Duben
ohodnotit

Johnny English znovu zasahuje

Johnny English Strikes Again

Rok:
2018
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
25.10.2018
Popis / Obsah / Info k filmu Johnny English znovu zasahuje
POZOR, SPOILER

Jsme v londýnské centrále MI7. Někdo podnikl kybernetický útok a ukradl všechny materiály o všech agentech oddělení. A protože noví agenti již nejsou, musí se hrábnout do těch starých a osvědčených.

Johnny English vede školu agentů, kde učí děti každému umění, které mohou potřebovat. A zde, ve škole, dostává dopis z MI7. Je jasné, že se ihned ocitá v Londýně. Zde jsou již další dva dědci, tedy agenti, ale jsou zničeni Johnnyho neopatrností. Takže zůstává jen on sám. Ocitá se v podzemí, kde je „továrna“ MI7 na různé hodně překvapivé nástroje. A je zde také starý a osvědčený Bough. Toho si bere Johnny k sobě. Vyberou si vůz a vyjíždějí k případu. Tak přijíždějí k hotelu Magifique v Cap D‘Antibes. Z MI7 přišel fax, že by se měl proklepnout Sebastian Lynch, který v současnosti už jen nabízí své služby boháčům. A tak se ti dva rozhodnou ukrást mu mobil. Což se ovšem ukáže jako skoro nemožné, ale když se to povede, shoří při tom restaurace.

V Londýně je premiérce hlášeno další kybernetické napadení, tentokrát řízení letového provozu. Ta již neví kudy kam a chce získat miliardáře Jasona ze Silikon Vayley. Odborníka na tyto věci.

Johnny s Bougem se nenápadně vloupávají na jachtu. Jsou však objeveni a podaří se jim uniknout jen zázrakem. Následně absolvují honičku automobilem, který řídí Ophelia Bhuletová, ta si dá s Johnnym rande. Večer se setkají - a není to setkání poslední. Johnny jí není zastřelen jen proto, že si spletl jisté pilulky.

A už je opět v Londýně, kde si pomocí virtuální reality má projít Jasonovu vilu, jenže přístroj se nezapne, a tudíž způsobí ve městě několik komplikací. Když se pak ocitá ve vile ve skutečnosti, je lapen Ophelií a přiveden přímo před Jasona. Přesto se mu podaří utéci
.
Protože premiérce nedodal žádný důkaz proti Jasonovi, je jí odvolán. Jenže Bough přichází s nápadem, který Johnnovi učaruje. A ocitá se v ponorce, které velí Boughova manželka. Ta je vylodí u Jasonova sídla a Johnny za použití drapáků leze do věže. Jenže Jason již odhalil Opheliinu identitu a míní ji zastřelit. A vtom se zde objevuje Johnny. Dochází k boji, po kterém Jason předvádí své pofiderní možnosti zničit svět. Ukazuje to několika zástupcům několika zemí, včetně britské premiérky. A z ponorky je vypuštěna zničující raketa. Vše již nyní záleží jen na Johnnym…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Johnny English znovu zasahuje
Když je svět v ohrožení a tajná služba paralyzovaná, vrací se na scénu Johnny English. Dokáže muž, pro kterého jsou zmatky, chyby a omyly základním pracovním nástrojem, obstát i v moderním světě?

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky.

Rowan Atkinson je známý tím, že si mezi jednotlivými kapitolami svých filmových pokračování rád dopřává delší pauzu. Jako Johnny English se tak vrací po sedmi letech. „Vždycky je lepší chvíli počkat, aby filmová série nezačala působit vyčpěle. A když si pak začnete říkat, proč to znovu nezkusit, tak nastává ta pravá chvíle,“ říká Atkinson, který prý byl v tomto případě velmi aktivní i jako spoluscenárista.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Johnny English znovu zasahuje
Keď je svet v ohrození a tajná služba paralyzovaná, vracia sa na scénu Johnny English. Dokáže muž, pre ktorého sú zmätky, chyby a omyly základným pracovným nástrojom, obstáť aj v modernom svete?

Aby sme si rozumeli, Johnnyho Englisha (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, ktorý sa na staré kolená stal učiteľom, by do služieb vlasti za normálnych okolností nepovolal ani ten najväčší šialenec. Avšak istý geniálny počítačový hacker odhalil identitu všetkých aktívnych agentov britskej tajnej služby a premiérka (Emma Thompson) pripomína povestného topiaceho sa, ktorý sa chytá slamky. Zhodou jemu vlastných nešťastných náhod je Johnny English tým jediným, kto môže práve teraz zachrániť svoju krajinu. Čo na tom, že si absolútne netyká s najnovšími technologickými hračkami. Ako sám hovorí: „Digitálneho zloducha môžete dopadnúť iba s analógovým prístupom.“ English sa navyše vydáva do akcie vybavený verným asistentom Boughom (Ben Miller), ktorý po ňom obyčajne zahladzuje následky jeho činov. Prvé kroky oboch mužov mieria na Azúrové pobrežie, kde sa tajomný hacker vyskytoval naposledy. Tu sa odohrá prvá kapitola súboja digitálneho génia s analógovým idiotom, súboj, ktorý zďaleka nemusí byť tak jednostranný, ako sa na prvý pohľad zdá. Na strane Johnnyho Englisha sú totiž nielen verný Bough a Spravodlivosť, ale aj schopnosť urobiť vždy to najhoršie možné rozhodnutie a dostať sa z tejto situácie bez akýchkoľvek šrámov.

Rowan Atkinson je známy tým, že si medzi jednotlivými kapitolami svojich filmových pokračovaní rád dopraje dlhšiu pauzu. Ako Johnny English sa tak vracia po siedmych rokoch. „Vždy je lepšie chvíľu počkať, aby filmová séria nezačala pôsobiť unavene. A keď sa potom začnete pýtať, prečo to znovu neskúsiť, tak nastáva tá pravá chvíľa,“ hovorí Atkinson, ktorý bol v tomto prípade veľmi aktívny aj ako spoluscenárista.

CinemArt SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Johnny English se vrací (2011)

 Johnny English se vrací (2011)
Johnny English se vrací n
Johnny English Reborn
Žánr: komedie / špionážní
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Francie
Režie: Oliver Parker

(pokračování)

Johnny English (2003)

 Johnny English (2003)
Johnny English n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie
Země: Velká Británie / Francie / Spojené státy americké
Režie: Peter Howitt

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dívka v modrém (1939)

14:45 - 16:15

71 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Zachovejme klid

14:30 - 16:05

86 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Pan božský (2005)

15:00 - 17:10

56 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - Konec básníků v Čechách (1993)

14:20 - 16:35

96 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301

Poslední komentáře

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10