Duben
ohodnotit

Obsah filmu Halloween

 
Jmenuje se Michael Myers, nosí bílou masku a v ruce nůž. Pokud ho potkáte na Halloween, bude to asi poslední den vašeho života. Slavná hororová série právě píše svou poslední kapitolu.

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli...
 
Související odkaz
 
Recenze: Halloween (2018)

Kdy jindy si napsat o tomto hororu, než právě 31. října?  číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
David Gordon GreenDavid Gordon Green  
hraje:
Judy GreerJudy Greer.....Karen Strodeová [42]   
Jamie Lee CurtisJamie Lee Curtis.....Laurie Strodeová [59]   
Virginia GardnerVirginia Gardner.....Vicky [23]   
Nick CastleNick Castle.....Michael Myers [70]   
Will PattonWill Patton.....Hawkins [63]   
Toby HussToby Huss.....Ray [51]   
Miles RobbinsMiles Robbins.....Dave [25]   
Jefferson HallJefferson Hall.....Martin [40]   
Andi MatichakAndi Matichak.....Allyson [23]   
Haluk BilginerHaluk Bilginer.....Sartain [63]   
Dylan ArnoldDylan Arnold.....Cameron [24]   
Omar J. DorseyOmar J. Dorsey.....šerif Barker [42]   
Chris HollowayChris Holloway.....důstojník [29]   
Rhian ReesRhian Rees.....Dana Hainesová   
Pedro LopezPedro Lopez.....Lynch   
scénář:
David Gordon GreenDavid Gordon Green  
Danny McBrideDanny McBride  
Debra HillDebra Hill  
námět:
John CarpenterJohn Carpenter.....postavy [70]   
hudba:
John CarpenterJohn Carpenter  
kamera:
Michael SimmondsMichael Simmonds  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Halloween >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.12.2019
Kéž už by zůstal Michael Myers navždy spát a   s ním i babička Jamie Lee Curtis. Pochybuji, že   by mohlo vniknout důstojné pokračování kultu,   který v roce 78 John Carpenter odstartoval.   Nejnovější Halloween navazuje přesně 40 let   poté, kdy skončila jeho první část a ignoruje   všechny ostatní pokračování. Nejvíc se mu i   přibližuje ze všech dílů, obsahuje spoustu   odkazů nebo záběrů, které vkusně   korespondují s prvním dílem. Hudbu složil sám   mistr Carpi se svým synem a přidal jí   modernější look. Mordy, které má Michael na   svědomí jsou brutálně razantní, i když bych   očekával větší sadu. Co je ale mizérie a   celé dílo sráží na kolena je scénář,   jehož trhliny jsou větší a větší s každou   další přibývající minutou. Ke konci je už z   toho pěkně velká díra, zející prázdnotou a   čpící diletantstvím. To je tak, když se na   jeho psaní podílí více lidí. Pak je to   rozhádané, neucelené a dementně nelogické.   Tak jako Halloween z roku 2018. Moc bych prosil,   další díl už ne!
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2019
No tak to snad už je konec a další   pokračování nás nečeká. Slušné   pokračování klasiky, kde pochopitelně žádná   hororová klišé typu "Johne, jsi to   ty?" nevadí.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.3.2019
Občas se na to dalo i dívat. Snad už si tedy   vyřešili všichni své rodinné anamnézy a už   také každý ví, kdo je kdo. Takže veškerá   pokračování jsou naprosto zbytečná. Tohle byl   dost podprůměr.
PavellH
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.3.2019
????
Celou dobu filmu jsem hledal nějaké plusy ale   marně... Ve filmu chybělo napětí a děj byl   slabý.. Možná jedné pozitivum byly efekty.
corea
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.2.2019
Green není Carpenter - tím by mohlo být   řečeno vše. Podle všeho se do režie těhle   dvou mušketýrů po 40 letech žádnému aspoň   průměrnému rejžovi nechtělo, a vzhledem ke   scénáři debilnímu i na žánr slasheru se   není co divit. Osobně si radši dám parodii na   vyvražďováky, kde bývá aspoň sranda,   samotný slasher je přímo postavený na   atmosféře, a kde ta chybí, zbude jen čirá   hloupost, ze které se dá tak dobře si utahovat.   To je bohužel případ halloweenského návratu.   Obstarožní vrahoun opět zdrhá na svobodu, a   místo aby s ledovým klidem porcoval v Kaufu   konkurenci, co by mu chtěla vyfouknout polské   máslo po 34.9.-, zbaběle jde po Curtisové. Ta   už chuděra vypadá na pěkných 85 let, a krom   nasranosti na malý důchod zjevně nemá nic,   čím by se vrahovi, kterého nezastaví kulky ani   nože, ubránila. A to jsou tihle dva geronti   pořád ještě nejpropracovanější postavy, o   ostatních se nedá říct vůbec nic. Vlastně   omyl - je tu psychiatr, co touží být jako svůj   vzor. Na to bacha, tenhle typ filmu nemá být ze   života :-)
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.1.2019
Stupid halloween
Typický snímek pro americké popkornové   publikum který se vším všudy navazuje na odkaz   tupé vyvraždovačky dle svého   vzoru.Nezlikvidovatelné monstrum stejně jako   lidská hloupost ,až se dá napsat , že mezi   tím vězí nějaká paralela.Dějová   propracovanost se zde stejně míjí účinkem   jako prosba o trochu vody uprostřed   Sahary.Pochopit, proč někdo investuje peníze do   podobných blábolů je skutečným hororem.Bez   snahy udělat z filmu "biják" ,bez   špetky tvůrčí a logické invence natočit jen   obrazy po sobě jdoucích záběrů krve nebo   dokonce zápletky, to chce opravdu   "charizma".Když už se David Gordon   Green rozhodl natočit další koupaliště krve   ,proč pro Michaele Myerse nevyužil možnost se   vším všudy a neposlal do akce zvrhlíky a   sadisty kteří prchli z vězeňského   autobusu?...Pokud už se někdo roky připravuje   ve svém domě na vpád monstra a nechá si ve   dveřích skleněné výplně, tak si opravdu   nezaslouží nic jiného než kudlu do   krku.Odfláknutá filmařina která pouze   parazituje na svém dávném vzoru .Po herecké   stránce je stejný koncert jako ten   scénaristický.Ošuntělá jedna hvězdička a   raději nechci vědět jaký matroš tady   užívají ti,co tam sypou hvězdy jako by jim za   to platili...
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2019
Myslím že povedený remake,s některými   hereckými výkony né úplně spokojenost ale   J.L.Curtis to zahrála dobře vraždící scény   jsou povedené a N.Castle jako M.Myers dobře   vybraný a zahraný jako před
40 lety.
cmelak598
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2018
Průměr
Nebylo to úplně špatné, ale čekal jsem více   úvod je zajímavý a pak se to tak nějak   natahuje až do Myersovy likvidace. Jsou zde i   odkazy na původní jedničku (Michael se ukrývá   mezi visícími prostěradly, nebo co to je). Lady   Curtis nezklamala, ostatní obsazení solidní. Na   původní jedničku to nemá. Kdyby film neměl   branding Halloweenu a šlo by o   "normální" horor asi bych ještě   ubral. Takhle to beru jako další díl s   maskovaným zabijákem. Nadprůměrný je však   soundtrack, který evokuje klasickou jedničku.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2018
Halloween z roku 2018 obsahuje oproti tomuto z   roku 1978 prakticky pouze jednu famózní scénu,   konkrétně tu na hajzlíkách na benzínce,   která vyvrcholí cool oblékáním masky. Proč?   Protože se v ní tvůrci nebáli být odvážní!   Jinak snad až příliš ctí první Halloween,   který funguje díky režisérskému umu a vizi   Johna Carpentera, s čímž souvisí fakt, že   tehdy představoval něco naprosto nevídaného.   Pro letošní film by snad bývalo pomohlo více   záběrů ze steadicamu nebo více podobných   situací, jako když paralelně sledujeme dění v   pokoji a v garáži. Je zřejmé, že Michael na   jednom z těchto míst zaútočí, ovšem nevíme   přesně na kterém. A znovu připomínám   nedostatek odvahy, kvůli čemuž nezbývá než   dodat, že originál je prostě jenom jeden.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.12.2018
║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA   $159,312,200║Tržby Celosvetovo $253,487,950▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Zas sme dobre drúzgli na   papuľu. To ako tvorcovia myslia vážne, túto   sebaparódiu bez kúska dobrého napätia. Po   celý čas to prehráva, nedokáže uchopiť   tému. David Gordon Green je neschopák, čo už   nejeden krát presvedčivo predviedol, raz sa mu   čosi málo podarilo zbúchať(Joe) ale ináč   dostať dôveru a natočiť podobne zbytočnú   samoúčelnú sucharinu ako od Zombieho to chce   teda žalúdok. Herci hrajú strašne alebo   lepšie povedané úplne tápajú vo svojich   úlohách, skôr to pripomenie úroveň paródie   ako je Scary Movie. Jedine čo tu je zaujímavé   je hudobný motív ale naokolo nič konzistentné,   márne som čakal či sa to na niečom chytí a   začne odrazu fungovať aspoň sporadicky, márna   snaha, strata času. Záver to úplne priklincuje.   Pekne to dodrbkali. /25%/
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih129485minih129485Medik (1983) 
Medik n
minih165581minih165581Kto je ďalší? (2018) 
Kto je ďalší? n
minih24648minih24648V podstatě jsme normální (1981) 
V podstatě jsme normální n
minih20945minih20945Peacemaker (1997) 
The Peacemaker n
minih13949minih13949Němá barikáda (1948) 
Němá barikáda n
minih40492minih40492Chyťte doktora! (2007) 
Chyťte doktora! n
minih6485minih6485Dnes naposled (1958) 
Dnes naposled n
minih122975minih122975Lovci a oběti (2014) 
Lovci a oběti n
minih40832minih40832Nebezpečná známost (2005) 
Naboer n
minih5966minih5966Dej si pohov, kámoši (1993) 
Grumpy Old Men n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Halloween 2 (2009)

 Halloween 2 (2009)
Halloween 2 n
H2: Halloween II
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Zombie

(pokračování)

Halloween (2007)

 Halloween (2007)
Halloween n
 
Žánr: horor / mysteriózní / thriller / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Zombie

(pokračování)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Michael Vs. Jason (2004)

 Michael Vs. Jason (2004)
Michael Vs. Jason n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Spease

(spin-off)

Halloween: Zmrtvýchvstání (2002)

 Halloween: Zmrtvýchvstání (2002)
Halloween: Zmrtvýchvstání n
Halloween: Resurrection
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Rick Rosenthal, Jessica Landaw

(remake)

Halloween: H20 (1998)

 Halloween: H20 (1998)
Halloween: H20 n
Halloween H20: Twenty Years Later
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(remake)

Halloween: Prokletí Michaela Myerse (1995)

 Halloween: Prokletí Michaela Myerse (1995)
Halloween: Prokletí Michaela Myerse n
Halloween: The Curse Of Michael Myers
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Joe Chappelle

(remake)

Halloween 5 (1989)

 Halloween 5 (1989)
Halloween 5 n
Halloween 5: The Revenge of Michael Myers
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Dominique Othenin-Girard

(remake)

Halloween IV: Návrat Michaela Myerse (1988)

 Halloween IV: Návrat Michaela Myerse (1988)
Halloween IV: Návrat Michaela Myerse n
Halloween 4: The Return of Michael Myers
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Dwight H. Little

(remake)

Halloween 3 (1982)

 Halloween 3 (1982)
Halloween 3 n
Halloween III: Season of the Witch
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Tommy Lee Wallace

(remake)

Halloween 2 (1981)

 Halloween 2 (1981)
Halloween 2 n
Halloween II
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Rick Rosenthal

(remake)

Předvečer svátku Všech svatých (1978)

 Předvečer svátku Všech svatých (1978)
Předvečer svátku Všech svatých n
Halloween
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carpenter

(remake)

Halloween (2018)Halloween (2018)Halloween (2018)Halloween (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10