Zari
ohodnotit

Hon na čarodějnice

Season of the Witch

Další název:
Honba na čarodejnice (SK); Der letzte Tempelritter
Rok:
2010
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
13.1.2011
„Všechny duše nemohou být spaseny“
Popis / Obsah / Info k filmu Hon na čarodějnice



Hrdinný křižák Behman a jeho nejbližší přítel Felson se po desetiletích boje vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkážou, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během níž odhalí dívčino temné tajemství...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hon na čarodějnice



Při sledování amerického historického snímku Hon na čarodějnice se poučenému divákovi pravděpodobně vybaví dva jiné filmy. Jednak Annaudova adaptace románu Umberta Eca Jméno růže (1986) a pak nepochybně klasické Bergmanovo dílo Sedmá pečeť (1956). S oběma souzní ponurou kresbou středověkých reálií v době křížových výprav, ale nejedná se ani o umně vykonstruovaný detektivní příběh, ani o hluboké filozofické zamyšlení. Hon na čarodějnice (2010) byl režírován americkým specialistou na žánrové snímky Dominicem Senou (nar. 1949) a nejspíše bychom ho zařadili mezi dobrodružné horory. Dvojice rytířů, Behmen (Nicolas Cage) a Felson (Ron Perlman), znechucených krvelačností katolické církve, je přinucena eskortovat dívku, obviněnou z čarodějnictví a rozpoutání morové epidemie, do vzdáleného opatství. Kromě obou rytířů tvoří doprovod fanatický kněz (Stephen Campbell Moore), místní rytíř (Ulrich Thomsen), šejdíř osvobozený z pranýře (Stephen Graham) a mladičký ministrant (Robert Sheehan). Z cesty různorodé skupiny pustým krajem se stává zápas s ďáblem, který přebývá v dívčině těle a snaží se ovládnout svět. Snímek se natáčel v Maďarsku a v Rakousku a na jeho vizuálních efektech se výrazně podílela česká firma UPP.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hon na čarodějnice



Film se odehrává v 14. století, v temné době středověku. Je to něco mezi hororem a temným fantasy příběhem. Při pohledu na herce Rona Perlmana a prostředí, v němž se dej odehrává, si určite vzpomenete na film Jméno růže.

Rytíř (Nicolas Cage) po návratu z křižáckých výprav dostane za úkol dopravit mladou dívku, která je údajně čarodějnice zodpovědná za šíření moru v zemi, do kláštera na rituál vymítaní.

Hrůzostrašné události a temné síly jsou silnější, než si kdo dokázal představit.


Autor: enaa

Popis / Obsah / Info k filmu Hon na čarodějnice



Dobrodružný historický horor Hon na čarodějnice specialisty na akční snímky Dominica Seny (nar. 1949) přináší další variaci na obdobné žánrové snímky. Děj je zasazen do středověku, do období let 1332-1344 (s výjimkou prologu z roku 1235). Nicolas Cage a Ron Perlman tu hrají rytíře, kteří se vracejí domů z křižáckých výprav, znechuceni krvelačností katolické církve. Proti své vůli se musejí připojit k převozu mladé čarodějnice, která prý způsobila v kraji mor, do vzdáleného opatství. Po nebezpečné cestě dosáhnou cíle. Vyjde najevo, že v dívce se ukrýval samotný ďábel, jenž se chce v klášteře zmocnit poslední existující Šalamounovy knihy; je totiž bezmocný proti zaříkávání z ní. Pak by mohl ovládnout svět... – Tvůrci příliš nehledí na historická fakta a mnohem více sázejí na ponurou a syrovou podzimní atmosféru a na naturalistické líčení, k němuž patří i obligátní finální boj se zhmotnělým démonem. – Snímek se natáčel v Maďarsku a v Rakousku a na početných tricích se výrazně podílela česká firma UPP.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/3


Popis / Obsah / Info k filmu Hon na čarodějnice



Film kombinuje autenticnost historickeho velkofilmu s dramatem a tempem soucasnych nadprirozenych akcnich thrilleru a prenasi divaky do temneho a nebezpecneho sveta, kde vira muze byt posledni obranou proti zlu. Vyparvi pribeh hrdinneho krizaka Behmana a jeho nejblizsiho pritele Nelsona, kteri se po desetiletich boju vraceji do vlasti. Nachazeji ji zdevastovanou morem. Církevni hodnostari obvinili z katastrofy divku obvinenou z carodejnictvi, a dvojici hrdinu rozkazi dopravit "carodejnici" do vzdaleneho klastera, kde se ma divka podrobit ritualu vymitani dabla. Cesta se samozrejme neobejde bez rady podivnych "nahod" a prekvapeni...
Bontonfilm 2010


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

151 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

08:30 - 09:30

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:20 - 08:50

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama