Zari
ohodnotit

Hitman

Další název:
Hitman - Jeder stirbt alleine
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
13.12.2007
„Nemá jméno, nemá minulost, nemá slitování...“
Popis / Obsah / Info k filmu Hitman
POZOR SPOILER

N jistém místě vychovávají z dětí zabijáky. Poznají se podle čárového kódu na temeni hlavy. Jedním z nich je číslo 47.

Před třemi měsíci ve Shanty Townu v Nigeru je zajatci useknuta paže. Muž, který to udělal, netuší, že zajatec je napěchován výbušninou, která chvíli poté exploduje. Na policejním ředitelství vysvětluje americký agent Michael Whitier, kdo že to udělal. Oni mu však nevěří.

V Petrohradu je ruský president Belikov zastřelen mužem, jenž má číslo 47. Ten se pak dozví z velení, že jej viděla dívka Nika. Vyhledá ji a zjistí, že jej dívka vidí poprvé, a tedy tvrzení jeho velení je nesmysl. Pak se na straně nepřítele hovoří o tom, že prý se minul a dokonce ukryl v hotelu. Když tam jdou, muž číslo 47 prchá. Ukryje se u Niky a ta mu sdělí, že Belikov má dvojníka. Na dalším útěku je ve vlakovém depu napaden třemi jemu podobnými. Udělá s nimi krátký proces a opět uniká. Setká se i s Michaelem a jeho pomocníkem. Oba nechává naživu. Jako dalšího přepadne 47 dealera zbraní. Postřílí tam všechno, co se hýbe a mizí. Pak Niku opouští a vydává se na poslední misi. Uloží nepřítele do vany, ze které může volat vysílačkou, a pokud to neudělá, zemře hroznou smrtí. Po boji a ukončení akce usedá 47 do křesla a nechává se dobrovolně zatknout. Ale konec to rozhodně není.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Hitman
Tajná skupina, která je známá jen jako „Organizace“, je natolik tajná, že o jejím působení se nic neví. Organizace je neutrální, s vazbami na všechny vlády světa. Jejím jediným úkolem je vychovávat zabijáky, které vybírají hned po narození z odložených či nechtěných dětí.

Jedním takovým zabijákem je i muž, který byl vychováván a nadále je oslovován jen jako agent 47. Agent 47 je najat, aby zabil ruského prezidenta Belikoffa. Agent 47 jede do Ruska splnit zakázku, má vše připraveno, ale zákazník změní požadavek a přeje si zabít Belikoffa veřejně. Agent 47 tedy změní své plány a zastřelí prezidenta na veřejnosti. Jenže Belikoff se dál objevuje na veřejnosti, protože má dvojníka....

Agent 47 obdrží informaci, že byla jeho identita prozrazena: údajně se objevil svědek. Agent 47 po obdržení identity svědka, jímž je dívka Nika, jde Niku odstranit. Místo odstranění Niky je ale stříleno na něj a jemu dojde, že se ho chce někdo zbavit...

Agent 47 začne zjišťovat, kdo má zájem na jeho odstranění, a začne u Niky. Unese ji z jejího bytu a zjistí, že Nika nemá tušení, oč jde; je „vlastnictvím“ Undre Belikoffa, prezidentova bratra, který ji drží jako prostitutku. Agentovi 47 dojde, že vše je jen politická hra, v níž měl on udělat špinavou práci a odměnou za splnění měla být jeho smrt. Navíc je mu v patách agent interpolu Mike Whittier s kolegou Jenkinsem. Sotva však začnou odkrývat politickou hru Ruska, jsou ruskou tajnou policií odvoláni...

Agent 47 se snaží Niku ochránit, protože oni dva jsou jediní, kdo může ohrozit plán šéfa tajné policie na převzetí vlády. Agent 47 zabije Undreho, aby nebyla v ohrožení Nika, pak ji odveze vlakem do bezpečí a vrátí se zabít Belikoffa, přičemž odhalí i pozadí celé situace...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hitman
Snímek Xaviera Gense Hitman (česky nájemný vrah) je inspirován stejnojmennou čtyřdílnou videohrou, jejíž první díl vznikl v roce 2001. Od často používaného přímočarého akčního zabíjení se poněkud liší: agent 47 musí ve hře na své zabijácké zakázky používat více hlavu. Jenže to ve filmu moc neplatí, zato krvavých přestřelek a různých druhů střelných zbraní je v něm víc než dost. - Agent 47 byl od dětství důsledně vychováván k zabíjení. Jako člen tajné Organizace stále vypadá jako ze škatulky a vyřizuje po celém světě špinavé zakázky. Inspektor Whittier z Interpolu ho houževnatě, leč marně už tři roky pronásleduje po celém světě. Vše se změní ve chvíli, kdy se Organizace zaplete do politických intrik v Rusku více, než je zdrávo, a rozhodne se svého muže obětovat. Tomu se to samozřejmě nelíbí. Jeho krvavá mise na záchranu vlastního života podle toho také vypadá. – Hledat v příběhu logiku by bylo marné, děj je pouze záminkou pro střílení, vraždění, potoky krve, ale i pro půvaby ukrajinské modelky Olgy Kurylenkové.
-kat-, Filmový přehled 2008/1


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hitman
Svět není zrovna bezpečným místem. Všude se krade, zabíjí, vydírá, týrá. Hitman alias Agent 47 byl zrozen jako nástroj pro zabíjení těch, kteří to způsobují. Nemá žádné emoce, je přesný, důsledný a nedá se vystopovat. Když je pak zapleten do vysoké politické hry v Rusku, je svými zaměstnavateli nečekaně hozen přes palubu. Nastává čas útěku napříč východní Evropou. V patách je mu nejen tamní policie, ale také Interpol a další struktury. Navíc musí překvapivě řešit svá emocionální rozrušení, která má na svědomí mladá ruská prostitutka, která je na útěku s ním. Agent 47 tak musí čelit nejen přesile svých protivníků, ale i náhle probuzené lidskosti.
Film je adaptací stejnojmenné herní série, která už několik let patří mezi nejoblíbenější počítačové hry. Jen v České republice ji hraje cca 100 000 hráčů. Agent 47 je produktem pokusu šíleného vědce, který spojil pět různých DNA, aby získal nezničitelného zabijáka, jenž by ovšem bojoval ve službách dobra. Hitman se tak také chová, a v jednotlivých dílech hry tak zachraňuje své přátele i obyčejné lidi ze spárů kriminálníků a mafiánů. Film nevychází z žádné z herních zápletek, ale přitom zcela respektuje způsob, jakým se ve hře příběh vypráví. Hitman je od začátku v nepřetržitém nebezpečí, které ještě víc vyniká v kontrastu s luxusním prostředím dnešního znovuzrozeného Ruska.
Film Hitman je napínavou akční podívanou, kde je hlavní hrdina konfrontován jak s agentem Interpolu Mikem, jehož snem je Hitmana polapit a předat justici, tak s mafiánem Yurim, jehož jediným cílem je mít v rukách moc a peníze, a je mu úplně jedno, jak toho docílí. Temná atmosféra filmu odkazuje ke špionážním filmům z dob studené války. Snímek je ale také plnokrevnou akční podívanou plnou přestřelek, honiček, destrukce a fyzického vypjetí. Režisér Xaver Gens spolupracoval na filmech jako Ronin nebo Maximální riziko. Zároveň jako autor krátkých filmů pronikl například do programu slavného filmového festivalu v Benátkách. V hlavní roli se představí Timothy Olyphant, který se letos v létě stal protivníkem Bruce Willise ve čtvrtém pokračování Smrtonosné pasti.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hitman
Profesionální, chladnokrevný zabiják "Agent 47" (Olyphant) je najat k zavraždění politika, kterého hledá interpol a ruská armáda v celé východní Evropě.


Autor: extremek.cz

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Hitman: Agent 47 (2015)

 Hitman: Agent 47 (2015)
Hitman: Agent 47 n
Agent 47
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Indonésie
Režie: Aleksander Bach

(remake)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

16:50 - 17:50

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

35 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Trezor

Trezor
Trezor

Bráška (Bauyr)

Bráška
Bauyr

Kouzelná skříňka (The Song Spinner)

Kouzelná skříňka
The Song Spinner

Naposled navštívené:
Trezor

Trezor
Trezor

Bráška (Bauyr)

Bráška
Bauyr

Kouzelná skříňka (The Song Spinner)

Kouzelná skříňka
The Song Spinner