Duben
ohodnotit

Jak ztratit kluka v 10 dnech

How To Lose a Guy in 10 Days

Další název:
Ako prísť o muža za 10 dní; Wie werde ich ihn los - in 10 Tagen
Rok:
2003
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
8.5.2003
„Ona chystá návod, jak se za deset dnů zbavit nápadníka, on se vsadí, že ji za deset dnů sbalí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jak ztratit kluka v 10 dnech
Andie (Kate Hudsonová) je redaktorkou populárního časopisu. Má pro něj napsat živou, čtivou reportáž (založenou samozřejmě na osobní zkušenosti) o tom jak zapudit i toho nejzamilovanějšího chlapa v průběhu deseti dnů. Nemohla si však vybrat horší "vzorek" než je Benjamin (Matthew McConaughey). Je sice pohledný, ale možná o to dravějším agentem reklamní agentury, který se právě vsadil se šéfem, že zlomí srdce každé, na kterou ukáže, jen aby získal lukrativní zakázku. Ty dva nesvedla náhoda, ale škodolibost, a tak bitva, sledovaná bedlivě z obou stran "zasvěcenými", může začít. Andie ví jak na to. Rychlé nastěhování k novému příteli, umocněné milostnou zdrženlivostí, zásadní proměny jeho bytu, včetně růžových koberečků v koupelně, nákup čtyřnohého "miláčka", pláč, hysterické scény na veřejnosti i před jeho kamarády. jenže nic nezabírá. Benjamin všechno chápe, všechno omlouvá, ke všemu je tolerantní. Není to nakonec opravdová láska?

Na počátku byla kniha dvojice autorek, která s vtipem a humorem reflektuje nerozhodnost, váhání a otázky mladých lidí: Opravdu je to ten/ta pravý/pravá? Opravdu je to partnerský vztah a nebo jen zahrávaní s city a sexem? Jediným řešením je podrobit jeho/ji zkoušce. Scénář, který je dílem manželské dvojice, rozvinul klíčové momenty "milostného testu" a "okořenil" životními zkušenostmi na téma jak zaručeně otrávit toho druhého. V režii Donalda Petrieho (Dej si pohov, kámoši (1993) či Slečna Drsňák (2000)) se tak zrodila úsměvná a milá komedie o souboji dvou individualit, na první pohled úspěšných a sebejistých, a přece snadno zranitelných. V hlavních rolích nehraje jen Kate Hudsonová a Matthew McConaughey, ale i New York, kde se natáčely exteriéry.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jak ztratit kluka v 10 dnech
Atraktivní Andie Andersonová pracuje jako redaktorka populárního časopisu Composure, kde má na starosti rubriku praktických rad pro ženy v těžkých životních situacích. Jednoho dne dostane nápad napsat návod, jak se během deseti dnů spolehlivě zbavit i toho nejzamilovanějšího a nejtolerantnějšího nápadníka.

Šéfredaktorka Lana je nápadem nadšená a dá jí při psaní volnou ruku. Bohužel muž, kterého si pro ověření v praxi vybere, je sebevědomý manažer reklamní agentury Ben Barry, který právě přišel o šanci připravit velkou kampaň na diamanty a se svým šéfem Warrenem se vsadil, že během deseti dnů sbalí libovolnou ženu, kterou mu on a jeho kolegyně vyberou. Zlomyslná Spearsová, která má na diamantovou zakázku také zálusk, mu vybere Andie, protože se s ní toho dne setkala a ví o jejím článku.

Ben jde na věc, a protože Andie právě vyhlížela oběť, dají se rychle dohromady. Ani jeden z nich však netuší nic o záměrech toho druhého. Takže zatímco Ben se snaží Andie sbalit, ona se ho chce stejně rychle zbavit. V nenápadné bitvě má od počátku navrch Andie, ale Ben se navzdory potížím drží. Teprve když mu dívka pokazí pravidelnou partii pokeru s kamarády, vybouchne. Andy si uvědomí, že se do Bena zamilovala, jenže se dozví skutečný důvod, proč se o ni začal zajímat.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jak ztratit kluka v 10 dnech
Komedie Donalda Petrieho Jak ztratit kluka v 10 dnech podává pěkně v kostce přehled ženských nectností, jichž se muži tak obávají a kvůli kterým někteří prostě se ženami nevydrží. Ostatně pohledná mladá inteligentní a ctižádostivá redaktorka ženského časopisu Andie má udílení životních rad v pracovní náplni a určitě by čtenářkám i tentokráte podala vyčerpávající návod, kdyby její obětí nebyl přitažlivý a neméně ctižádostivý reklamní manažer Ben. Ten se totiž vsadil, že za deset dní přiměje každou ženu, aby se do něho zamilovala. Jenže netuší, že ona si zase pro svůj úkol vybrala jeho.

Film vznikl podle stejnojmenné knihy. Snaží se sice ukázat, co si dokáží ženy na muže vymyslet, ale bohužel mezi protagonisty to nejiskří, děj je zdlouhavý, dialogy nejsou moc vtipné a konec je od začátku nabíledni.

ZDROJ: Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Přítelkyně pana ministra (1940...

09:55 - 11:20

63 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Znovuotevření baziliky sv. Vav...

10:00 - 11:30

58 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Zootropolis: Město zvířat (201...

10:55 - 13:05

3 minut již uběhlo
127 minut zbývá do konce

Prima - Hlava rodiny (1991)

09:45 - 11:55

73 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190603
Osobností: 697936
Fotografií: 764353
Plakátů: 376797
Obsahů a biografií: 178341

Poslední komentáře

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Fakjů pane učiteli 3 (2017) [DCP...

Fakjů pane učiteli 3
Jednoznačně nejslabší díl   a doufám, že je poslední.   Že to bude přehnaná   nereálná ptákovina člověk   čekal, ale že to bude až   takhle špatný, to jsem   nečekal....

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Tři muži a nemluvně (1987)

Tři muži a nemluvně
Celkem příjemná rodinná   komedie, kde člověk nesmí   moc přemýšlet nad naivitou   a kýčovitostí, které   snímek doprovází od   začátku do konce.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10