Zari
ohodnotit

Láska přes internet

You've Got Mail

Další název:
Láska cez internet (SK)
Rok:
1998
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
1.4.1999
„Dva obchodní rivalové, nepřátelé v životě, avšak milenci přes internet.“
Popis / Obsah / Info k filmu Láska přes internet
Kathleen Kelly, majitelka malého, příjemného knihkupectví s dlouholetou tradicí Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že ve skutečnosti se stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství malého obchůdku Na růžku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. Současně mu dochází, že jako konkurent, který ji donutil zavřít po dvaačtyřiceti letech krámek Na růžku, nemá šanci a rozhodne se s tím něco udělat.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Láska přes internet
Bylo nebylo, žili byli dva knihkupci. Jedním z nich byla mladá žena, která vedla maličké knihkupectví s dětskou literaturou. Tím druhým byl vlastník sítě největších knihkupectví na Manhattanu, muž, který měl takový vliv, že mohl zničit jakékoli nezávislé knihkupectví. Tento muž a žena byli přirozenými nepřáteli. Ale když se zcela náhodně - a aniž by tušili svá jména-setkali v kyberprostoru, osudově se do sebe zamilovali. Láska přes internet je romantická komedie situovaná do věku e-mailu. Tom Hanks a Meg Ryanová jako Joe Fox a Kathleen Kellyová, zde ztvárňují dva knihkupce, kteří, ač v běžném životě stojí těžce proti sobě, setkají se díky svým modemům na internetu a aniž znají svá jména, zamilují se do sebe.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Láska přes internet
Romantická komedie režisérky Nory Ephronové Láska přes internet je remakem komedie Ernsta Lubitsche The Shop Around the Corner (1939, Obchod za rohem), jež vznikla podle divadelní hry Miklóse Lászlóa Parfumerie. Zápletka je založena na průzračně jednoduchém nápadu: muž a žena si inkognito dopisují a svěřují si svá tajemství, aniž tuší, že se ve skutečnosti znají z kazdodenního styku, v němž si jdou na nervy. Lubitschovu dvojici kolegů z budapešťského obchůdku vystřídla v modernní verzi pár konkurentů na život a na smrt z New Jersey; klasické dopisování bylo nahrazeno "absolutně" anonymní
korespondencí po internetu. - Majitelku malého knihkupectví s dětskou literaturou Kathleen Kellyovou vážné ohrožuje nový knižní supermarket Joea Foxe, nabízející knihy levněji avšak bez nejmenší stopy starosvětské péče o zákazníky jakou představuje právě Kathleenin obchůdek Na růžku. Citově založená prodavačka nemůže pragmatického byznysmana vystát; aní jeden z nich ovšem dlouho nemá tušení, že své každodenni problémy a citové tápání svěřují jeden druhému prostřednictvím elektronické pošty. - Nora Ephronová natočila snímek s osvědčenou dvojicí, Tomem Hanksem a Meg Ryanovou, které obsadila již dříve do úspěšné komedie s podobným tématem Samotář v Seattlu. S ním ovšem spojuje Lásku přes internet víc věcí, mimo jiné také jeden z použitých melodramatických motivů zbožštění zemřelé ženy, jež byla dokonalou matkou i milenkou. (V Samotáři v Seattlu to byla mužova manželka, nyní je to hrdinčina matka, která proslavila obchůdek a která přitahovala Joeova strýce Schuylera. Obě ženy se také zjevují ve vizích. Tvůrkyně si s režijni jistotou a přesností pohrává s očekávánim publika: zpravidla ponechává divákům (zasvěceným do vztahů mezi hrdiny od samého
začátku) náskok před postavami a v pravou chvíli naplňuje jejich očekávání. Stěžejní pasáže s dlouhými monology. (citráty z dopisů) používá většinou jako nápaditý; komentář mimo obraz. V konverzačních scénách poskytuje oběma představitelům bohatý prostor pro hraní. - Lubitschův film, v němž ústřední dvojici předsravovali Margaret Sullavanová a James Stewart, se dočkal i muzikálového remaku In the Good Old Summertime (1949, Tenkrát v létě; r. Robert Z. Leonard) s Judy Garlandovou a Vanem Johnsonem, odehrávajícím se prodejně hudebnin. Hudební zpracováni se dostalo i na broadwayskou divadelní scénu pod názvem She Loves Me (Ona mě miluje).

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

17:35 - 18:30

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

31 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama