Wardrobe (1979)
The Lion, the Witch & the Wardrobe n
 
Žánr: animovaný / rodinný / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Bill Melendez

(jiná verze filmu)

The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (?)

 The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (?)
The Chronicles of Narnia: The Silver Chair n
 
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:52 - 20:10

5 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

7 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jako nikdy

Jako nikdy
Jako nikdy

Naposled navštívené:
Jako nikdy

Jako nikdy
Jako nikdy